Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Hypospadiasis avagy húgycsőfejlődési rendellenesség 2. (Műtét és történései) fórum

Hypospadiasis avagy húgycsőfejlődési rendellenesség 2. (Műtét és történései) (beszélgetős fórum)


Ez a fórum a következő cikkhez nyílt: Hypospadiasis avagy húgycsőfejlődési rendellenesség 2. (Műtét és történései)

1 2
2018. jan. 27. 14:00
aki szeretné egy specialistával műttetni ( vagy csak megvizsgáltatni) a gyermekét írjon privát üzenetet
46. Tinus900523 (válaszként erre: 45. - Bejja36)
2017. dec. 31. 18:00

szia, mi most megyunk januar 8án a Heim Pál? mi hogy zajlott?


köszönöm ha válaszolsz.

2017. márc. 15. 16:30
Aktív esetleg itt még valaki a témában?? kisfiammal a hónap végén megyünk a Heim Pálba első alkalommal kivizsgálásra. Véleményeket és tapasztalatokat bármit meghallgatok :(
44. endyke1 (válaszként erre: 43. - Baeszt)
2016. júl. 4. 15:49
Szia! Gondolom, már túl vagytok a műtéten! Engem érdekelne a véleményed a Hein Pál -ról hiszaz éb fiamat is ott fogják műteni! Tényleg nem lehet vele ott maradni?
43. baeszt
2015. dec. 15. 13:53
Sziasztok! Kisebbik fiamnak február 2-án lesz a Heim Pál Kórházban a műtéte. Van valakinek tapasztalata a kórházzal? Mit kell vinni, milyenek a feltételek? És tapasztalatok a műtéttel, illetve a műtét utánnal kapcsolatban? Válaszaitokat előre is köszönöm!
2015. aug. 26. 13:08
Sziasztok! Oktoberben készülünk a kisfiammal hypospadiasis mütétre a Heim Pál gyermekkorházba, van valakinek bármilyen tapasztalata az ottani orvosokkal és körülményekkel kapcsolatosan? Előre is köszi
2014. nov. 5. 21:21

Sziasztok! -most találtam erre a fórumra ill. itt a hoxán egy másik hasonlóra. Kisfiamat márciusban 19 hósan Dr. Kovács Tamás műtötte (előtte máshoz jártunk, aki 2 évesen műtötte volna, 5 napot mondott befeküdni), kedden mentünk, pénteken jöttünk, már aznap sétált (picit), műtét után fél órával felült. Éjszakákat rosszul viselte, az idegen hely miatt is, meg gondolom hiányzott az ikertesója. Másnap kivették a katéteres zacskót, katéter maradt végig, csüt. már nagyon zavarta. Szeptemberben megvolt a fitymaplasztika (köldöksérv műtéttel), reggel mentünk, délután jöttünk.

Kovács Tamás doktor urat ajánlom mindenkinek (googlen rá lehet keresni, tb-re is rendel, mi magánban mentünk Kecskemétről, mert az idő is pénz....

2014. aug. 7. 07:06
aki szeretne egy külföldi specialistához fordulni ezügyben kérem irjon
2013. márc. 6. 13:49
a fiam a legsúlyosabb hyposp.al született, de Hadidi prof. nak hála 2 éves korára befejeztük a tortúrát és mintha nem is lett volna ez az egész. a műtétek fájdalom nélkül lezajlottak-pedig neki 2 hétig 2 katéter volt bent, majd 1 hétig 1, de az hogy ennyi idősen vége és nem fog emlékezni semmire mindent megért. privben küldök részleteket ha vkit érdekel.
38. kbj78 (válaszként erre: 34. - Mandulacska2)
2012. nov. 29. 20:20

Szia! Én a helyedben átmennék Szegedre műttetni! Ott gyerekbarát a helyzet! Én kaptam ágyat, (a szobatársam pótágyat),használhattam a wc-t, fürödni pár emelettel feljebb lehetett menni.

Vagy ha nem okoz funkcionális problémát a Hypospadiasisa, akkor várj 5 éves koráig. Mi is akkor műttettük meg. Bár, az új helyzet és a fájdalom miatt akkor sem tudtam volna magára hagyni.

Remélem megoldódik a helyzet. Én biztos tovább lépnék felsőbb szervekhez a problémával, hiszen ezt NEM tehetik meg. Ma már nem!

Szia!

37. anitat81 (válaszként erre: 36. - Mandulacska2)
2012. nov. 24. 19:50

Szia,


Hát számomra is hihetetlen, hogy nem lehetsz bent végig a kicsivel. Főleg, hogy még ilyen fiatal. Neki, még nem tudod megmagyarázni, hogy majd reggel visszajössz, addig legyen jó és nyugodt...

Az én fiamat Szegeden műtötték szintén 1 évesen. És szerintem a kórházban külön örültek, hogy folyamatosan bent voltunk a gyerekkel. Amikor én kimerültem akkor Anyukám váltott le. De napközben mind a ketten szinte végig vele voltunk. Kellett is a két fő. Legalábbis az én örökmozgó fiacskámnak nagyon. El se tudom képzelni, hogy mit csinálnak éjszaka a kicsivel? A gyerekem szinte alig aludt (nem a fájdalomtól, arra nagyon figyeltek, hogy ne legyen) hanem az új hely és a zajok zavarták. 4 napig voltunk bent az első napon volt kórházi ágyam a többi napon pedig egy kinyitható napozó ágyat biztosítottak, amivel végig a kicsi mellett lehette. Nagyon kíváncsi lennék, hogy ott, hogy oldják meg az éjszakákat. Kitartást nektek:)

36. mandulacska2 (válaszként erre: 35. - D2da6f36f6)
2012. nov. 24. 12:15
2 orvost is megkérdeztem. Mindig ugyanazt mondják, hogy aki szoptat, annak ott az anyaszálló 1 emelettel feljebb, de én sajnos nem tudtam szoptatni. És ráadásul korlátozott számban vannak ott is ágyak. Aki nem szoptat és helyi, annak este 9-kor el kell hagynia a Klinika épületét.
35. d2da6f36f6 (válaszként erre: 34. - Mandulacska2)
2012. nov. 23. 20:33

Szia!

Szerintem ezt nem tehetik meg!!!!!!!!!!!!!!

Nekünk sem volt fürdő és ágy sem, mondjuk wc az a látogatóit lehetett használni, de a kortermeset itt sem.

Én vittem be széket, azon aludtam.

Nem is értem, hogy gondolhatnak ilyet???

Szerintem kérdezz utána, mert ezt nem hiszem, h megtehetik.

Mielőbbi jobbulást és felépülést a Kisfiadnak!

Üdv.: Sami.

2012. nov. 22. 11:50
Sziasztok. Remélem, olvassa még valaki a fórumot. Mi pécsiek vagyunk. Szintén hypospadiasis probléma. Kisfiam most lesz 1 éves. Február 14-n fogják műteni. Legnagyobb problémám, hogy nem maradhatok bent vele éjjel. Reggel 7-este 9 -ig bent lehet maradni, de utána el kell jönni. Nem tudom, mi lesz így. Tényleg megtehetik , hogy nem engednek bent maradni? Ma a doki azt mondta, hogy nincs fürdő, wc, ágy a szülő számára. Csak szoptatott babák anyukája maradhat bent, 1 emelettel feljebb. Nekem már az elején se volt anyatejem, tehát ez is kizárt. Nagoyn el vagyok keseredve.
2012. okt. 20. 19:59

Sziasztok!


Idetalálhattam volna hamarabb is...

Szóval a középső gyerkőc..(6 év várakozás után) hypospadiasissal született 8 éve. akkor azt mondták (frissibben a szülés után) hogy ez nem nagy gond... Majd 6 hetes vizsgálaton a dokitor úr Szegeden közölte, hogy ez bizony nem egyszerű, mert a húgycsőnyílás nem a makk közelében van, hanem a törzsön, a herezacskókhoz közel... Hát kellet pár hét, hogy felocsúdjak.. Utánanéztem a neten, érdeklődtem..olvastam sok jót, még több rosszat, hallottam "jó orvosról" - milliókért - meg egy csomó "rosszról"..szóval sok mindennek próbáltam utánanézni. Minket Szegeden műtött Dr.Bán Gyula...le a kalappal a doktor úr előtt, mert ilyen lelkiismeretes orvost még nem láttam... A műtét 2,5 órás volt...szörnyű ébredés, 2 hét kórház/katéterek...és utolsó napon megjelent a sipoly...nagy..NAGYON NAGY.. el voltunk keseredve..

Hazajöttünk, majd rá egy évre, idén júniusban sipolyzárás... 1,5 órás műtét, 2 hét kórház/katéter...és SIKERÜLT:-)) Tökéletesen zár, sugárban pisil..ÁLLVA- ami nagy szó, mert már nagyfiú... A kórház-hát kórház. Aludtam mindenhol: rácsos ágyban, széken, pótágyon, fotelban... De megérte....:-))) A műtéti varratok, hegek alig látszanak, a nagyfiú pedig büszke...:-)) Amiben biztos vagyok, így a műtét után: ha pusztán korrekció, szépészeti műtét lett volna, nem vágtunk volna bele. Mivel funkciónálisan nem működött. ezért kellett mindenképpen műteni, és mivel az első műtét után két helyen is jött a pisi,, ezért kellett a második is. Nagyon sajnáltam a kis hősömet, amikor két katéterrel sétálgattunk a folyosón.... de sosem sírt, sosem hisztizett, még ő mondta, hogy "Anya..tudod, ki kell bírnom..."..

32. kbj78 (válaszként erre: 28. - Anitat81)
2012. okt. 10. 19:12

Szia Anita Nagyon örülök, hogy jól vagytok!!!!

A műtét helye teljesen el fog múlni, állítólag egy év múlva nyoma sem lesz!

Szia!

31. kbj78 (válaszként erre: 27. - D2da6f36f6)
2012. okt. 10. 19:08

Szia! Írtam neked privátban! A lényeg, hogy ne nyúlj hozzá, mert nagyon érzékeny még neki. Csepegtesd Betadinnal naponta többször.

Az én kisfiamnak 7 héttel a műtét után lett először hátrahúzva a fitymája, és még utána is nagyon sokáig csak óvatosan húztam hátra fürdetéskor.

Szia!

2012. okt. 1. 12:13

Sziasztok!


Megjöttünk a kontrollról. Szépen egy sugárban jön a pisi, de azt mondta a R úr, h nem túl vastag a sugár. Határeset. Figyelni kell, ha vékonyabb lenne menni azonnal! Megijesztett ezzel nagyon.

Valaki volt már így??????????????

2012. szept. 29. 12:55

Sziasztok!


Örülök, h minden rendben anita81, nálatok is. Nekünk is műtét után második nap vették le a kötést, és nálunk sem volt semmi duzzanat sem. Mi szerencsére jól ébredtünk, nem volt rossz hatással az altató szer. Viszont szorulása lett Drágámnak, és 13-án volt a műtét, azt az éjjelt és a másnap délelőttöt végig ordította. Pedig mindent megpróbáltak már, épp a beöntés következett volna, mert már attól tartottak, hogy a bent lévő katétert is sérthetia kaki. de szerencsére sikerült!

Nekem az 5 nap katéter jelentett borzalmat, mert hason alvós lenne Életem, de nem lehetett, és ki kellett kötözni éjjelre, nehogy egy rossz mozdulattal kirántsa. Ő már 33 hónapos.

De minden rendben volt és mikor kivették a katétert jöhettünk haza.

Most hétfőn megyünk mi is kontrollra. A varratok peregnek kifelé, bár én is nagyon félve nyúlok hozzá.

A lemosást nem nagyon engedi Manócskám, ezért én meg a védőnőhöz vittem el, hogy mindent rendben talál e. (Ő egyben barátnőm is) Lekezelte neki szépen, és megnyugtatott, hogy rendben minden.

Nekünk volt előtte letapadásunk is, amit a műtét előtt 1 héttel megoldott a Dr úr, és annak napi visszahúzásával is vittem, mert én képtelen voltam megcsinálni. Szégyen, nem, én nem bírom ezeket a dolgokat. Első gyerekek Ők nekem, ikrek,(8,5 év küzdelem gyümölcsei) és pánikolok mindentől. Hatalmas szerencsém, h közel a segítség!

Sajnos egyre nehezebb vigyázni, h nehogy megüsse, teljesen jól van, és magára semmit nem ügyel. :( Tesóval randalíroznak, én meg a hajam tépem és izgulok, h nehogy baj legyen. :))

Nekünk azt mondták, h nem fog meglátszani a műtét helye egyáltalán. ??????

Mi Debrecenben voltunk a klinikán . Fantasztikus volt a személyzet, soha sehol ennyi törődést nem kaptam még egészségügyi intézetben. És mindenki egytől egyig.

Én is szívesen segítek ha valaki oda "készül", és érdeklődni szeretne.

Mindenkinek gyors lábadozást!

2012. szept. 28. 23:35

Sziasztok,


Hát egyenlőre úgy tűnik, hogy szerencsésen túl vagyunk mi is a műtéten (szept. 18-án volt). Hétfőn megyünk kontrollra. Dr. Vizi András műtötte a fiamat. Szerintem nagyon jó orvos. A kötözésnél (műtét után 2 nappal) se duzzanat se "paradicsom" szerű nem volt a kukaca. A nővérkék is mondták, hogy általában nem szokott ilyen szép lenni. Szóval szerencsére szépen gyógyulunk Nekem elég pozitív volt a Szegedi kórház. (már amennyire egy kórház szimpatikus lehet). A doktor úr naponta többször ránézett a kicsire, a nővérkék is nagyon segítőkészek voltak, talán csak egy volt aki kicsit morcosabb volt. A legrosszabb rész a műtét után volt amikor még öntudatlan volt a kicsi. Az én nyugodt, nem síros kisfiam ordított rúgkapált nem bírtuk megnyugtatni. Végül is nyugtatót kapott attól elaludt, és mikor legközelebb felkelt már teljesen önmaga volt. Rá így hatott a gyógyszer. Fájdalmai nem nagyon volta, nagyon figyeltek rá, hogy ne legyen napi 3x kaptuk a cataflame cseppet, de egyáltalán nem sírt. Most itthon „lábadozunk” múlthét pénteken engedtek minket haza és a Manóm vasárnap elkezdett járni.. Azóta pedig nincs megállás, mintha mi se történt volnaA varratok már kezdenek kiesni. Szépen engedi, hogy lemossam bekenjem neki a kukacát, pedig féltem, hogy majd állandóan oda kap. Hát ez a kenegetős rész azért először ijesztő volt nekem. A lemosást eddig úgy oldottam meg, hogy aloeverás folyadékot fújok rá majd letörlöm ezt követi a krémezés. Azért ma a biztonság kedvéért levittem a házi orvoshoz, hogy rendben van-e (első gyerekes anyuka vagyok, így minden kis aprósággal rohanok az orvoshoz) szerencsére megnyugtatott, hogy jól csinálok mindent, és minden ok

Mennyire fognak megmaradni a varrat nyomok?

Mindenkinek mielőbbi gyógyulást

Ha bárkinek tudok segíteni, nyugodtan írjatok!

27. d2da6f36f6 (válaszként erre: 26. - Kbj78)
2012. szept. 27. 14:27

Szia! Az én kisfiamat is most műtötték 13-án Hypospadiasis subcoronarius-al. 1-én lesz a controll. Debrecenben Dr Csízy István tanár úr műtötte. Én nagyon félve nyúlok hozzá, mosni is csak úgy merem, h vattról csepegtetem rá a langyos vizet, és azt nem engedi hogy a bőrt felhúzva megtörölgessem. Szerinted erőltessem, vagy hagyjam, elég az így most még?

A sebek olyan mintha nem tudnnak leesni, még kapaszkodnak. Ilyenkor még így kell?

Köszönöm, ha válaszolsz, nagyon remélem minden rendben van, és így kell lennie.

Nem érkeztem visszaolvasni, Nektek mikor volt ilyen műtétetek?

26. kbj78 (válaszként erre: 25. - Anitat81)
2012. szept. 26. 09:44

Szia! sajnálom, hogy ilyen sokára tudtam írni! Remélem, minden rendben ment a műtéttel és a lábadozás is nyugis volt. Már amennyire az lehet.

Dr Tornyos Szabolcs főorvos úr műtötte a kisfiamat. A kórházi ellátás tűrhető volt, bár a legtöbb nővérke nem a legkedvesebb... Sajnos. Pedig gyerekosztályon dolgoznak....

Ha jó étvágyú a kisfiad, vigyetek be még ennivalót magatokkal, nem árt. :) De lent van büfé, és az ebédlő sincs messzire. Vigyél ételhordót. Addig úgy is vigyáznak a nővérkék a kisfiadra, amíg hozol ennivalót. A műtét utánra pedig vigyetek bélflóra regenerálót, mert kapni fogja az antibiotikumot. És sok C-vitamint, mert az elősegíti a sebgyógyulást. Vegyetek otthonra Betadint és kötszert.

Remélem, még tudtam segíteni. Írj, hogy minden rendben volt-e veletek!! Kíváncsi vagyok. Azóta már biztos otthon vagytok.

Szia!

25. anitat81 (válaszként erre: 22. - Kbj78)
2012. szept. 7. 19:40

Szia,


Az 1 éves kisfiamat 1,5 hét múlva műtik Szegeden.

Érdeklődnék, hogy ki végezte nálatok a műtétet? Mik a tapasztalatok? A kórházi ellátás milyen volt? Van valamilyen speciális dolog amit mindenképpen szerezzek be/vigyek magammal?


Segítséget előre is köszönöm!

24. kbj78 (válaszként erre: 23. - Dyko1988)
2012. aug. 13. 21:47
Szia! Írtam neked privát üzenetben!
23. dyko1988 (válaszként erre: 22. - Kbj78)
2012. júl. 13. 10:23

Szia! Valószínű fimnak is ilyen típusú van. Mesélnél róla milyen volt a műtét előtt,után? Hány napot töltöttetek kórházban? Csak hanyatt fekühetett a fiad? Mennyi ideig tartott a műtét? Én már nagyon félek ettől az egésztől. Előre is köszi! Ja nekünk Szombathelyen lesz a műtét

Szia

22. kbj78
2012. júl. 12. 11:40

Sziasztok! 5 éves kisfiamat 2 hónapja műtötték Szegeden hypospadiasis glandis miatt.(pár mm-rel volt lejjeb a húgycsőnyílása) A műtét jól sikerült, szövődmény sem lépett fel. Egy év múlva nyoma sem lesz. :)

Nem volt könnyű az első 2 hét, de így utólag nem bánom, hogy megcsináltattuk neki.

Ha valaki kíváncsi a részletekre,nyugodtan írjon, szívesen bátorítom. Sziasztok!

2012. ápr. 18. 12:41

sziasztok! kisfiam most 2 hónapos. Koraszülött volt, veleszületett hypospadiasisa van. Védőnöm szerint nem súlyos, orvos még nem látta. Szombathelyen lenne majd a műtét, Dr. Lazáry György műtené. Tudtok róla vmit? milyen orvos?

A műtét hány órás? Mennyi időt kell kórházban tölteni? Előre is köszönöm a válaszokat!

2011. szept. 13. 12:31

Sziasztok


Van egy egy éves kisfiam ( augusztus 29 ) aki veleszületett hypospadiasis-al született és a Pécsi gyermekkórházban lenne a műtét szeptember 21.-én. dr Vajda Péter műtené. A doktor úr szerint nagyon enyhe az elváltozás mert a makk alatt van a nyílás és nincs görbülete sem. Kérlek benneteket írjátok meg tapasztalataitokat és kérnék tanácsokat a műtéttel, a bent fekvéssel kapcsolatban esetleg a doktor úrral kapcsolatos információkat is szívesen fogadom. eddig nagyon bátor voltam, de most nagyon bepánikoltam hiszen olyan pici még, ja és szopizik is. Köszönöm előre is

19. anyu70
2010. júl. 13. 21:35
Nekem ez jön az ALT+3-ra
18. anyu70
2010. júl. 13. 21:34
^^^Ez?
1 2

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2022, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook