Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Hónap végi spórolás: nagyanyáink és saját ötleteink: fórum

Hónap végi spórolás: nagyanyáink és saját ötleteink: (beszélgetés)


2009. szept. 12. 22:36

Nagyon jókat irtok!

A palacsintát én sima vizzel csinálom és egy fél süőport teszek bele. Állni hagyom igy is finom könnyű.

2009. szept. 12. 22:13
És mivel kismami vagyok,megkívántam a sültkrumplit. :-D
2009. szept. 12. 22:12

A héjában főtt krumplit felkarikázom,és kirántom,nem a paníros módszerrel,hanem a másikkal,azt hiszem,az a párizsi bunda.

Azt hiszem,látszik,hogy mi imádjuk a krumplit.

54. erika691230 (válaszként erre: 52. - Mmacus)
2009. szept. 12. 22:10
Hát,mi is dolgozunk mindketten,nem is keresnénk rosszul,de rengeteg a hitelünk,és úgy néz ki,hogy most kismami vagyok,így még kevesebb lesz a pénzünk,így én is örülök ennek a fórumnak.persze,a babának örülünk,sőt,mi akartuk,csak nem lesz egyszerű,az is biztos.
2009. szept. 12. 21:57
Rizsleves: egy sárgarépát felkarikázok, olajon pirítom, mikor majdnem puha a répa, akkor beleszórok egy marék mosott rizst, és ha a rizs is összeállt, akkor engedem fel vízzel.
52. mmacus (válaszként erre: 50. - Erika691230)
2009. szept. 12. 21:56

:)

Csupa jó ötlet.


Pedig mindketten dolgozunk, de így is nehéz. Két gyerekem felsőoktatásban tanul, jövőre egyszerre végeznek. A kicsi középiskolás. Úgyhogy képzelheted. Nagycsaládos vagyok, annak minden "előnye" nélkül. Értsd úgy: 3 gyerek, de családi pótlékot egyre kapok, ingyen tankönyv nincs, stb. Nem panasz, ez van. Örülök, hogy van három egészséges, okos gyerekem, ez a legfontosabb. Na meg az, hogy egészségesek legyünk mi is, és legyen munkahely.

2009. szept. 12. 21:54
A dobozos löncshúst is be lehet panírozni, és kirántani. Finom.
50. erika691230 (válaszként erre: 49. - Mmacus)
2009. szept. 12. 21:51

Hát,igen,sajnos ez egy ilyen világ lett.Elég szomorú. :-(


Ha sütsz szalma krumplit,és felvert tojást ütsz rá,az is finom,és laktatós. :-)


na,ennyi kaja után meg is éheztem. :-)

49. mmacus
2009. szept. 12. 21:49

Köszi:)

Összehozza az embereket ez a nehéz helyzet úgy látom. Munkahelyen is, olyan jó, ha valamelyikünknek érik valami, viszünk be a többieknek is, én vittem körtét, hoztam paradicsomot, adtam üres befőttes üvegeket, kaptam szilvalekvárt stb. Olyan jóleső érzés, hogy nem vagyok egyedül. Na nem az, hogy más is carul áll, de ezek szerint nem én csinálok valamit nagyon rosszul, hanem ilyen világ van.

2009. szept. 12. 21:47
karikára szelem a krumplit,kevés olajon megdinszelem,felengedem kevés vízzel,közben,ha kell,majd pótolom.kavargatni kell,mert leragad,nem baj,ha összetörik a krumpli.Ízesítem sóval,ételízesítővel,mire a krumpli megpuhul,ne legyen leve.főzőkolbászt,vagy virslit sütök mellé.
47. erika691230 (válaszként erre: 46. - Mmacus)
2009. szept. 12. 21:45
Sosem voltunk gazdag család,sőt!édesanyámnak is nagyon okosnak kellett lennie 3 gyerek mellett.Majd még gondolkodom.
46. mmacus (válaszként erre: 45. - Erika691230)
2009. szept. 12. 21:43
Úgy látom, mi családanyák nagyon találékonyak vagyunk, de ezt nem is lehet másképpen túlélni:)
2009. szept. 12. 21:41

Más.

kevés olajon megpörkölök kb. fél kiló rizst,majd felengedem kevés vízzel,só,ételízesítő,és puhára párolom.Hozzá öntök egy üveg konzerv borsót,egy nagy dobozos löncshúst felkockázok,és azt is belekeverem.

44. mmacus (válaszként erre: 43. - Erika691230)
2009. szept. 12. 21:41
Ez is remek, minden ötletért hálás vagyok Nektek.
2009. szept. 12. 21:39

Virsli gulyás.

Laktató,és nem túl drága.Krumplit kockára vágom,hagymát karikázok,virslit (tescos pont jó)is karikára,összekeverem,kevés olaj,só ,delikát,sűrített paradicsom.Bele tepsibe,fólia rá.Mikor a krumpli megpuhult,leeszem a fóliát,és kicsit megpirítom a tetejét.

42. 9bbaa658f2 (válaszként erre: 37. - Mmacus)
2009. szept. 12. 21:27
Ebbe én is beszállnék szívesen.Már én is gondolkoztam azon,hogy milyen pocséklást művelünk.Miért nem csinálnak egy ilyen közösséget ahová mindenki beviszi a jó állapotú ruhákat és cserébe választhat helyette olyat ami jó ?
41. ájrin
2009. szept. 12. 21:16

szerintem csak mi nők vagyunk képesek igazi túlélősdit játszani.... én is annyiszor kerültem olyan élethelyzetbe, hogy csak a leleményességem tartott minket felszínen.


de megtanultam kenyeret sütni, mikor csak annyi pénzem volt egy hétig, hogy csak élesztőt tudtam venni. (lisztből hó elején "betáraztam")

2009. szept. 12. 21:16
Egyik kedvencem a zöldséges rizs. Egy fél fej káposztát kockákra vágok, és felkarikázok még 1-2 sárgarépát. Ezeket kevés forró olajon sütögetem kicsit, fűszerezem (csak sóval, borssal is finom), és még párolom valameddig. Fontos, hogy ne főjön szét. Közben főzök rizst, és a végén az egészet összekeverem. (A rizsből nem kell sok.)
39. ájrin (válaszként erre: 36. - Cupacek)
2009. szept. 12. 21:13
ez nagyon jól hangzik, ki fogom próbálni! köszi!
38. ájrin (válaszként erre: 34. - Mmacus)
2009. szept. 12. 21:12
Köszi! Ezt régóta szerettem volna tudni:)
37. mmacus (válaszként erre: 35. - 9bbaa658f2)
2009. szept. 12. 21:03
Olyan helyen dolgozom, ahol szinte csak nők dolgozunk, több, mint 100-an. Pár hete ingyen turi működik nálunk. Mindenki beviheti már nem használt, vagy kinőtt holmijait, de a városi turkálósok is adományoztak, és onnan bárki bármit ingyen elvihet. Tök jó, a héten lett 4 új szoknyám és egy blézerem.
2009. szept. 12. 21:03

Ugy készitik h egy lábosba ,kis lánra feltesznek kb két marék lisztet ezt zsiradék nélkül kell állandoan kevergetni,h szépvilágos zsemle szinü legyen.Közben két kis lábosban elökésziteni

1 forro vizet

2-forro zsiradékot

felváltva kell öntözgetni vizzel és zsiradékkal.Akkor jo ha olyan lesz mint a császármorzsa.Ja a sot nem kell elfelejteni

2009. szept. 12. 21:00
Egészségünkre váljon a szegénység,és a sok eszünk amivel védekezünk ,hogy tele legyen a mi és gyerekeink hasa ámen...
34. mmacus (válaszként erre: 31. - Ájrin)
2009. szept. 12. 20:52
Felverek villával egy egész tojást, hozzáadom a májkrémet összenyomkodva, kevés reszelt vöröshagymát, pici sót, borsot, apróra vágott petrezselyemzöldet, és annyi lisztet, hogy galuska sűrűségű legyen. Delikátos forrásban lévő vízbe szaggatom kisebb evőkanállal, pár perc főzés után mehet a levesbe.
33. ájrin (válaszként erre: 30. - Cupacek)
2009. szept. 12. 20:49
ammmegmi?
32. ájrin (válaszként erre: 26. - 9bbaa658f2)
2009. szept. 12. 20:49
:)))
31. ájrin (válaszként erre: 25. - Mmacus)
2009. szept. 12. 20:48
azt hogyan csinálod?
2009. szept. 12. 20:44
Eszembe jutott még a lisztes sterc.Nagyon finom sima hideg tejjel
29. mmacus (válaszként erre: 27. - 9bbaa658f2)
2009. szept. 12. 20:42
Nagyon jók:) Köszi. Minden ötletet örömmel fogadok.
2009. szept. 12. 20:42
Sziasztok én a palacsintát mindig szodavizzel csinálom,soha nem ragad le

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook