Hónap végi spórolás: nagyanyáink és saját ötleteink: (beszélgetés)
Szia:)!!Látom itt is aktív vagy:)!!
Valami olyasmire......Kivül kókusz,addig ok.....de mivel lehet még feldobni egy kicsit h ne a hagyományos kekszgolyók legyenek??....Vagy várjak még hátha többet is elcsesz....és ak teljes lesz az ízkavalkád:)
Sziasztok!!Tudnátok segíteni?
Nem rég műtöttek,igy kicsi lányom(19) átvállalta a sütés/főzést....
Nahhh má két sütit is"elcseszett"....gondoltam golyókat csinálunk.....De mi kell még bele??.....húsvétkor is golyokat fogunk enni:):)
Húúúú, ez is jól hangzik, gondolom elállós!
Megcsináltam a diós mámort, nah, majdnem megint nyúzni kellett...
Én hagyományos mézest sütöttem. Elvileg az elállna...de nálunk esélye sincs. Ezt a hamis mézest a munkahelyemen sütöttük az ellátottakkal a múltkorában, és meglepően finom volt, teljesen mézes ízű, annak ellenére, hogy hamis. Karácsonyig biztosan eláll, mert akkorra készült nekik. Tehát pár hétig biztosan.
Ez a diós korong a tavaly decemberi Prímakonyha újságból van, majd ha lesz kis időm, bepötyögöm.
Sziasztok!
Én ma diós korongokat sütöttem, az is fini kis aprósütemény, olyan dobozolós fajta:)
(Kép naplómban)
Ez nagyon jól hangzik, diót úgyis kaptam most egy nagy adagot anyukámtól, kipróbálom:) nálam is diós mámor lesz mandulás helyett.
Nálunk a habos mákost hivják lapos mákosnak, mert egyszer anyukámnak nem a legjobban sikerült:D de finom volt úgy is
Sziasztok! Rég jártam erre, de nem sok időm van, nem nagyon főzök - ezzel viszont nem spórolok.
Bespájzoltam néhány adag husit: pulyka alsó comb (levesnek) 340 Ft volt kilója, a tarja és a comb 780 kilója. Szét is osztottam, csak elő kell venni és sütni, főzni.
A sp.rban is kifogtam a zárás előtti ötven %-os leárazást - nekem január közepéig nem kell semmi ennivalót vennem.
Boszorkány pogácsa
25 dkg margarin,
25 dkg cukor,
1/2 citrom,4 tojás,
10 dkg dió durvára vágva,
liszt,lekvár
A margarint a cukorral,a citrom levével,és héjával,a tojások sárgájával habosra keverjük.Annyi lisztet adunk hozzá,hogy ne ragadjon a kezünkhöz,gyúrás közben.Diónyi golyókat formálunk,tojásfehérjébe,és a dióba forgatjuk.Zsírozott lisztezett tepsiben sütjük.
A golyók tetejét ujjunkkal benyomjuk,és lekvárt teszünk a közepébe!Világosra sütjük!
figyelj drága meg néztem tök jól néz ki!
szóval egy linzert álítasz össze kis golyokat tépkedsz ki belőle, megforgatod gióba és a közepébe nyomsz egy kis mélyedést és abba lekvárt teszel?
Kerestem a receptek között de nemleli...:))
További ajánlott fórumok:
- Trisót keresek, nagyanyáink tisztítószerét. Lehet ilyet kapni mostanában valahol?
- Ötletek, tippek, nagyanyáink házipraktikái
- Óvodai SZMK. Ti hogyan, milyen módokon gyűjtötök pénzt a kispajtásoknak? A mi ötleteink kifogyóban...
- Tudja valaki, mit használtak fogzásra anyáink, nagyanyáink?
- Avonosok! Ti mivel szoktátok fellendíteni a forgalmatokat? Osszuk meg egymással ötleteinket!
- Természetes kozmetikumok (ahogy nagyanyáink csinálták)