Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Hónap végi spórolás: nagyanyáink és saját ötleteink: fórum

Hónap végi spórolás: nagyanyáink és saját ötleteink: (beszélgetés)


434. 9bbaa658f2 (válaszként erre: 433. - Pné Veronika)
2009. okt. 6. 12:26
Nem volt időm teljesen végig olvasni,de pótolom.Csak bele bele olvastam.Mennem kellene a konyhába.Már összeállítottam két kiló lisztből a tésztát fele kiskocka fele lebbencs lesz.
433. Pné Veronika (válaszként erre: 432. - 9bbaa658f2)
2009. okt. 6. 12:23

:-) Örülök, hogy tetszik.


Az meg szerintem vérlázító, ami a szomszédban történik. :-( De nem lehet mit tenni ellene. Nincs plusz ablakon kidobni való pénzem több, amit rájuk pocsékolhatnék. :-(((

432. 9bbaa658f2 (válaszként erre: 431. - Pné Veronika)
2009. okt. 6. 12:16
Jó ötlet megnéztem tetszik nagyon.Ha több időm lesz még olvasgatok benne mert felkeltette a figyelmem a szomszédod mit művelnek.
431. Pné Veronika (válaszként erre: 430. - 9bbaa658f2)
2009. okt. 6. 12:10

Nekem így lett fűszertartó sorozatom... Az esküvőnkön csak kicsi üveges tormát vettük, kibontottuk és megmaradtak az üvegek.

A képet a Minden ami foglalkoztat naplóm 575. bejegyzésénél nézhetitek meg.

430. 9bbaa658f2 (válaszként erre: 428. - Szimba)
2009. okt. 6. 12:06
Ha jó árban van kettőt is veszek.A doboza meg olyan sok mindenre jó utána.Én tésztát tartok benne.
429. szimba (válaszként erre: 428. - Szimba)
2009. okt. 6. 11:17
Nem, nem fél liter, egy literre gondoltam! :)
428. szimba (válaszként erre: 425. - 9bbaa658f2)
2009. okt. 6. 11:16
Tényleg, a Profiban is láttam már ilyen vödröset (fél liter lehet?), csak nem néztem meg az árát! Bár asszem csak zsíros (piros) van belőle, és az általában drágább. Én mindig kék tejfölt szoktam venni, mondjuk nem is elsősorban az ára miatt.
427. smudlaagi54 (válaszként erre: 423. - Rozália)
2009. okt. 6. 10:18
Bocsi,de olyan süti recept kellett amit nem kell sütni.Ezen kívűl fél adagot is lehet csinálni.
426. Veronika27 (válaszként erre: 419. - Pné Veronika)
2009. okt. 6. 09:34
Hát amikhez kell háztartási keksz.
425. 9bbaa658f2 (válaszként erre: 424. - Szimba)
2009. okt. 6. 09:34
A nagy vödrös a corában 330 ft.
424. szimba (válaszként erre: 423. - Rozália)
2009. okt. 6. 09:31
Én sajátmárkást 150 Ft-ért szoktam venni általában (Profi).
2009. okt. 6. 09:23

Drágáim, figyeljetek a címre: "hónap végi spórolás".

Szerintem, ha valamibe kell 2 nagy doboz tejföl, db-ja 195-200 Ft (legkevesebb), azt én nem tudom spórolósnak tekinteni...(Több recit is találtam, ami így kezdődött...:) Persze, lehet, hogy a spórolás is attól függ, ki mennyiből gazdálkodik:)

2009. okt. 6. 07:36
A krumpli főzeék jó ötlet mára!
2009. okt. 6. 06:37
Ahány ház,annyi szokás!
420. Pné Veronika (válaszként erre: 417. - Smudlaagi54)
2009. okt. 5. 21:24
Na jó, a fűszerezése más, de én a krumplifőzeléket így csinálom. Habarással és nem rántással. Így "könnyebb". Jó sok majoránnával... :-)
419. Pné Veronika (válaszként erre: 416. - Veronika27)
2009. okt. 5. 21:23
Milyen sütibe? Végül is ha kevesebb cukrot raksz, az is jó.
418. Gy.Ibi (válaszként erre: 416. - Veronika27)
2009. okt. 5. 21:02

Én mindenbe kevesebb cukrot teszek,mint a receptben van.

Nekem van keksztekercsem,aminek csak a töltelékébe kell vaj/nem használok margarint/,de akár lekvár is lehet a tölteléke.

Leírom,hátha érdekel Valakit.

Keksztekercs

25dkg darált keksz,10dkg porcukor,pár csepp vanília vagy vaníliáscukor,10dkg darált dió,/én nem teszek/1-1,5dl feketekávé,/cikóriából főzöm/.

Összegyúrni,alufólián téglalapra kinyújtani.

10dkg vajat 10dkg porcukorral kikeverni,van aki tesz bele 1kanál kakaót,én nem.

Rákenni,feltekerni,hűtőbe tenni.Pár óra múlva vékony,ferde szeleteket lehet vágni belőle.

417. smudlaagi54 (válaszként erre: 414. - Pné Veronika)
2009. okt. 5. 20:38
Nem krumpli főzelék,az más.A krumplifőzeléket,én babér levéllel szoktam csinálni!
416. Veronika27 (válaszként erre: 414. - Pné Veronika)
2009. okt. 5. 20:36
Veronika, itt nem lehet kapni háztartási kekszet. Édes keksszel ha helyettesítem, akkor nem lesz túl édes a végeredmény?
415. Gy.Ibi (válaszként erre: 414. - Pné Veronika)
2009. okt. 5. 20:33
Az én főzelékem nem olyan.Sós,babérleveles vízben főzöm meg a krumplit,aztán teszem rá a rántást,végül kevés ecetet.Tejfölt nem rakok.Így elég spórolós,de a családnak ízlik.Fasírttal.)))
414. Pné Veronika (válaszként erre: 412. - Smudlaagi54)
2009. okt. 5. 20:21
Lehet, hogy buta vagyok, de ez nem krumplifőzelék? Vagyis én így készítem, csak rakok bele majoránnát.
413. 9bbaa658f2 (válaszként erre: 408. - Mmacus)
2009. okt. 5. 19:39
Ez tényleg nagyon jó én is szoktam csinálni.
2009. okt. 5. 19:38

Tejfeles paprikás burgonya


1 kg burgonya,tisztítva,0.5 cm vastag karikára vágva

1 nagy hagyma apróra vágva

pirospaprika

1 evőkanál liszt

2 dl tejföl

zsír v.olaj


A hagymát megpároljuk,megszórjuk pirospaprikával.Belerakjuk a krumplit,annyi vizet teszünk hozzá ami ép ellepi,megsózzuk.Ha kész,kb 1 dl vízben elkeverünk egy evőkanálnyi lisztet,majd 2 dl tejfölt adunk hozzá.Hozzáadjuk a krumplihoz,és összeforraljuk.


Érdemes megkóstolni,nagyon finom,bár sokan a hagyományos paprikás krumplit szokták csak csinálni

411. smudlaagi54 (válaszként erre: 387. - Tappancsmama)
2009. okt. 5. 19:36

Keksz torta


2 nagy tejföl, 20%-os

1üveg meggybefőtt

porcukor ízlés szerint

0.40-0.50 dkg háztartási keksz

2csomag vaníliás cukor

1 vaníliás puding,

1 cs zselatin

A tejfölöket a cukorral és a vaníliás cukorral kikeverjük.Fogunk egy formát,és a keksszel elkezdjük megtölteni,egy rétegben,egymás mellé helyezve!

Teszünk rá egy réteg tejfölt,majd erre szórunk meggyet.Ezt úgy ismételjük mindaddig,amíg meg nem telik a tál,hogy a végén tejföllel,és meggyel fejezzük be.Ezután a meggy levét kiegészítjük 7 dl-re vízzel,majd felfőzzük egy vanília pudinggal,porcukorral,és a zselatinnal,és a tortára öntjük.Ezután hűtőbe tesszük!

A befőtt leve helyett 1 cs Boleró italport elkeverünk 7 dl vízzel,a pudingporral,a zselatinnal,és ezt felfőzzük,majd a tortára öntjük!



Kókuszgolyó


50 dkg darált keksz,

25 dkg margarin,

porcukor ízlés szerint,

3-4 vaníliás cukor,

2-3 evőkanálnyi kakaó,

5 dkg beáztatott mazsola,

2-3 evőkanálnyi lekvár ha van,

rumaroma,

magozott meggy,

tej,szükség szerint

Összeállítjuk a masszát,kb 3 cm gömböket formálunk,a közepébe 1 szem magozott meggyet rakunk,és kókuszreszelékbe forgatjuk!

Ha nincs mazsolám,akkor bele szoktam gyúrni a meggyet,kb egy fél üvegnyit,és a levéből is használok a masszához!



Kókusz tekercs


50 dkg darált keksz

25 dkg margarin,

porcukor ízlés szerint,

kakaó

tej,szükség szerint,

rum aroma


10 dkg kókusz reszelék,

15 dkg margarin

porcukor,vaníliás cukor


Összeállítjuk a "tésztát" annyi tejjel,hogy ki tudjuk nyújtani a kekszet.(Két fólia között)

Habosra keverjük a porcukrot a margarinnal,vaníliás cukorral,végül a kókuszreszelékkel és a kekszre kenjük.Feltekerjük mint a beiglit,és kivűlről megszórjuk kókuszreszelékkel.Hűtőben tartjuk,és kb 0,5 cm vastag szeletekre vágjuk.

410. kobagabi (válaszként erre: 405. - Anyagi)
2009. okt. 5. 18:53
Na most énis okosodtam:) Kipróbálom a túrókészítést. És ez a fehér körözött is tuti lehet. De gondolom, ha teszel bele pirospaprikát, hogy igazi körözöttes színe legyen, na akkor még jobb:)
409. kobagabi (válaszként erre: 391. - JUL17)
2009. okt. 5. 18:39
Ha leírod hogyan lehet túrót, esetleg tejfölt készíteni házitejből, az jó lenne:) Köszi, mert kipróbálnám.
408. mmacus (válaszként erre: 387. - Tappancsmama)
2009. okt. 5. 18:30

tappancsmamaának:)

Ezt itt találtam a Hoxán, már kétszer is elkészítettem, munkahelyemen is sikere volt. És percek alatt kész, szépen szeletelhető.


Sportszelet otthoni változata Kategória:Sütemények, édességek

Hozzávalók:50 dkg darált keksz

3 evőkanál kakaó

25 dkg Ráma margarin(olvasztva)

2 dl langyos tej

25 dkg cukor

rumaroma

2 evőkanál olaj

10 dkg tortabevonó(pl.Katica)

Elkészítés:A kekszet a kakaóval összekeverem, beleöntöm a rámát, majd a langyos tejbe kevert cukrot és rumaromát (ízlés szerint).

Ezt a masszát úgy 25x35-40 cm tálcára, vagy jénai tepsibe terítem egyenletesen, majd fakanállal lenyomkodom, hogy sima legyen a teteje.

Forralt vízen felolvasztom az étcsokit az olajjal, amit az előzőleg elkészített masszára öntök és elsimítom.

20 percig hűtőbe rakom, utána 3x3 centis kockákra vágom(vagy bármilyen méretűre). Tanácsok:A rumaroma helyett én fél csomag gesztenyemasszát tettem bele,mert szerintem az íze így sokkal finomabb,mintha rumaromával készítettem volna.

A tetejére lehet tortabevonó helyett mogyorós csokit is olvasztani,még finomabb lesz az íze.

Azért szeretem,mert nem kell sütni,és nagyon hamar elkészül(max 35-40 perc,elkészítése+a hűtőben)

Nálunk a család nagy kedvence,mert változatos és finom desszert:)

407. lúdanyó (válaszként erre: 390. - 99279bb06f)
2009. okt. 5. 17:55

Háztartási kekszet ledarálod diódarálón (lehet daráltat is kapni), összekevered rummal, porcukorral, kakaóval, darált dióval, lekvárral és annyi vajjal, hogy kis golyókat tudj belőle a kezeddel készíteni. Megforgatod kristálycukorban és kész is.


A dió helyett


Ez nagyon finom de probáljátok ki a keksz hejett főtt áttört kumplit tenni nagyon finom és senki nem mondja meg, hogy krumpliból van!! Nekünk a családba van liszt érzékeny és ezt csinálok neki ha gyorsan akarok kedveskedni nagyon finom :)

2009. okt. 5. 17:52
Bocs, hogy okoskodok..:) szerintem csak igazi tehén tejből lehet aludtejet csinálni a bolti büdös és megáljátok romlik nem meg alszik.. A Túrót úgy kell csinálni, hogy a megalut tejet egy kicsit meg kell melegiteni hogy "össze rátsa" aztáb lógatni 1 éjszakára..
405. Anyagi (válaszként erre: 403. - Tulipan82)
2009. okt. 5. 17:27

A túrót alaphangon tejoltóvav altatják meg, így nem lesz savanykás az íze,

de otthonra jó a sima aludttej amit ha már jól egybeállt fel kell forralni ( ekkor csapódik ki a túró )és leszűrve máris kész a friss túró.

Szerintem 2-3 liternél nem érdemes kevesebb tejjel próbálkozni.

VISZONT : Bármennyi ránk savanyodott tejből, ha megaltatjuk elkészíthatő családom kedvence a fehér körözött.

Nagyon egyszerű, az aludttejet egyszerűen beleöntöm egy maradék tüllfüggöny darabba, összekötöm és éjszakára fellógatom a mosogató csapjára, hogy kicsöpögjön belőle a savó. Reggel aztán egy kis só meg apróra vágott hagyma vagy snidling bele és máris kész a tényleg egészséges finomság!

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook