Hónap végi spórolás: nagyanyáink és saját ötleteink: (beszélgetés)
Nagyon jókat irtok!
A palacsintát én sima vizzel csinálom és egy fél süőport teszek bele. Állni hagyom igy is finom könnyű.
A héjában főtt krumplit felkarikázom,és kirántom,nem a paníros módszerrel,hanem a másikkal,azt hiszem,az a párizsi bunda.
Azt hiszem,látszik,hogy mi imádjuk a krumplit.
:)
Csupa jó ötlet.
Pedig mindketten dolgozunk, de így is nehéz. Két gyerekem felsőoktatásban tanul, jövőre egyszerre végeznek. A kicsi középiskolás. Úgyhogy képzelheted. Nagycsaládos vagyok, annak minden "előnye" nélkül. Értsd úgy: 3 gyerek, de családi pótlékot egyre kapok, ingyen tankönyv nincs, stb. Nem panasz, ez van. Örülök, hogy van három egészséges, okos gyerekem, ez a legfontosabb. Na meg az, hogy egészségesek legyünk mi is, és legyen munkahely.
Hát,igen,sajnos ez egy ilyen világ lett.Elég szomorú. :-(
Ha sütsz szalma krumplit,és felvert tojást ütsz rá,az is finom,és laktatós. :-)
na,ennyi kaja után meg is éheztem. :-)
Köszi:)
Összehozza az embereket ez a nehéz helyzet úgy látom. Munkahelyen is, olyan jó, ha valamelyikünknek érik valami, viszünk be a többieknek is, én vittem körtét, hoztam paradicsomot, adtam üres befőttes üvegeket, kaptam szilvalekvárt stb. Olyan jóleső érzés, hogy nem vagyok egyedül. Na nem az, hogy más is carul áll, de ezek szerint nem én csinálok valamit nagyon rosszul, hanem ilyen világ van.
Más.
kevés olajon megpörkölök kb. fél kiló rizst,majd felengedem kevés vízzel,só,ételízesítő,és puhára párolom.Hozzá öntök egy üveg konzerv borsót,egy nagy dobozos löncshúst felkockázok,és azt is belekeverem.
Virsli gulyás.
Laktató,és nem túl drága.Krumplit kockára vágom,hagymát karikázok,virslit (tescos pont jó)is karikára,összekeverem,kevés olaj,só ,delikát,sűrített paradicsom.Bele tepsibe,fólia rá.Mikor a krumpli megpuhult,leeszem a fóliát,és kicsit megpirítom a tetejét.
szerintem csak mi nők vagyunk képesek igazi túlélősdit játszani.... én is annyiszor kerültem olyan élethelyzetbe, hogy csak a leleményességem tartott minket felszínen.
de megtanultam kenyeret sütni, mikor csak annyi pénzem volt egy hétig, hogy csak élesztőt tudtam venni. (lisztből hó elején "betáraztam")
Ugy készitik h egy lábosba ,kis lánra feltesznek kb két marék lisztet ezt zsiradék nélkül kell állandoan kevergetni,h szépvilágos zsemle szinü legyen.Közben két kis lábosban elökésziteni
1 forro vizet
2-forro zsiradékot
felváltva kell öntözgetni vizzel és zsiradékkal.Akkor jo ha olyan lesz mint a császármorzsa.Ja a sot nem kell elfelejteni
További ajánlott fórumok:
- Trisót keresek, nagyanyáink tisztítószerét. Lehet ilyet kapni mostanában valahol?
- Ötletek, tippek, nagyanyáink házipraktikái
- Óvodai SZMK. Ti hogyan, milyen módokon gyűjtötök pénzt a kispajtásoknak? A mi ötleteink kifogyóban...
- Tudja valaki, mit használtak fogzásra anyáink, nagyanyáink?
- Avonosok! Ti mivel szoktátok fellendíteni a forgalmatokat? Osszuk meg egymással ötleteinket!
- Természetes kozmetikumok (ahogy nagyanyáink csinálták)