Idiopathiás thrombocytopeniás purpura (itp) (beszélgetés)
Szia Panni!
Örülök, hogy jól vagy! :) Csak így tovább és élvezd ki a nyarat! :)
Persze, hogy megírom majd az eredményemet. :)
Szó szerint hónap végén megyek, 30-án. Ha nem jön közbe semmi. Remélem nem! És remélem Nálad sem! Meg a többieknél sem. :) Szóval remélem mindenki jól van és lesz! :))))))
Puszi!
Sziasztok!
Na, már én sem voltam egy ideje, nem szép dolog. Angii, Szilvaaa, utólag is gratulálok a sok cicához, Bálintnak remélem jól és sérülésmentesen telik az úszótábor. :) Most kimozoghatja magát!
Mimcsy, jó pihenést neked még erre a 1,5 napra és majd írj meg, hogy milyen lett a hónap végi eredményed! Na meg persze gratula az első egyetemi évedhez. :))
Velem egyébként nincs semmi, csak augusztus végén kell mennem, így semmi egészségügyi dologról nem tudok beszámolni, de szerencsére tünetek sem mutatkoznak. :)
Ha már valaki nyaralni megy, akkor kellemes időtöltést és sok pihenést kívánok, de egyébként is! :)
Panni
Szia!
Én most hónap végén megyek kontrollra majd.
Jelenleg a rengeteg meló mellett elkönyvelhetem, hogy megvan az első egyetemi évem. :)
Annyira kifáradtam a héten már, hogy rendesen fizikai fájdalmaim voltak. Most kihasználom a hosszú hétvégét és pihenek amennyit csak tudok, nehogy az egészségem rovására menjen ez a nagy pörgés.
A nyár kicsit nyugisabb lesz. Majd ősszel kezdődik ismét.
A februári tüdőgyuszim óta szerencsére még megfázva sem voltam. :)
Igyekszem vigyázni magamra, nehogy többel kössem be.
És természetesen nagyon kíváncsi vagyok a thr-számomra! :)
Puszi mindenkinek!
Sok-sok cicát!
mimcsy.
Sziasztok!
Én sem jártam erre ezer éve, mert elkezdtem melózni, ott a 2 gyerek és egyebek, nem egyszerű.....
Én is jubilálok, aug-ban lesz 20 éve, hogy ITP-s vagyok.....
Most voltam kontrollon (fél évente járok csak), nagyon féltem, mert sokat voltam beteg télen-tavasszal és a stressz sem került el. Ennek ellenére 154ezer lett!!!! Ilyen jó még sosem volt és aminek még külön örülök, hogy csak 1 év múlva kell újra mennem :-))).
A K vitamint én is próbáltam, nekem nem vált be. Ezen kívül nyomom a vasat, folsavat is....de nem látszik a vérképen.
Mindenkinek sok tromyt és kellemes nyarat kívánok!
Köszi mimcsy!!!
veled mi újság mostanában?
Sziasztok!
Gratulálok a legénykéknek az eredményekhez! Csak így tovább! :)
Sziasztok!
Ma szinte megismételte a múlt hetet, 74e lett, megint kapott 1/3 ampullát, jövő héten nem kell mennünk. Úszótáborba megy a Margitszigetre hétfőtől...:))))
Szia!
na végre kicsit jobb lett. Jövő hétre dupla ennyit kívánok!
Zsombinak 287e lett csütörtökön! Így most megkaphatta a 15 hónapos oltást. legközelebb 2 hónap múlva.
puszi
Sziasztok!
Ma 73e volt Bálint trombija, ami jó, mert 2 hete 24 volt és arra kapott 125mg NPlate-et ebből maradt most ennyi... Csak 2 hét múlva kellene menni, de akkor úszótáborba lesz a kis lurkó így megyünk a jövő héten aztán kihagyjuk a 13-ai hetet...
Sziasztok!
Ma évforduló van:( Ma 3 éve diagnosztizálták Bálint ITP-jét:( Hétfőn megyünk majd kontrollra utána jelentkezem...
Sziasztok!
Kicsit eltűntem mostanában. Szomorúan olvasom, hogy Bálintnak megint ennyi lett a thrombyja. Hátha legközelebb jobb lesz!
Panni Te meg ne aggódj szerintem a későbbi kontrollon. :) Ha minden rendben van, akkor örülj neki, ha meg gond van úgyis be kell menni hamarabb. De ne legyen! Szóval inkább örülj neki és élvezd ki. :)
Szia!
Rég jártam erre, de szomorúan olvastam, hogy megint alacsony lett.Remélem legközelebb nagyon jó híreket írsz.
puszi nektek
Szia! Nem találkoztunk! Később indultunk, mert még reggelről dolgoztam és olyan 3/4 11 körül értünk csak oda. Sajnálom,hogy Bálint eredménye nem lett megint jó!:-((
Mi most nagyon örülünk,mert Kristófnak 326 lett a thr-ja. Már a Rhutascorbint is leállitotta az orvos. 2 hónap múlva kontroll! Azt mondta az orvos,hogy most már lehet bizni a gyógyulásban,de még 1 évig bizosan kell mennünk ellenőrzésre.
Szia! Mi próbáltuk a K-vitamint, most nem tudom attól-e, de javulni kezdett Kristófom Thr száma!
Bioboltban vettünk K vitamint,nem volt olcsó,ha jól emlékszem 60 szem 4000 Ft körül volt. 1 szemet javasolnak egy nap.
Erről én is olvastam,nem próbáltam még.Nemrégiben találtam,hogy a D vitamin,B 12 és a folsav hiánya is lehet az oka az alacsony thr. számnak.
Vagy az immunrendszerünk elpusztítja,vagy a csontvelőnk nem hajlandó eleget "termelni"!
A gyomrunkban megtelepedett Helicobakter is befolyásolja,azt olvastam tanácsos lenne minden ITP-st megszűrni, és a helicobactert kiírtani.85%-ban hatásosnak bizonyult.A neten találtam!!!Amúgy erről nem esik szó!
Köszönjük, hogy megosztottad a tapasztalatodat:)))
Én is olvastam erről, ki is próbáltuk, hogy több zöldet egyen a gyerek, de sajnos nálunk nem vált be:((((
Sziasztok!
Nem sok hsz-t olvastam vissza, bocsi. Kb. két éve vérvételnél derült ki, hogy alacsony a thrombocyta számom, 3000 volt. Az okot nem tudták megmondani, hogy mitől, fertőzést kizárták. Kaptam rá Medrolt, 1 hónap alatt elértem a normális értéket, utána abbahagyatták velem, két nap múlva már megint véraláfutások voltak rajtam. Utánanéztem interneten, mi okozhatja a problémát és arra jöttem rá, hogy valószínűleg K vitamin hiányom van, mivel a K vitamin felelős a véralvadási faktorokért és főként a nagy- zöldlevelű zöldségekben található meg. Ilyen zöldség pl. a káposzta és a saláta, na én ezeket világ életemben utáltam. Elkezdtem enni (igaz, hogy első pár napban öklendeztem tőle, annyira nem akart lecsúszni), két hét múlva kértem beutalót a laborba, elmentem vérvételre és 80 ezres thrombocyta számot mértek.
Egyébként gratulálok a kitartásotokhoz, általában nem egy rövid lefolyású betegség ez.
Remélem tudtam segíteni.
Óh, tök rossz, hogy csak eddig tartott a 100 ml. :( Remélem, ez a 125-ös tovább lesz hatásos!
Panni
Hát igen... :) Na jó, nem szomorkodom, legfőképpen pedig: nem szeretném, hogy a doki miatt teljen el gyorsabban a nyár. :):)
Panni
Én is voltam hétfőn, most jött meg a levél. 136e lett, marad a 2mg és legközelebb csak augusztus végén kell mennem. Jó sokára! :( Az eredménynek azért örülök, csak a távoli időpontnak nem. :)
Panni
Hm, értem. Jó lenne, ha ez tovább tartana! Gondolom, ez Bálint aktuális egészségi állapotától is függ, nem csak a beadott adagtól. Szinte kiszámíthatatlan. :S Szurkolok 16-án!
Panni
Szia!
Szivesen válaszolok,én is ide fordultam mikor jött a gyerkőcömnek ez a betegség! Minket a gyerekorvosunk utalt rögtön a Tűzoltó utcába. Szerintem,ha szólsz az orvosotoknak ő ad beutalót.
Én személy szerint nagyon ajánlom,hogy oda menjetek,mert itt sok ilyen jellegű beteg van és úgy gondolom,ha valahol értenek a vérrel kapcsolatos dolgokhoz,akkor ez itt van. Tünetek nekünk azok voltak,hogy kékült Kristóf nagyon,főleg a lába,ha kicsit is megütötte. A gyerekorvosunkhoz elvittük,először még gondolkodtam is rajta,hogy majd elküld,hogy ilyen hülyeséggel viszem őt (én korábban nem hallottam ilyen betegségről). Ő közölte,hogy ez nem normális és máris küldött a laborba,ahol nem lett jó az eredmény és másnap már a Tűzoltó utcában voltunk. Szóval mi akkor rögtön mentünk is oda. 16-án megyünk a Tűzoltó utcába kontrollra,megint.
Ha van még kérdésed szivesen válaszolok!
Óh, akkor most csak 2 hétig tartott a hatása... :( Lehet, hogy erre akarják beállítani, azért kell 2 hét múlva menni? Egyébként most (meg a múltkor) mekkora adagot kapott?
Panni