Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Hónap végi spórolás: nagyanyáink és saját ötleteink: fórum

Hónap végi spórolás: nagyanyáink és saját ötleteink: (beszélgetős fórum)


482. Borsa (válaszként erre: 481. - Lúdanyó)
2009. okt. 8. 07:41
Nálunk az üzemi konyhán ez meg a tarhonya leves sláger kaja, de baromi rosszul adják elő mindkettőt. Így aztán csak piros levesnek hívom őket.
2009. okt. 8. 07:37
Ma a hamis gulyás lesz soron amúgy magyarosan..:)
480. Borsa
2009. okt. 8. 07:25
Lányok, használ valaki dosia color mosóport? Milyen??? (Bazira akciós lesz a Tes*oban.)
2009. okt. 8. 06:44
Megadom magamat tejfölileg:))
2009. okt. 8. 06:09
A múlt héten meg a C&BA-ban 119 ft volt,igaz,csak 375gr.
477. Rozália (válaszként erre: 448. - Szimba)
2009. okt. 8. 05:48
Jó, jó, az országban mindenki máshol tud vásárolni.:) Ahol nincs Profi - mint nálunk -, ott nincs 135 Ft-os tejföl sem.:)
2009. okt. 7. 20:45
na igen és mit főzzek holnap?
475. mmacus
2009. okt. 7. 20:19

Ma olyan mázlim volt, beszaladtam este a Tesco-ba, és a 9.-i lejáratú, gyönyörű fehér csiperkegomba féláron volt kapható, mert leltároztak, jó nagy felfordulás volt, egyes részei az áruháznak le is voltak zárva. Mindegy, lényeg a lényeg, már fő is belőle a holnapi ebédje a családnak, ennyiért megérte.

Imádom az ilyen Last Minute akciókat!:)

474. mmacus (válaszként erre: 466. - Borsa)
2009. okt. 7. 20:13

Nekem tejföllel jobb az íze. (Tudod, kinek a pap...kinek a paplan:))

A Pennys főzőtejszínt használom mindenhez, amihez tejszín kell, nagyon megfelel. Árban pedig kedvező.

473. Pné Veronika (válaszként erre: 472. - Mmacus)
2009. okt. 7. 20:13
Kész van. Az így főzök én naplómban van, a 407. bejegyzésemtől. :-) Képes... :-)
472. mmacus (válaszként erre: 470. - Pné Veronika)
2009. okt. 7. 20:11
Köszi:)
471. Pné Veronika (válaszként erre: 458. - Lúdanyó)
2009. okt. 7. 19:50
Ezt hasonlóan csinálom én is, csak babárlevelet nem teszek, de hogy legyen benne egy kis "ikra beütés" kb egy marék grízt szoktam "beleengedni" amikor forr. Amikor megdagad, akkor olyan, mintha ikra lenne... :-) Becsapósan finom tud lenni.
470. Pné Veronika (válaszként erre: 454. - Mmacus)
2009. okt. 7. 19:48
Beírom a naplómba és ha megvan, akkor megírom neked is.
469. lúdanyó (válaszként erre: 468. - Smudlaagi54)
2009. okt. 7. 17:47
Kicsi piritott szalonnával még jobban "meglehet bolondítan" :)
2009. okt. 7. 16:34

Hamis gulyáslevest is lehet készíteni,az is nagyon finom!A megpirított hagymára pirospaprika,

felengedni vízzel,bele a zöldség,a krumpli,

köménymag,fokhagyma,és ha felforr,gulyáskrémmel ízesítjük.Ugyanúgy lehet bele nokedlit rakni!


Ha van karajcsontom,abból is szoktam csinálni gulyáslevest,az is nagyon finom!

467. smudlaagi54 (válaszként erre: 449. - Mmacus)
2009. okt. 7. 16:28
A zöldborsó krémleves is finom,de a száraz borsóból!Ha marad petrezselymes krumplim,és kevés másnapra,akkor szoktam levest csinálni belőle.Felengedem vízzel,rakok bele ételízesítőt,majd ha felforrt,akkor turmixolom.Utána ízesítem ha kell,só,bors,majd rakok bele tejfölt,vagy behabarom,pár virslikarika,vagy kolbász karika bele,és megszórom a tetejét petrezselyemmel nagyon finom.
466. Borsa (válaszként erre: 453. - Mmacus)
2009. okt. 7. 15:40

Mixelés után szoktam bele tenni némi zúzott fokhagymát, és tejszínnel (Pennys főzőtejszín) sűrítem.

Ha csempészel bele egy kicsi répát nem puffaszt (az íze nem érzik).

465. Borsa
2009. okt. 7. 15:39

Sziasztok!

De jó, hogy ide találtam, mennyi jó dolog!!!!!

464. erika691230 (válaszként erre: 463. - Erika691230)
2009. okt. 7. 14:23
pirospaprikával :-))
463. erika691230 (válaszként erre: 461. - 99279bb06f)
2009. okt. 7. 14:23
Én mindkettőt vöröshagymával,paprikával csinálom. :-)
462. 99279bb06f (válaszként erre: 458. - Lúdanyó)
2009. okt. 7. 14:18
Nem szoktál bele főzni lebbencstésztát? Úgy is finom.
461. 99279bb06f (válaszként erre: 457. - Erika691230)
2009. okt. 7. 14:16

A krumplileveshez fokhagymát szoktam pirítani és pirospaprikával,

a gombócleveshez pedig vöröshagymát és abba nem teszek pirospaprikát.

460. lúdanyó (válaszként erre: 459. - Szabot.88)
2009. okt. 7. 14:03
Az én kisfiam úgy eszik, hogy meg eszi a levest futkos egy nagyot és majd 1 óra múlva a másodikat. Igy azért meg eszi az adagját..:)
459. szabot.88 (válaszként erre: 456. - Mmacus)
2009. okt. 7. 13:59
Az én lányom is ilyen, főleg mióta fogszabályzója van, még kevesebbet eszik:(
2009. okt. 7. 13:50
A hamis halászlé is finom: hagymát dinsztelni felengesni vizzel bele kockára vágott krumpli só, bors, babérlevél ha neg fött botmixerrel össze törni és 4 halászlé kockát bele tenni. nagyon kiados..:)
2009. okt. 7. 13:38

Sziasztok!


Ma megint sütöttem ezt a töltött krumplis fánkot,de ma csináltam lekvárosat is.Hát,hogy az milyen finom!!! :-D

Több krumplit főztem,mint a tésztához kell,mert abból csináltam levest.Mikor megfőtt a krumpli,egy fej vöröshagymát megpirítottam,rá pirospaprika,felöntöttem a krumplival,és levével,só,ételízesítő,és egy kis tészta bele.Isteni.

ha gombócot csinálok,akkor is ilyen levest készítek,csak abba apró gombócokat csinálok.Imádjuk.

456. mmacus (válaszként erre: 451. - Szabot.88)
2009. okt. 7. 13:31
Azért jönnek be nekem a krémlevesek, mert a nagylányom borzalmasan étvágytalan, és ha egy ilyen tömény levesből -amit meglepően szívesen fogyaszt- megeszik egy tányérral, majdnem olyan, mintha egy főzeléket enne. Tele zöldséggel és laktató.
455. szabot.88 (válaszként erre: 453. - Mmacus)
2009. okt. 7. 13:30
köszi
454. mmacus (válaszként erre: 452. - Pné Veronika)
2009. okt. 7. 13:28
Sajnos nem ismerem, de szívesen venném, ha megosztanád velem a receptet:)
453. mmacus (válaszként erre: 451. - Szabot.88)
2009. okt. 7. 13:27
Fél kg brokkolit rózsáira szedve megfőzök (a nem túl fás szára is mehet bele) sós, delikátos vízben. Ha puha, rúdmixerrel pépesítem, tejfölös habarással sűrítem. Levesgyöngyöt kínálok mellé. (Van aki krumplit is főz bele, egyszer próbáltam, nekünk úgy nem ízlett)

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook