Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Húspogácsa boros lében recept

Húspogácsa boros lében recept

A Húspogácsa boros lében hozzávalói:
50 dkg sertéshús
2 db szikkadt zsemle
1 dl tej
80 dkg szalonna
1 csipet só
fehér bors
1 teáskanál édes fűszerpaprika
szerecsendió vagy 3 szem tört szegfűbors
2 tojás
kevés vaj vagy margarin
2 dl bor
mokkáskanál cukor
l kiskanál liszt
1 dl tejszín
5-6 szál petrezselyemzöld


A Húspogácsa boros lében elkészítési módja:
A kockára vágott zsemlét a tejbe áztatjuk, a húst és a szalonnát átdaráljuk. A zöldséget finomra vágjuk. A tejszínt a liszttel simára keverjük, majd befűszerezzük. A darált húst, a kicsavart zsemledarabkákkal, a fűszerekkel és a tojással jól összedolgozzuk. Az így nyert masszából pogácsákat formázunk, majd vajjal vagy margarinnal kikent tűzálló edénybe tesszük. A bort aláöntjük, fóliával lefedjük és 20 percig sütjük. 20 perc után a fóliát eltávolítva addig sütjük, amíg át nem sülnek a pogácsák. A tálból kiszedjük a húst, a tálban maradt léhez hozzáadjuk a befűszerezett liszttel elkevert tejszínt. TÁLALÁS A besűrített mártásba visszahelyezzük a húspogácsákat és petrezselyemzölddel megszórjuk.


Kategória: Húsételek receptjei


A húspogácsa boros lében elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook