Hoxa akác köz (beszélgetés)
Kellemes napot kívánok kedves szomszédaim. :)
Nárcisz, ez nagyon tetszik: "Arra, hogy ha valakinek a Jóisten nem adott humorérzéket, annak a kovács nem kalapál. "
Szervusztok, kedves Szomszédasszonyok!
Elpillesztett mindenkit a nagy meleg? Tegnap senki ki se nézett az utcára, s ha magamból indulok ki, akkor meg is értem: két napos oldal itt a Közben... Van-e valaki, aki tegnap kikívánkozott a napra?! (Én nem, az biztos!)
Most viszont, éjszakára, már elég jól megenyhült, "szolíd" 25 fok lett, hajnalig még lejjebb is mehet. Tárva minden ajtó, ablak, mégis olyan bent, mint a kemencében...
Erős lökésekkel fúj a szél, távolról dörög-villámlik. ...Hogy eső lesz-e...? Majd kiderül.
Szerbusztok!
Látom elkelnek a szebbnél szebb házak. Fokhagyma, érezzed köztünk jól magad. Én az 5-ösben lakom , tőled kicsit távolabb, de majd átnézek Hozzád.
Ma is fülledt a levegő, éjjel volt egy kis vihar, reménykedtem is, hogy jön a lehűlés, de csalfán becsapott.
Jó reggelt!
Fokhagyma, kérlek! Már ne vedd zokon, nem akarok én itt okoskodni, csak mondom... :-)
Különben én először a 3-ast néztem ki magamnak, de azután mégis a 7-esbe költöztem be. (Kisebb, kevesebb a takarítani való, viszont van tornáca, s az nagyon jó dolog! No meg szemben van éppen a kastéllyal, ahol Joanna lakik, és amelyhez egy gyönyörű park tartozik, telistele egzotikus fákkal, szép virágokkal.)
Aj! Hát nem úgy van az! Mi itt az Akác közben itt vagyunk mindig! Akkor is, ha éppen nem szomszédolunk. Ha beköltöztél a 13-asba, akkor az ettől kezdve a te hajlékod, s Rád van bízva, hogy milyen kapcsolatot tartasz a szomszédsággal.
No persze, ha nem laksz itt folyamatosan, s csak aféle átmeneti, mondjuk hétvégi háznak gondoltad igénybe venni, részemről semmi gond, majd odanézek időnként, bár mondhatom, a közbiztonsággal semmi gond nincs. Eddig legalábbis nem volt, és remélem, nem lesz ezután se.
Nehezen bírjuk Fokhagyma, a redőnyök mögött a ventilátor mellett lehet minket megtalálni. Most már napok kérdése és jön az enyhülés.
Mielőbbi szerencsés költözést, lakjad be házikód és érezzed jól köztünk magad.
Sziasztok!
Félig már beköltöztem az Akác közbe, de még van hátra tennivaló.
Nézegettem a házakat, de sehol se láttam senkit a kertben dolgozni. Biztosan mindenki a hűvösben van lehúzott redőnyök mögött. Egyébként hogy bírjátok ezt az afrikai hőséget? Én egyre nehezebben, de egyszer majd vége lesz.
Jó reggelt, Akác köz!
Igaz, hogy senki nem kérdezte, de hadd osztom meg, hogy mire ébredtem rá a történtek nyomán:
Arra, hogy ha valakinek a Jóisten nem adott humorérzéket, annak a kovács nem kalapál.
Joanna kedves, hogy áll a jóstudományod? Ha vissza sikerült szerezned, kérlek, segíts! (Részletek a klubban.)
Szerbusztok!
Korán keltem, mert ma nagy meleg lesz. Vásárlást igyekszünk időben elintézni.
Hát igen Nárcisz, tanulni mindenből lehet.
Vigyázzatok magatokra, igyatok sok folyadékot!
Jó reggelt, Akácköziek!
Sajnálom, hogy tegnap ekkora vihar kerekedett itt a fejem fölött.
Tényleg sajnálom.
Köszönöm, Kisdarázs Neked is, Hópihe, Neked is, amit mondtatok!
Tanultam belőle.
igen, két szálon működik az Akác köz. Először lett itt nyíltban úgymond meghirdetve és mikor többen összejöttünk már , megalakult a zárt klub is. Mindenki odamegy, ahol neki jó, és van aki, mint én, ha szemem és időm engedi, mindkettőbe benézek.
Reméljük a hullámok itt is, ott is elcsitulnak és békességben, szeretetben beszélgethetünk a nagyvilágról és a mi kis életünkről is.
Szia, Fokhagyma!
Ahogy döntesz, úgy lesz jó. A fórum volt előbb, aztán "lett" a klub. (A "lakók" ugyanazok...)
Hópihével nekem (majdnem) semmi bajom. (A "majdnem" abból ered, hogy pár nappal ezelőtt visszautasította a békejobbomat. De fátylat rá, szóra se érdemes.)
Semmi gond! Lépj be nyugodtan a klubba, érezd jól magad. Majd amikor ott az elejétől elkezded olvasni, rátalálsz az adok-kapok oda-vissza kis szócsatákra.
Nem is tudom már pontosan, talán az 5-ös sz. házban laktam? Majd rátalálsz, mert ott akkor az én dolgom volt, hogy jegyezzem, ki hol lakik. Ha gondolod, költözz be oda nyugodtan, jó kis házacska az.
Légyszi a virágaimat meggyógyítani, gondolom azóta nem figyelt rájuk senki! :))
Én pedig Naarcissz miatt maradtam ki végleg!
Mondhatjuk, az egyik 19, a másik 1 híján 20, sem ő, sem én nem vagyunk ezek szerint jobbak a Deákné vásznánál.
Kettőnk között az a különbség, hogy én képes voltam békességgel, szép csendben távozni, nem pedig teleordítani a hoxát a nézeteltérésünkről, míg ő még hónapokkal később is ezt harsogja.