Ibis Styles Hotel a Liszt Ferenc reptér közelében, milyen a szobalány munka? (beszélgetés)
Nem baj.
Miért mennék? Nem én érdeklődtem a szobalány -munka iránt.
Te az őskorban melóztál ebbe....manapság már totál nem úgy működik a rendszer mint régen!
De ragadjunk le a múltban,az jó volt sőt jobb....volt meló,nem ám közmunka...
Volt család, akik már a becsekkoláskor kérték, hogy senki ne menjen be a szobájukba, még takarítani sem.
A használt törülközőket kitették az ajtó elé, a tisztát (azért mégsem a földön legyen) bekopogva, beadtuk.
Nem volt "takarítást kérek" tábla, de volt, hogy a vendég szólt, nem kér aznap takarítást.
A belekaptál ebbe abba ez is volt?.
Hány napig bírtad?
Sztem ezt is guglizta...
Elég összevissza irogat.
Arra gondol,hogy van tábla
"Ne zavarj"a másik oldalon "takarítást kérek" felirattal...
Ha kívülre kiakasztja a vendég,mi szobalányok úgy járunk el.
Tisztázzunk már valamit....te ezt csináltad?
Nem ingyenes az étkezés a dolgozóknak se...oké nem sok,de nincs ingyen.
És itt ezt a témát le is zártam,mert Guruljka mindenben otthon van,tapasztalat ha van,ha nincs...
Minden szállodában más a szokás. Van, ahol csak kérésre takarítunk, de felajánljuk a törülköző-cserét.
Ha a vendég nincs a szobában, akkor "lakott"-ra kell megcsinálni, kivéve, ha a vendég kifejezetten kéri, hogy ne legyen takarítás.
Az ágynemű húzás is eltérő, mert van, ahol naponta kell.
A munkahelyi étkezés általában ingyenes.
Időnként a szállodákban is vannak nagytakarítások, ilyenkor azért van segítség. (Több szobalány dolgozik, és a nehezebb munkára besegítenek a londinerek is.)
A munkahelyi étkezés általában ingyenes, de a kereset nagyon alap, az emberlánya erősen függ a borravalótól. Aztán lehet, hogy a csoportod, akiket esetleg 10 napon át dédelgettél, éppen akkor utazik el, amikor szabadnapos vagy...
Lasszóval kell őket megfogni,mert nem keresnek túl jól.
Napi 20-30 szoba..ha a vendég kijelentkezik,agynemű húzás,fürdő,szoba stb...
Ha vendég van,csak akkor kell takarítani,ha a vendég kéri.
Kitartás kell,akarat,jó fizikum...
Általában a szobalány munka a vendégszoba takarítása napközben, ha a vendég nincs "otthon", vagy ha elutazott.
Az ágyazással, ágyhúzással együtt. Van szálloda, ahol naponta kell tiszta ágyat húzni.
Ha van olyan 20-25 szobád egy napra, akkor egész jól megizmosodsz.
Sziasztok.
Érdekelne, hogy aki dolgozok vagy dolgozott ebben a hotelben szobalányként mi a véleménye? Milyen a munka, mennyire rugalmasak, rendesek, a főnökség az elvárások stb?
De érdekel általában ez a szobalány munka milyen?
Köszönöm