Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Hónap végi spórolás: nagyanyáink és saját ötleteink: fórum

Hónap végi spórolás: nagyanyáink és saját ötleteink: (beszélgetés)

2009. szept. 13. 19:42
A másik extra spór menü:krumplilé leves reszelt tésztával,másodiknak pacsa.Így a főtt krumpli leve is felhasználásra kerül.
102. one85 (válaszként erre: 101. - Anyagi)
2009. szept. 13. 19:40
Semmi gond!:D
101. Anyagi (válaszként erre: 99. - Anyagi)
2009. szept. 13. 19:39

Elnézést, lemaradtam!

Most láttam csak, hogy már leírtad!

100. one85
2009. szept. 13. 19:38
A 84. hozzászólásomban leírtam!
99. Anyagi (válaszként erre: 81. - One85)
2009. szept. 13. 19:32

Mi az a hagyma fasírt? Hogy készül?

Előre is köszi!!!

98. Anyagi (válaszként erre: 79. - Mmacus)
2009. szept. 13. 19:30

Igen, hasonlit! Ha van otthon véletlenül egy kis túró azt is bele lehet kevermi, de én jobb szeretem nélküle.

MÁS :

Ha savanyú a tej, megaltatom, majd melegítés nélkül egy tüllfüggöny darabba beleöntöm és éjszakára felkötöm a mosogató csapjára, hogy kicsöpögjön belőle a savó. Reggel összekeverem sóval és apróra vágott hagymával és máris kész a " fehér körözött " ! Nagyon finom, üde tavaszi íze van!

Jó étvágyat!

2009. szept. 13. 19:24
Köszi.Ez az egy még nem került sorra.Csináltam már cukkiniből meg mindenféle zöldségből, de a hagyma az kimaradt.Ki is próbálom holnap.
96. körömvirág (válaszként erre: 95. - One85)
2009. szept. 13. 19:21

Én épp pénteken csináltam a fejtettbab leves mellé, előbb is szólhattál volna☺

De ha gondolod, maradt még egy kis gyrosom ebédről, saját készítésű pitában. Ha érdekel, gyere!

95. one85 (válaszként erre: 94. - Körömvirág)
2009. szept. 13. 19:02
Éhes vagyok!!!!!!!:DDDD
94. körömvirág (válaszként erre: 93. - One85)
2009. szept. 13. 19:00

Ez így is van, és miylen igazuk volt!

De így feltunningolva is nagyom finom, van olyan hely, ahol pl tejfölt tesznek a tetejére, mint a lángosnak.

93. one85 (válaszként erre: 92. - Körömvirág)
2009. szept. 13. 18:40
Mamám szerint az Ő idejükbe csak só meg lisz meg tojás került bele és csak utána kezdtek bele tejfölt fokhagymát stb... rakni.Mondta , hogy ez náluk úri kaja volt!:D
2009. szept. 13. 18:36

Reszelt krumpli

A krumplit héjában meg kell főzni, megpucolni és nagy lyukú reszelőn egy jénai edénybe reszelni, úgy hogy egy réteg a krumpli, egy réteg pirospaprikával elkevert tejföl, krumpli, tejföl stb, atetején a tejföl. Be a sütőbe, megpirítani és kész. Hidegen is isteni. Jobb napokon valami mellé köretnek☺

Parasztreggeli(nem csak reggelire)

Olajon megdinsztelni az apróra vágott hagymát, zöldpaprikát, vékony karikákra vágott krumplit, szalonnát, majd felvert tojásal nyakon önteni. Nyammmm!

A tócsni nálunk beré néven fut, de hallottam már rá a : cicege,lapcsánka,recsege, lapótya, matutka,gánica, krumpliprósza elnevezéseket is☺

Mi így készítjük: apró lyukú reszelőn lereszelem a krumplit, bele só, bors, zúzott foghagyma, 1-2 ek tejföl vagy 1 tojás, kevés liszt. Kizsírozott tepsibe önteni újjnyi vastagon, a tetejére pár kanál zsír, vagy olaj és be az előmelegített sütőbe. Így nem kell vele annyit szöszmötölni, mintha egyesével sütném.

91. one85 (válaszként erre: 83. - Szankuviki)
2009. szept. 13. 18:16
Ja és ha nem szereted ha nagyon erős a hagyma íze dinszteld meg előtte a hagymát és úgy add hozzá a lisztet stb-it!
2009. szept. 13. 18:16
A gombócba rakhatsz meggyet is,de akár kakaót is.
2009. szept. 13. 18:04

Szilvásgombóc egyszerű és olcsó

Lecsó (télire is rakok bőven belőle)

Tökfőzelék

Krumplifőzelék

Rántott leves

Tarhanya leves

Gölődin ( gombóctészta gombócnak kifőzve ha kicsit kihül felvágva karikára és megsütve teflonba, lehet magában tálalni, reszeltsajttal, tojással stb)

2009. szept. 13. 18:02
A tócsni nálunk is nagyon megy,csak én nem tudtam,hogy így hívják. (irulok,pirulok)csak én szoktam bele gyökérzöldet darabolni apróra,és újabban vöröshagymát is. :-)
2009. szept. 13. 17:59

Mostanában sokat írják mindenfelé, hogy a szója nem egészséges - nem izgat (valamibe meg kell halni, legalább tele hassal legyen, ne üressel) :)

A szóját vegetás vízbe áztatom, kinyomkodom és több vízzel főzöm, hogy szaftja legyen.

Ha van egy kevés disznóhús a mélyhűtőben, akkor azt és a szójakockát keverni szoktam, pörköltnek.

Simán szójával és zöldborsóval készített pörkölt is nagyon finom.

A szójaszeletekből pedig lecsós szeletet szoktam készíteni rizzsel, vagy tarhonyával, vagy nokedlivel.

2009. szept. 13. 17:55
A tojásos tészta is tartalmasabb, ízletesebb ha a tetejére sült szalonna kockákat szórok.
85. cupacek (válaszként erre: 78. - Anyagi)
2009. szept. 13. 17:48
Ez egy nagyon szimpi recept.Megcsinálom én is(nagyon szeretjük a turogombocot.
84. one85 (válaszként erre: 83. - Szankuviki)
2009. szept. 13. 17:48
Ugyan azt csinálom vele , mint a tócsnival annyi különbséggel , hogy ha van szalonna akkor sütök ki és belekavarom a tésztába azt is, meg a hagymát nem reszelem hanem apró kockára vágom !Liszt , tojás , spici só !Ne túl sok lisztet , mert az úgy nem az igazi!
83. szankuviki (válaszként erre: 81. - One85)
2009. szept. 13. 17:41
Szia.Írd már le nekem hogy készül ez a hagymafasírt.Párom hagymát hagymával enne, biztos tetszene neki.
82. mmacus (válaszként erre: 81. - One85)
2009. szept. 13. 17:40

Szia:)

A hagymafasírtot nem ismerem, de a tócsni nálunk is sláger:)

81. one85
2009. szept. 13. 17:35
Nagyon jó ez a fórum!Már az elejétől olvasgatlak titeket!Nálunk tócsni is szokott a hónap végére készülni!Mi nagyon szeretjük!Vagy hagymafasírt!
80. mmacus (válaszként erre: 79. - Mmacus)
2009. szept. 13. 16:07
Most, másodszori olvasásra látom, írtad is, hogy hasonlít a túrógombóchoz. :)
79. mmacus (válaszként erre: 78. - Anyagi)
2009. szept. 13. 16:06

Szia!

Nagyon tetszik ez a kefires gombóc, ki fogom próbálni. Olyasminek gondolom, mint a túrógombóc, ugye? Csak jóval olcsóbb.

78. Anyagi
2009. szept. 13. 15:42

Sziasztok!

Nem gondoltam volna, hogy ilyen sok embert sikerül fórumommal megmozgatni!

Szomorú, hogy hány háziasszonynak lett egyre üresebb a pénztárcája! Még szerencse, hogy a tévében olyan jó kis nyugdíjas menük elkészitését mutogatják, mint homár roston. strucc pörkölt és őzragu lazac habbal...

No, meg az egészséges étkezés! Ha üres a bugyelláris, akkor csak az a lényeg, hogy a családnak tele legyen a hasa!

Itt egy jó kis bevált recept :

Kefires gombóc

1 nagy doboz keirt felforralok és grízt főzök benne, mint a sürű tejbegrízt. Ha kész, ízlés szerint lehet cukrozni és langyosra hűlve lehet gombócolni.( én fagyis kanállal szoktam ) Pirított zsemlemorzsába forgatva és fahéjas cukorral megszórva hasonlít a turógombócra és nagyon finom!

Előnye még, hogy ha marad másnapra, akkor sem keményedik meg, no meg pillanatok alatt kész van!

és -

ma csináltam krumpli gombócot úgy, hogy a tésztájába a füstölt szalonna pörcét tettem és a végén a forró zsírba is beleforgattam ( nesze neked oliva olaj, meg egészség! )Tetejére tejföl került és láss csodát, finom volt!

Üdv lányok! Várom a további okosságokat!

77. moonlight1984 (válaszként erre: 75. - Moonlight1984)
2009. szept. 13. 15:12
szóval 3 az a krumpli.
76. moonlight1984 (válaszként erre: 74. - Erika691230)
2009. szept. 13. 15:11
Eddig se voltunk eleresztve,de most szó szerint vannak napok,amikor egy kiló lisztre is alig kerül,hogy kenyér legyen...
2009. szept. 13. 15:10
Krumplis tarhonya:+ krumlit megtisztítva apró kockákra vágva egy fej párolt hagymára tesszük.Megszórjuk kis paprikával,átpirítjuk.Ráteszünk 20 dkg tarhonyát,ffelöntjük,kerülhet bele egy paprika,paradicsom is.Sózva,borsozva készrefőzzük.Jobb napokon pár karika lecsókolbász,virsli,kis löncshús is kerül be.
74. erika691230 (válaszként erre: 71. - Moonlight1984)
2009. szept. 13. 15:07

Szia!

Hát,igen,mostanában egyre nagyobb szükség van arra,hogy spóroljon az ember lánya. :-(

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook