Baklava 2. recept

A Baklava 2. hozzávalói:
A tésztahoz:
• 3 db. tojás
• 1 pohár jughurt
• 1 pohár víz *
• 1/2 pohár vaj
• 1/2 pohár oliva olaj
• 1 csomag sütőpor
• 1 csomag búza keményítő
• 500 gr. vaj
• 1 csipetni só
• Liszt
• Töltelék:
• 400 gr. darált dió vagy pisztácia
* egy pohár = 2 vagy 2,5 deciliter

Szirup:
• 5 pohár cukor
• 4 pohár víz
• 1/2 citrom leve


A Baklava 2. elkészítési módja:
Elkészítése: Három tojást, vajat, olíva olajat, joghurtot, sütőport, és a sót, botmixerrel keverjük. Szitált lisztet bele keverve tíz percig gyúrjuk. Így lágy tésztát kapunk, dió nagyságú cipókat készítünk, 35-40 db. Nedves konyharuha alatt félórát hagyjuk pihenni. Minden egyes cipót, nyújtódeszkán vagy kemény konyha pulton nyújtófával, keményítő szórás segítségével papír vékonyra nyújtunk. (eddigi műveletek helyettesíthető a rétes lappal is) Négyesével tegyük a tepsibe a tészta lapokat. Darált diót vagy pisztáciát szórjuk rá. Ezt a műveletet folytatjuk mind addig, míg el nem fogy az anyag. Minden tésztát behelyeztünk a tepsibe, akkor kedvünk szerinti formában vághatjuk. Olvasztott vajat lassan szétöntjük a tésztára. Előre melegített sütőben enyhe rózsaszínig sütjük. Szirup Elkészítése: A Cukrot és a vizet egy lábasban keverve húsz percig főzzük. A citrom lé hozzá adásával forraljuk. Az elkészült baklava hűtése után a fenti szirupot langyosan rá öntjük.

Nyugalom,ido es kedv kell hozza es nemi tapasztalat,de meg lehet csinalni,semmi se olyan ordongos

A baklavát a görögök, bulgárok, örmények és arabok mindannyian saját hagyományos édességeik között tartják számon.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A baklava 2. elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook