Hüvelygomba (beszélgetés)
Gratulálok! És kívánom hogy tartós legyen az állapot!!! :)
Nos, én most "ünneplem" gombával való viszontagságos küzdelmem 10. évfordulóját.
Több mint 1 éve nem eszem cukrot!! Reggelire kenyér helyett hajában sült krumplit eszem (meg lehet szokni), semmi ételhez nem eszem kenyeret.
Hamburgert, pizzát fene tudja mikor ettem utoljára.
- 2 éve minden reggel joghurt+búzakorpa
- nem tudom hány éve magnézium+C vitamin
- Paradicsom+paprika felváltva minden nap
- Minden nap egy nagy fej hagyma valami étellel. De néha csak felvágott+hagyma.
- Minden nyáron zöldségkúrát csinálok, ami azt jelenti, hogy egy nap megeszem 1 fej kelkáposztát+kígyóuborkát+paprikát+hagymát+paradicsomot - dresszinggel megcsinálva salátának.- amíg a szezon tart.
-Most bevezettem:
-cickafarktea
-teafaolaj
-ginseng
És a küzdelem még mindig tart :)
Nem szeretem a csokoládét, leszoktam róla.
Nem rágózom, nem eszem cukorkát.
Egyetlen vétkem, hogy néha néha megiszom egy doboz sört és eszem egy zacskó csipszet.
A következő a betadine-kúp lesz. Ha a kollegína beszámolója pozitív lesz.
Mi a párommal kipróbáltunk egy aloeverás-alkoholos kézmosót (dm-zöld színű-300ml).
Nőgyógyász javasolta, hogy a fiúknak a "vöröskeresztes" - értsd az van az elején - orvosi bemosakodóval kell kukitmosni, mert az csírátlanít, antibakteriális. Nos én olyat nem találtam és, hát szegénykémnek már elég durván nézett ki az admirális...tenni kellett valamit.
Megvettem hát ezt, mert azt írta, hogy kézkímélő és 99%-ban megöl mindent és aloevera is van benne.
És HASZNÁLT!!! Egy hét használat után se sebek, se pöttyök, se fura hámlás.
PEDIG! nekem még néha-néha akad egy két kóbór fehér szöszmösz a hüvelyemben.
:):):) Szívből ajánlom mindenkinek. Megelőzésre és kezelésre is. -Az első pár alkalom csíp a sebek miatt, de utána szépen gyógyul.
Nem, még nem próbáltam a betadine kúpot. De van egy barátnőm, aki kapott a nőgyógyásztól betadin-os kimosát. A hüvelyét kitörölték betadinos gézzel. Azt mondta, hogy az elején csípett, de aztán jobb lett, mert összehúzódtak a sebek.
Az első biztos rossz lesz, de kitartás!
Nem győzhetnek a kis rohadékok!!!
Javaslok az első kúp előtt egy feles pálinkát :)
Majd mondd el milyen volt, használ-e!
Nőgyógyász írta fel? Vagy meg lehet venni vény nélkül is?
Szerintem jó ötlet a betadine!
Üdv Hölgyek!:)
Ez az első hozzászólásom, amióta regisztráltam, de azért tettem, hogy megosszam a tapasztalataimat!
Kb másfél éve szenvedtem hüvelygomba miatt...
kb másfél hónapja volt egy nagy influenza betegésgem...gyógyszereket szedtem, stb...nagyon kicsinált...a betegség alatt enm volt tünet..utána viszont elég erős lett...folyás...viszketés, kisebesedtem stb stb....ami ezzel jár...olvasgattam, és egyszerűen annyira felhúztam magam a beetegség miatt, hogy nem ettem onnantól kezdve cukrot...plusz vettem teafaolajat és tamponra rácsepegtettem, majd éjjelre betetttem...aztán még betétre is csepegtettem 2 cseppet, mert átjárja a nemiszervet az olaj...persze nem szabad minden nap használni a teafajolajat, de jelentem, másfél hónapja tünetmentes vagyok, el sem tudom mondani mennyire jó érzés...JA ÉS, elkezdtem paprikát, élőflórás natur joghurtot fogyasztani, és barna cipót enni ( amiket ezelőtt SOHA nem ettem)...szóval véleményem szerint a cukor a hibás mindenért...még egy észrevétel, a borotvát tessék fertőtleníteni!!
kivételesen most a hajhullással szenvedek...:D
mindenkinek ajánlom a cukor elhagyást, teafaolajat!
Sába intim szappan és mosakodó. Ezt is nagyon dícsérik. Ebben van kifejezetten férfiaknak való termék.
Nem jutott ez még eszembe, de most hogy kialakulóban van egy új kapcsolatom, lehet rábeszélem majd erre Őt is. Szerencsére nagyon normális hozzáállású (ami sok férfiról azért nem mondható el)
Betadine kúp de nagyon félek tőle elég rosszat írtak róla :S Hogy fájhat meg nagyon sok folyik ki és nem elég a tisztasági betét :S Meg csip :S Én 14 napig szedem majd :S
Próbáltad már? Ha igen mik a tapasztalatok?
Hát a felfázás is elő idézheti a gombát szerintem :( Én is voltam már felfázva elégrendesen :S És szerintem nekem is az okozta a gombát :(
Azt nem tudom a páromnak nem lehet kapni valami intim mosakodót? Vagy valamivel amivel meglehet előzni a fertőzést?
Igen, azt teszem, ezért írtam a megelőzést. Amúgy nem viszketek, meg semmi olyan különös érzésem nincs, lehet csak bebeszélem magamnak.
Amúgy nagy gáz lehet, mert vért, és fehérjét is kimutatott a lakmusz papír. A véren csodálkoztam is, mert én olyant nem láttam.
Nekem is volt egy időben, sorozatosan. Mindig került a hólyagomba baci, valahonnan...vagy csak valamelyik kolleganőm nem kezelte ki magát.
Amíg nem véres a vizeleted (én sosem jutottam el odáig), addig én nem szedek antibiotikumot. Csak Cataflam-ot íratok magamnak, 3X1 kb 3-4 napig. És rengeteg tea. A vért úgy értem, hogy nem a húgycső felmaródásából sziváró kicsi vérecske, hanem a hólyagból jövő barnás színű. Könnyü megkülönböztetni.
Azért ha utazom, viszek magammal egy doboz Nevigramont én is, biztos ami biztos. De csak végső esetben veszem be.
A saforelle az jó. Használtam azt is.
Most így belegondolva, tényleg elég sok mindent kipróbáltam :)
Most fel vagyok fázva, 4 keresztes a vizeletem, és így érzem egy kicsit, mintha bent is lenne valami :( Szerintetek lehetséges ez, vagy csak a felfázástól érzem?
Már előre félek, 10 napig kell antibiotikumot szednem, nekem az után mindíg kijött a gomba:(
De most felkészült vagyok, próbálom megelőzni.
Húú ez a felfázás nagyon szörnyű...
Sziasztok! Nemsokára sor kerül a kúpra félek de remélem eredményes lesz... Hogy hatásosabb legyen veszek saforelle intim mosakodót az régebben is enyhítette a folyásom de most a kúp melle fogom használni. Kicsit félek az egésztől de majd meg írom a tapasztalatomat.
További szép estét!
Egy szép nagy tampont, amilyen nagyot csak fel tudsz helyezni, hogy jól kitöltsön.
A tetejére egy csepp és az oldalára 4 csepp körbe. Éjszakára tedd fel, olyan mélyre, amilyenre csak tudod. Egy hétig fogom csinálni, remélhetőleg. Már a 4. tampont raktam fel és kategóriákkal jobb!
Egyenlőre addig használom, amíg gond van, de szerintem megtartom ezt a szokást menzesz utánra is, kb 3 nap. És szerintem minden héten ki fogom mosni magam teafás irrigálással (1 l víz 10 csepp teafa)
Beszéltem egy nővel, aki azt mondta, hogy amíg beteg volt (nátha, tüsszögés, gyenge immunrendszer)addig gombás volt, mikor megerősödött, magától elmúlt. Ebből okulva én is erősítem az immunrendszerem:
- ginseng kapszula (dm - 1000 Ft/30db) - idegeseknek, stresszeseknek külön ajánlott
- C vitamin
- magnézium (nem a magne b6, mert a b6 vitamintól éhes leszel állandóan és hízol)
- cickafark tea
- és van egy egyszerű tea, ami meglepő, de átsegített az influenzás időszakon (spar-instant tea - Multivitamin - A,C,E, folic acid-dal)
Tampont használsz? Csak mert azért van a viszketés, mert a belőled kifolyó gombás hüvelyváladék irritálja az ajkakat és a hüvely környékét.
Ha pedig tampont használsz, akkor nem tud kifolyni.
De belül azért ott vannak a kis kedvesek!
Sziasztok!
Kipróbáltam a teafa-olajas tampont. Nos: úgy kell kinéznie, hogy egy csomó trutymót kihoz belőlem?
Mármint ezt úgy értem, hogy hozzátapadtak a kis gombácskáim a tamponhoz és jöttek ki vele. Elég bizarr látvány volt, ugyan is menzeszkor nem szokott a tamponnal szinte semmi jönni.
Ez így jól van, így működik?
Kicsit megváltozott a színe a drágáknak, gondolom az olajtól, mert az alhasam az nem fáj, gondolom akkor helyi a változás. Nekem olyan zöldeses-sárgásos lett. De mondom, sem helyileg, sem fentebb nem fáj és nem ég semmi. Csak jönnek kifelé.
A terézvárosi Rendelő Intézetben van egy nőgyógyász, aki csinál betadinos kimosást és utókezelést is. Ha nem tudom magam kikúrálni én is oda megyek (csak már elegem van a nőgyógyászokból) - Ács Miklós a doki neve.
Belülről is kezelted magad, nem csak helyileg?
Néha a fogamzásgátló vagy bármi anyag étel okozhatja.
Pl.: van egy ismerősöm, aki azt hitte hogy ha tusfürdővel jól megmossa a punciját, attól majd jobb lesz, hát nem lett jobb, sőt rosszabb.
Lehet fehérnemű, nadrág, öblítő, sajt, allergia, állandóan fennálló gyulladás, ami legyengíti a szervezeted.
Javasolnám, hogy kérj a háziorvosódtól nagylabort, ami megmutatja, hogy mi a helyzet odabenn. (én még nem találkoztam olyan nőgyógyásszal aki ezt tette.) - lehet kiderül valami.
Ez egy türelemjáték.
Ha nagyon durva a helyzet a tüneti panaszokat azzal szoktam enyhíteni, hogy kiszedem a kis rohadékok nagyját az újjammal, majd irrigálok.
Próba cseresznye.
Meginni azét, mert a gyulladáscsökkentő hatását így is kifejti. Helyileg is és belsőleg is. Mindent kívül is és belül is kell kúrálni.
Iszogasd csak, finom. Azt is leforrázod, hagyod a főzetet 20 percig állni, leszűröd + édesítő és iszod. Az ülőfürdőhöz valót jobban ki szoktam áztatni. Jó sok anyag legyen benne. :)
És ráadás, a menzeszgörcsöket is csodásan csillapítja!
Hámkezelésre meg alkalmazhatsz körömvirágos ülőfürdőt. Szintén barna-papírzacsis kiszerelés DM.