Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Hónap végi spórolás: nagyanyáink és saját ötleteink: fórum

Hónap végi spórolás: nagyanyáink és saját ötleteink: (beszélgetős fórum)


376. o.andi
2009. okt. 4. 14:09
Nem megyek ki az utcára...akkor nem költök!:-)
375. 99279bb06f (válaszként erre: 374. - Tulipan82)
2009. okt. 4. 13:58
Ez mindig a krumplitól függ, van amelyiknél kevesebb, van amelyiknél több kell. Attól függ, hogy milyen kásás a krumpli.
374. tulipan82 (válaszként erre: 372. - 99279bb06f)
2009. okt. 4. 13:39
Köszi a tippet!!:-) Jókor írod, mert mégcsak most fogok neki állni.. És simán beleraktam volna a fél kiló lisztet, ha nem írod, hogy ne.. :-)
373. 99279bb06f (válaszként erre: 372. - 99279bb06f)
2009. okt. 4. 13:33
Kifelejtettem, igen, pirított zsemlemorzsában is szokták, nem pedig grízben.
372. 99279bb06f (válaszként erre: 371. - Tulipan82)
2009. okt. 4. 13:32

Nem fog kelleni fél kiló liszt, mert akkor kemény lesz. Olyan legyen az állaga, hogyha megnyomod az ujjaddal, akkor be tudd nyomni 3-4 cm-re lazán. Ne legyen keményebb.

Mi a nudlit is és a gombócot is darált cukros mákkal szeretjük. Sok mákot eszünk.

371. tulipan82 (válaszként erre: 370. - 99279bb06f)
2009. okt. 4. 12:53

Szia! De-de azaz, csak mifelénk így hívják.. :-)

Utána néztem épp az előbb a recinek, nem túl bonyolult, de beforgatáskor tényleg pirított búzadarában kell? Azt hittem pirított zsemlemorzsában.. Te hogyan tudod a recijét? Amit megnéztem, ott így írja a tésztát: 500g burgonya, 500g liszt, pici só, 1 diónyi zsír, 1 tojás és pici só.

370. 99279bb06f (válaszként erre: 358. - Tulipan82)
2009. okt. 4. 12:30
Nem hallottam még erről a núdliról. Ezek szerint nem a sima kifőzött krumplis núdli?
369. Pné Veronika (válaszként erre: 327. - Lúdanyó)
2009. okt. 4. 08:50
Bocsi, elfelejtettem válaszolni: reszelt krumpli, tojás, liszt, só, fokhagyma. Máshol cicegének és társainak hívják... :-)) Nálunk krumplibabának. :-)) Citromos teával tuti kalóriabombás vacsi. :-))
368. Pné Veronika (válaszként erre: 365. - Anyagi)
2009. okt. 4. 08:47
Szia. Ezt ismerem... Sajnos igazad van. :-(
367. 9bbaa658f2 (válaszként erre: 318. - Lúdanyó)
2009. okt. 4. 08:28
Bocs figyelmetlen voltam:D))
366. barracuda59 (válaszként erre: 365. - Anyagi)
2009. okt. 3. 19:40

Én hetekre szoktam elosztani, úgy azért valamivel könnyebb. Bár, a piacolás mindig hétvégére esik és hát ott bizony elvesztem néha a fejem. Ma is annyira gyönyörü karfiolt árultak 150 Ft-ért, hogy nem tudtam otthagyni, na meg mire végeztünk, úgy néztünk ki a nagyfiammal, mint két karácsonyfa.

viszont most jut eszembe: lehet, hogy nálam a hét tarthatna péntektől péntekig és akkor hátha nem vesziteném el a fejem piacolás közben:)

365. Anyagi
2009. okt. 3. 19:33

Ez a boríték jó!

Egyszer azt csináltam, hogy a kajára szánt pénzt elosztottam harminccal és az eredmény a naponta elkölthető összeg. Rémisztő, és betarthatatlan!

364. 99279bb06f (válaszként erre: 361. - Knezsu)
2009. okt. 3. 19:32

Ha szóba hoztad, akkor tudjátok-e hogy a samponokat tízszeres higításban kell(ene) használni?

Egy kupaknyi sampon elég egy fejmosáshoz. Azáltal, hogy higítva használjuk, nem szárítja a hajat, a fejbőrt.

2009. okt. 3. 19:31
Tartja a hőfokot, ezért hol bekapcsol, hol leáll.
362. 99279bb06f (válaszként erre: 360. - Gy.Ibi)
2009. okt. 3. 19:26
Még soha nem használtam villanysütőt. Nem is tudtam, hogy kikapcsol sütés közben. Biztos megállt volna a szívverésem, ha sütés közben látom, hogy nem világít a lámpa (mert van rajta egy lámpa, gondolom az közben is világít). :D))))
361. knezsu
2009. okt. 3. 18:58
a tusfürdővel is lehet spórolni: fürdőpamacs. kb. kétszer annyi ideig elég.
360. Gy.Ibi (válaszként erre: 356. - 99279bb06f)
2009. okt. 3. 18:48

Én meg direkt kicseréltem a gáztűzhelyem villanysütősre.A sütemények egyenletesen sülnek benne,ezért már megérte.Úgy okoskodtam,hogy a gáz folyamatosan ég,a villanysütő meg tartja a hőfokot,sokszor kikapcsol.

Jövőre nem lesz gázártámogatás.Jó lenne egy szakértő,aki kiszámolná melyik az olcsóbb?

2009. okt. 3. 18:30

Sziasztok!

Nálunk Solt környékén 40ft a krumpli

Itt a falunkba árulnak letojt tyukokat. 400ft db.

azzal lehet aztán sporolni..

2009. okt. 3. 17:53

Sziasztok Csajok!


Buci nudlit házilag hogyan kell csinálni? Aki tudja, légyszi úgy írja le, mint egy kezdőnek, mert azt még sohasem csináltam házilag, de szeretnék, megkívántam.. :-)

357. tulipan82 (válaszként erre: 332. - 99279bb06f)
2009. okt. 3. 17:52

Szia Zulu!


Nálunk (Győrben) 59 ft kilója. És az almának is. De persze függ attól, hogy hol/kinél veszed..

356. 99279bb06f (válaszként erre: 355. - Pné Veronika)
2009. okt. 3. 17:20

Sajnos villanytűzhelyem van, azt nem akarom használni, mert drága. Van egy kedves illető, aki kéthetenként kiküldi rám az elmüt. Így is van elég bajom velük, hát még ha felszalad a fogyasztásom, mert sütögetek. :(

Kapok egy másik tűzhelyet, amelyiknek a sütője is gázzal megy. Majd akkor krumplit krumplival fogok sütni.

Volt egy időben az Oktogonon egy étterem, ahol hatalmas, héjában sült krumplit lehetett kapni. Amikor megsült, akkor kettévágták, és a közepébe kérhettél sült bacont és sajtmártást. De finom volt! :)

355. Pné Veronika (válaszként erre: 354. - Pné Veronika)
2009. okt. 3. 17:10
Ja és az is bemelegíti a konyhát...(is).
354. Pné Veronika (válaszként erre: 352. - 99279bb06f)
2009. okt. 3. 17:09
Csinálj sütőben sült krumplit, lila hagymával, szalonnával, kolbásszal, ki mivel szereti... Igaz nem kalóriaszegény, de legalább nem túl drága. :-))
2009. okt. 3. 14:48

Itt a zsákos krumpli 50 Ft/kg, a sárga agria. Azért ezt veszem, mert hamar megfő, ráadásul nincs vegyszeresen kezelve, csak trágyázva van (még azt is kifaggattam, hogy azt honnan szerzi be:D)

De ez a piacos ár, mindig ettől az árustól veszem a krumplit.

2009. okt. 3. 07:39

Ebben a hidegben nagy ívben veszem az irányt a konyha felé, mert ott legalább meleget csinálok a tea és a kávé készítéssel. Lehet, hogy lesz egy kis bundás kenyér is. Attól is jó (büdös és) meleg is lesz. :)


Ezeket a rántott zöldségeket ki fogom próbálni. Köszi nektek.


Krumplit meg később fogok venni, hátha olcsóbb lesz.

2009. okt. 2. 22:54
Ha szeretitek a zöldségeket, próbáljátok ki a rántott paprikát. Meg nagyon finom a rántott répa és nekem ízlett a rántott zeller is, pedig nem vagyok vega. :-)))
350. Pné Veronika (válaszként erre: 346. - Veronika27)
2009. okt. 2. 22:52
:-)) Köszi, örülök, hogy tetszenek nektek(is). Nincs most időm minden egyes receptet neked átküldeni, de összeszedtem a naplóbejegyzések számait és a neveket, így könnyebben meg tudod nézni.
349. mmacus (válaszként erre: 332. - 99279bb06f)
2009. okt. 2. 22:29
80-100 Ft, az nagyon sok. Mi 38-40 körül vettük, több helyen, különböző árban. Férjem sokat van úton, munkájából kifolyólag, és lecsap az ilyen lehetőségekre. Ez konkrétan Nyíregyháza Debrecen között volt. És nagyon jó minőségű, finom.
348. mmacus (válaszként erre: 347. - Barracuda59)
2009. okt. 2. 22:26

Én így szoktam és eddig még mindig sikerült: liszt-tojás-morzsa-liszt-tojás-morzsa. Aztán tálcára rakom és kb 15-20 percre beteszem a fagyasztóba. Utána sütöm, de az biztos, hogy egy pillanatra sem lehet nem csak hogy otthagyni, még félrenézni sem:)

Próbáld meg, gyakran készítem, a család szereti. Ja, és a sarkokra fokozottan ügyelj a panírozáskor, ne maradjon ki egy pici hely sem. Sok sikert.

2009. okt. 2. 21:59

Ha már panirozunk, a rántott sajtot hogy szoktátok csinálni? Sokszor kifolyik a sajt a bundából:(


Újabban a sparban sok sajtot akcióznak, igy betárazok belőle, a férjem imádja a rántott sajtot, de néha csak a kabát jut neki, a bélés kifolyik:(

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook