Főoldal » Receptek » Kenyerek, péksütemények receptjei » HongKongi molnárka recept

HongKongi molnárka recept

A HongKongi molnárka hozzávalói:
Kelt tésztához:
• 230 g meleg víz
• 1 tojás
• 1 tk só
• 500 g kenyérliszt BL-80
• 8 g vanília pudingpor
• 20 g tejpor
• 10 g szárított élesztő
• 100 g kristálycukor
• 75 g olvasztott vaj
Tetejére:
• 1 tojás
• szezámmag
Mexikói díszítés:
• 50 g puha vaj
• 20 g porcukor
• 45 g finomliszt


A HongKongi molnárka elkészítési módja:
1. A lisztet összeszitáljuk a vanília pudingporral és a tejporral. 2. A hozzávalókat -a vaj kivételével- a fenti sorrendben kenyérsütőgép üstjébe tesszük. Dagasztás-kelesztés programot választjuk. A dagasztás utolsó 10 percében hozzáadjuk az olvasztott vajat is. 3. A megkelt tésztát enyhén lisztezett deszkán átgyúrjuk. 10 db kb. 100g-os labdacsokra osztjuk és letakarva 10 percet kelesztjük. 4. A tésztagolyót ovális lappá nyújtjuk, keskenyebb részénél fogva feltekerjük, úgy hogy a hajtás vége alul maradjon. Sarkait összecsípjük és alányomjuk. Sütőpapírral bélelt sütőlemezre tesszük. Letakarva 45 percig kelesztjük. 5. Előmelegítjük a sütőt 180 °C-ra. 6. Elkészítjük a mexikói díszítést: kikeverjük a hozzávalókat. Fontos, hogy a vaj csak puha legyen és ne olvadt! Nyomózsákba vagy kis zacskóba töltjük. 7. Egy tojást villával lazán felverünk és lekenjük vele a bucikat. Szezámmagot szórunk a tetejükre. 8. A mexikói díszítéshez a nyomózsákba töltött vajkrémből 3-3 sávot nyomunk mindegyikre. 9. Én gőzős sütőben sütöm a középső sütősínen. A recept szerint 12 perc, nálam tovább csücsülnek a hagyományos gázsütőben, hogy szép aranybarnák legyenek. 10. Rácson hagyjuk hűlni a molnárkákat.


Kategória: Kenyerek, péksütemények receptjei


A hongkongi molnárka elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook