Hónap végi spórolás: nagyanyáink és saját ötleteink: (beszélgetés)
Huuu,az nagyon fájhatott,az keményfából volt faragva,ahhoz rettenet nagyot kellett ütni ,hogy eltörjön.
Mit tettél,nagy dolog lehetett?
tegyél fel inkább egy képet róla...
irigykedni akarok...))
egyszer a Mutter eltörte rajtam azt a nyüves fakanalat, na, azért is én voltam a hibás...
ohhh, gyötrelmes gyermekkor....))
engem a mamám olyan hosszú nyelű, lekvárkavaró fakanállal "népnevelt"...
olyan jó gyerek voltam, hogy nálunk mindennapi használatban volt...
Eszembe jutott mikir anyukám húzta a rétest az asztal tetején.Mennyire untam,ki nem állhattam .Egyszer bebujtam az asztal alá,és fene tudja hogyan,lerántottam az abroszt amin huzgálta,persze az összes tésztával együtt.
Hatalmas nyaklevesnek voltam szenvedő alanya ,persze igazságtalanul😄 mondtam én.Eltelt sok sok év,de ha rétest látok eszembe jut ,hogy milyen rossz voltam,no meg a tasli amit kaptam.😄
Bolondoztam,a mákos nekem is a gyenge oldalam ,a kalács ,a pozsonyi kifli,sőt a mákos hókifli is.😄
Csak az a baj,hogy 1-2darabot eszem,már több nem is kell.
A ferdinándot szeretem ,meg a mézeskrémest,almás linzer,és a sósak minden változata a tepertős pogival koronázva.
... végülis húsvéti sonkának se sonkát eszünk , hanem füstölt-főtt tarját és azt is veszek évközbe is , és átfőzöm még 1x h fincsi puha legyen :) :)
... nem eszem sok sütit , de most éppen minden nap 1 db-ot , mákosat mákossal :) :)
Nem hogy húsvéti sonkát ennél,az később lesz😂😂😂😂
Megunod ezt a sok sütit,ünnepre mar nem is kívánod.
és zsupsz, be vele a sütőbe...
volt Forrest, nincs Forrest...)))
ennyi rétestől, bejglitől nem fogsz Te kikerekedni???
oszt majd nem bír el a cirokseprű....
További ajánlott fórumok:
- Trisót keresek, nagyanyáink tisztítószerét. Lehet ilyet kapni mostanában valahol?
- Ötletek, tippek, nagyanyáink házipraktikái
- Óvodai SZMK. Ti hogyan, milyen módokon gyűjtötök pénzt a kispajtásoknak? A mi ötleteink kifogyóban...
- Tudja valaki, mit használtak fogzásra anyáink, nagyanyáink?
- Avonosok! Ti mivel szoktátok fellendíteni a forgalmatokat? Osszuk meg egymással ötleteinket!
- Természetes kozmetikumok (ahogy nagyanyáink csinálták)