Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Hónap végi spórolás: nagyanyáink és saját ötleteink: fórum

Hónap végi spórolás: nagyanyáink és saját ötleteink: (beszélgetés)


193. 99279bb06f (válaszként erre: 192. - Anyagi)
2009. szept. 21. 20:46
Milyen öblítőt vettél hozzá?
192. Anyagi
2009. szept. 21. 20:42
A Dosia mosópor meglepően szépen mos, és 10 kilót vettem 2800 ft.-ért :D
191. lúdanyó (válaszként erre: 189. - 7a23ed9179)
2009. szept. 21. 18:22

Ezt irtam volna szóról szóra.

El jön egyszer, hogy nem kell örökké azt nézni, hogy mi mennyibe kerül csak úgy jól érzed magad!

Régen elmentünk 1x1x vendéglőbe ma számolok és otthon a feléból kihozom az egészet de még sem ugyan az...

190. smudlaagi54 (válaszként erre: 186. - Judy47)
2009. szept. 20. 21:16
Reszelni is lehet!
2009. szept. 20. 17:03
Na mi aztán tudunk spórolni, jelenleg az én fizetésemből élünk 4-en...nemcsak a kaján lehet megtakarítani sokat, de pl. nálunk a mosószer és egyéb ilyesmi is a 100ft-os boltból van, ruházkodás lomiból, vagy netről olcsón, autó helyett a városban bicikli,nincsenek feleslegesen sokáig égő izzók,odafigyelünk a vízfogyasztásra.Pedig most már marhára szeretnék egy jó dél-tengeri pazarlós nyaralást :DD
188. mmacus (válaszként erre: 186. - Judy47)
2009. szept. 20. 16:54

Én egy régi húsdarálóval szoktam, és aztán átszitálom. Azért régivel, mert nagyon kiveszi az élét.

Ami pedig a szitában marad, mert nagyobb szemcsés, mint panírozáshoz kell, az nagyon jó megpirítva gombóchoz, derelyéhez, nudlihoz.

187. judy47
2009. szept. 20. 16:52
Ma akartam bolond krumplit csinálni,mert néhány fött burgonya maradt.( Barátném áthozott rántott padlizsánt és ahhoz volt).Igy a maradék fött burgonyábol elkészithetem,ugyhogy csinálok egy tejfölös,hagymás mártást és a fött burgonyát karikára vágva a kiolajozott tepsibe teszem.A hagymás-sajtos mártással nyakon öntöm és a sütöbe kb.20 percig sütöm.
186. judy47 (válaszként erre: 185. - 99279bb06f)
2009. szept. 20. 16:47
Nem mindenkinek van diodaráloja szerintem.
2009. szept. 19. 19:46

Valamelyik fórumban olvastam, hogy azt ajánlották egy kezdő háziasszonynak, hogy vásároljon lisztet, cukrot...zsemlemorzsát.

Minek zsemlemorzsát venni? Diódarálón le kell darálni a száraz kenyeret, kiflit, zsömlét, kalácsot.

2009. szept. 19. 18:48

Sziasztok Csajok!:-)


Ha szeretnétek úgy 600 Ft-ból kihozni egy 2 fős Családnak két napra, egy 4 fősnek 1 napra meleg kaját, akkor olvassátok el a tippem. :-)

1 cs. T.g.-os kocka tészta, kb. 1 kg krumpli, 1 fej vöröshagyma, olaj, pirospaprika, és házi sós, húsos kenyérszalonna és egy nagy pohár 20 %-os tejföl. Annyi az újítás a krumplis tésztában, hogy amikor pirítom a hagymát, akkor kockázok bele szalonnát is. Hihetetlen jó ízt ad és nagyon feldobja az amúgy egyszerű kis krumplis tésztát. :-) A 20 %-os tejföl meg egy plusz extra ízt ad neki, jobban jól lakik a Család, és két napra bőven be lehet osztani. :-)

183. moonlight1984 (válaszként erre: 180. - Smudlaagi54)
2009. szept. 19. 16:18
Mi tejföl nélkül szoktuk,viszont a pirított hagymát pirospaprikával,pici borssal is megszórom mikor leveszem a tűzről.Így szerintem még finomabb.Sütőlemezre is lehet szaggatni a hagymás zsiradékba mártott kanállal és kicsit megpirítani.Barátnőmnél ettem így,nem volt rossz :-)
2009. szept. 18. 23:57
Holnap puliszkát fogok csinálni, mert vendégeink lesznek vasárnap, és azt lehet hidegen is enni. Sőt nekem úgy jobban is ízlik.
181. lúdanyó (válaszként erre: 180. - Smudlaagi54)
2009. szept. 18. 20:59

köszi nagyon jól hangzik! Ki probálom..

KÖsz!!

2009. szept. 18. 20:10
Annyi sós vízben főzöd meg a krumplit amennyi ellepi.Áttöröd a krumplit,vissza a levébe,és lisztel megszórva közben kevergetve besűríted. Jó sok hagymát megpucolsz,és vékony szeletekre,vagy karikára vágod.Zsíron,megpirítod majdnem pirosra.A tányérba krumpli,rá a tejföl,és arra hagyma.Mi imádjuk!
179. lúdanyó (válaszként erre: 176. - Smudlaagi54)
2009. szept. 18. 20:02
kerestem a receptek között de nem találtam. Hogy készűl?
178. judy47
2009. szept. 18. 13:23
Nálunk tegnaprol maradt pörkölt,tésztával és salátával.Az lesz a vacsi.olnapra pedig töltött kápi lesz ami már készen van és a mélyhütöben van lefagyasztva.2 hete volt és nem birtuk megenni.Vasárnapra meg paprikáskrumpli lesz.
177. Anyagi (válaszként erre: 171. - Salabakter)
2009. szept. 18. 06:52

Igen, amit szeretnék, hogy maradjon, azt föl sem tálalom!

De anyagi csőd esetén lehet annyi húst venni csak, hogy eleve maradékot főzöl!

2009. szept. 17. 18:03
Nagyon finom a krumplikása is,sok sok pirított hagymával,és tejföllel.
175. smudlaagi54 (válaszként erre: 171. - Salabakter)
2009. szept. 17. 18:00
Nálunk szokott maradni.Annyira nem vagyunk húsosak,kivéve ha sült oldalast csinálok,mert azt addig eszi az ember amíg van!
174. lúdanyó (válaszként erre: 172. - 99279bb06f)
2009. szept. 17. 17:58
Azt hittem csak nálunk akarnak pörköltöt-pör:)költel enni.Na meg nyugodtam....
173. one85
2009. szept. 17. 15:27
Sziasztok , látom mennek az receptcserék , spórolási ötletek!Én ma máglyarakást és zöldbablevest főztem!
172. 99279bb06f (válaszként erre: 171. - Salabakter)
2009. szept. 17. 13:48

:)))

Nekem sincs soha az a mennyiség, csak ha két kilóval több húsból készítem (na nem, de csak akkor maradna). Mi is nagyon imádjuk, még hidegen is. Azért ha Hortobágyit kívánok, akkor veszek darált húst (azt nem lehet kilopkodni főzés közben, mert túl pici :)

171. salabakter (válaszként erre: 165. - Smudlaagi54)
2009. szept. 17. 13:00
Milyen maradék pörkölt?Létezik annyi pörkölt,hogy maradjon belőle?:))
170. judy47
2009. szept. 17. 12:53
Én pl. veszek 1 egész fehérkáposztát,a fele kápisaláta a másik fele meg káposztás kockát csinálok.A saláta 1 hétig is eláll üvegben és nem kell vennem savanyuságot.
169. tappancsmama (válaszként erre: 75. - Moonlight1984)
2009. szept. 17. 12:48
Ez még finomabb ha a tarhonya halvány barnára megpirítod. :))
168. Gy.Ibi (válaszként erre: 167. - Nikletty)
2009. szept. 17. 11:22

Írd be itt a Hoxán a keresőbe:gázár A legalsó fórum lesz.

Jött egy jó pasi,csak nem küldtem el,ha már akart tőlem valamit.:-)Pár perc alatt megírta a szerződést,nekem semmi dolgom nincs vele.Minden marad a régiben,csak kevesebbet kell fizetnem.

167. nikletty (válaszként erre: 166. - Gy.Ibi)
2009. szept. 17. 09:08

szia

milyen másik gázszolgáltató?

mennyire volt macerás?

166. Gy.Ibi
2009. szept. 16. 22:35
Átléptünk másik gázszolgáltatóhoz.Havonta 8% megtakarítás a gázárból.
2009. szept. 16. 19:41
Én a maradék pörköltből szoktam a rakott kajákat elkészíteni,főzők mellé rizst,és lerétegezem a zöldbabbal,sárga hüvelyű babbal,kelkáposztával,vagy savanyú káposztával,vagy amit éppen kívánok!A zöldség természetesen megfőzve,és a tetejét meglocsolom tejföllel.
2009. szept. 16. 19:41
Sziasztok! Amit írtam csiga recit, azt nem locsoltam tejjel, írtam is, h. alig van benne alapanyag és mégis könnyű és omlós lett, a belseje is jól megsült ahogy kell. :-) Másnap is ugyanolyan friss maradt. Az a titka,h. nem szabad kiszárítani sütéskor. Jól be kell lőni a hőfokot.

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook