Hüvelygomba fogamzásgátló mellett: csak a fogamzásgátló abbahagyása segíthet? (beszélgetés)
Szerintem nem a tablettával van a gond, hanem azzal, hogy el vagy savasodva. Lúgosíts! Például ha csak olyan ásványvizet iszol ami lúgos, már nagyon sokat tettél magasért. Ebből napi minimum 1,5 liter és az egészséged is sokkal jobb lesz.
Emellett a Gynevac szuri is jó lehet.
Ez már a 3. gyógyszer, amit szedek, mindegyiknél kijött sajnos... idővel egyre gyakrabban.
A párommal a szexuális életünk már nulla, a libidómat is tönkrevágta a fogamzásgátló és kedvem sincs úgy, hogy fáj. Szóval tőle nem igazán kaphatom el, hisz alig fekszem le vele és nem is ehhez kötődik a kialakulása.
A Candida diétával pedig az a gond, hogy így is liszt- és laktózérzékeny vagyok, mégegy diétát már nem bírnék követni! Így is alig ehetek valamit...
3 éve szedek fogamzásgátlót. A csúnya pattanásaimat eltüntette, a görcseimet megszüntette, az alakomon is dobott kicsit (elég vékony vagyok). Azonban néhány hónap szedés után előjött a hüvelygomba, amitől azóta sem tudok szabadulni. Jártam vele hónapokig nőgyógyászhoz, kezeltek, azonban semmi nem hatott hosszú távon. Aztán rátaláltam a Colpo Cleaner-re, ennek a jódos és a laktózos hüvelyzuhanya segített, ezzel hónapokig elvoltam, azonban már ez sem hat. Folyamatosan probiotikumot is szedek, a bélflórámmal nincs gond, hogy ez okozná. Egyszerűen hiába kezelem magam, hetek múlva újra előjön, viszket és ég, már zavar a mindennapi teendőimben. Már nem használok sem tisztasági betétet, sem intim lemosót, mert ezekről is olvastam, hogy okozhatja a gombát. Szedtem orvosi utasításra vasat is, az sem ért semmit (ráadásul a kemény székletem miatt végbélsérülésem is lett tőle).
Azonban a tablettát félek abbahagyni a borzasztó görcseim miatt, nem szeretnék utána meg ezzel szenvedni. Lehet, hogy mégis ez az egyetlen megoldás, abbahagyni? Tapasztalatok? Egyébként több barátnőm is ugyanezt a gyógyszert szedi (Sensonette), de másnak még nem volt gondja vele.
További ajánlott fórumok:
- A fogamzásgátló abbahagyása
- Yasminelle és a többi fogamzásgátló abbahagyása utáni tapasztalatok
- Akik fogytak a fogamzásgátló abbahagyása után!
- Yadin fogamzásgátló tabletta abbahagyása
- 1 évvel a fogamzásgátló abbahagyása után normális a gumiszerű folyás peteéréskor? Ha nem, mitől lehet?
- Van olyan, akinek fogamzásgátló tabletta szedésének abbahagyása után akár 60 napig sem jött meg a mensije?