Honnan tudod, hogy valaki szeret téged? (beszélgetés)
Igazad van, nagyon árnyalt dolog ez. Én is fejtegethetném tovább példákkal stb, de akkor meg az lenne, hogy dicsekszem vagy mártírkodom😃
Én boldog vagyok több, mint 25 éve a közhelyes érzelgőségemben, amiben élek😉
Kívánom mindenkinek, hogy tapasztalja meg, milyen szeretni és szeretve lenni
Szerintem nem feltétlenül az a szeretet kifejeződése, hogy valaki mindent megtesz értem. Például a gyerekem szeret engem, de neki nem dolga a kívánságaimat lesni. Sőt, sokszor csak azért sem azt csinálja, amit kérek tőle :D De ettől még nem gondolom, hogy nem szeret. Azt sem várnám el tőle, hogy bejöjjön értem az égő házba.
Néha még az is előfordul, hogy valaki azzal szeret igazán, ha visszavonul, és hagyja, hogy nélküle éljem az életemet.
Hogy konkrétan a kérdésre is válaszoljak, a szeretet nem értelmi, hanem érzelmi dolog. Tehát nem tudni, hanem érezni kell, hogy valaki szeret. Persze jelekből vissza lehet fejteni, hogy pontosan miből is érzem azt, hogy szeret, így lehet racionalizálni. De egyrészről nem biztos, hogy érdemes. Másrészről minden egyes kapcsolat más, így minden egyes ember máshogy mutatja ki a szeretetét egy adott személy iránt.
Szerencsére az élet ritkán állít ilyen hirtelen döntések elé.
De például szívesen adom az egyik vesémet a gyerekemnek, férjemnek, testvéremnek, ha alkalmas vagyok ra, és ezzel megmenthetem.
Bármilyen közhelyes (szerinted), a való életben így működik.
Akit szeretsz, kényeztezed, magad elé helyezed, keresed a kedvét. Ő pedig viszont.
Igen, ez jó kérdés.
Véleményem szerint vannak helyzetek ahol az ember nem gondolkodás útján dönt hanem reflexből. Pl. a fuldokló nem nézi kit ránt magával - az lehet a legjobban szeretett személy is - csak kapaszkodik, elsősorban életben akar maradni.
Más dolog ha jeges vízben látom a szerettemet fuldokolni és gondolkozás nélkül utána vetem magam, bízva hogy meg tudom menteni. Nem biztos hogy gondolok arra hogy én is odaveszhetek.
Á, már tudom!
Rádió 1-et hallgattál reggel😃 ott volt ilyen témájú beszélgetés.
Túlagyalod😃
És ha pl. a gyereked a szeretett személy, aki benn van az égő házban?
Vagy az anyukád?
Te vagy ök?
Hmmm?
Egyébként én sokkal egyszerűbb, hétköznapibb és kevésbé tragikus helyzetekre gondoltam😃
ugy, hogy odafigyel arra, hogy en hogy szeretem, ha engem szeretnek.
peldaul engem ugy neveltek fel, hogy kaptam egy csomo olyan dolgot, ami szamomra felesleges volt (nem ugy ertem, hogy karacsonyra ruhakat kaptam es 8 evesen nem tudtam ertekelni), hanem hogy mindig azt kaptam, ami az anyam szerint volt ertekes.
kertem egy konkret plusst, kaptam egy masikat. pluss az is, nem?
kertem egy bakancsot, kaptam egy masikat. azt is fel tudom huzni, nem?
kertem, hogy szeressen nekem megfeleloen, nem szerettem sosem az iszonyu eros oleleseit, azt hogy elolvassa a naplomat, de neki az a szeretet es folyton kerdezgetett, hogy miert balhezok, ha o megolel vagy olyat tesz, ami neki jo? sosem tudtam elmagyarazni, hogy mert az nekem nem szeretet, ha nem veszi figyelembe az en igenyeimet. mara feladtam.
hogy egy partnertol mikor erzem, hogy szeret... hm, ugyanigy. ha megerti, mitol erzem magam szeretve, akkor tudom, hogy szeret. ez lehet barmi, van akinek pont az oleles, van akinek meg a torodo szavak vagy targyi ajandekok.
jo tema, de nincs egyetemes valasz.
Ha fontosabb vagy neki, mint saját maga.
Egyébként sokféle szeretetnyelv van, ki tettek, ki szavakkal fejezi ki, hogy fontos vagy neki.
A tettei, a gesztusai, a nézése...á lehetetlen felsorolni.