Főoldal » Receptek » Zöldséges ételek receptjei » Brassói rakott kedvenc káposzta recept

Brassói rakott kedvenc káposzta recept

A Brassói rakott kedvenc káposzta hozzávalói:
80 dkg káposzta (fehér)
2 kis db alma (kicsi)
40 dkg vöröskáposzta
3 kis fej vöröshagyma
6 ek napraforgó olaj
50 dkg darált sertéshús
10 dkg füstölt szalonna
20 dkg csirkemáj (elhagyható)
15 dkg rizs
1 db tojás
2 dl tejföl
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
1 teáskanál cukor (ízlés szerint)
fűszerpaprika ízlés szerint
0.5 kávéskanál köménymag (őrölt)


A Brassói rakott kedvenc káposzta elkészítési módja:
Az egyik felaprított hagymát az olajban megpirítjuk a vékony laskára vágott fehérkáposztával, beleszórjuk a köményt, sózzuk és puhára pároljuk (félidőben vékonyan beleszeleteljük a meghámozott almát). Ugyanígy járunk el a lilakáposztával egy másik edényben, de ahhoz sót és kevés cukrot teszünk pároláskor. Olajon megpirítjuk a harmadik fej apróra vágott hagymát, hozzáadjuk a darált húst, a pirosparikát és pörköltalapként megfőzzük. A rizst olajon megfuttatjuk a felkockázott szalonnával, majd ugyanannyi alapleves vízben (leveskockával ízesített vízben) megfőzzük, vagy párolóban megpároljuk. Ha szeretjük: az apróra vágott, olajon megpirított májat a kész rizshez keverjük. Egy kimargarinozott tepsibe tesszük a rétegeket: fehérkáposzta fele, rizs, majd hús és lilakáposzta, ismét rizs, hús, majd a fehérkáposzta másik fele. A tojást kikeverjük a tejföllel, sózzuk, borsozzuk, és leöntjük a rakottast. Forró sütőben 50 percig sütjük.


Kategória: Zöldséges ételek receptjei


A brassói rakott kedvenc káposzta elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook