Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Hónap végi spórolás: nagyanyáink és saját ötleteink: fórum

Hónap végi spórolás: nagyanyáink és saját ötleteink: (beszélgetős fórum)


545. Ildi23.
2009. okt. 11. 13:56
Sziasztok.én ugyvagyok vele hogy az ételen nem fogok spórolni,inkább nem veszünk hülyeségeket.de amugy a cigin lehet a legjobban spórolni...lekell szokni!!na pesrze ezt én mondom..hisz cigizek sajnos...
544. martini64 (válaszként erre: 196. - Moonlight1984)
2009. okt. 11. 13:54
Sziasztok. Egy negyed kupak fehér ruhákhoz való formil mosógél a felmosó vízbe, és csík meg maszat mentesen lehet vele felmosni a laminált padlót. Persze vigyázz, hogy a felmosórongy alaposan ki legyen csavarva. Sokkal jobb, mint a drága laminált padlóhoz való tisztító oldatok.
2009. okt. 11. 13:54
A kavart süt9k nagyon klasszk lehetmafin formába önteni és úgy is klasz..:)
542. erika691230 (válaszként erre: 539. - 99279bb06f)
2009. okt. 11. 13:45
Hú,ez is jól hangzik.Pontos receptet is tudsz nekem küldeni?Kipróbálnám a héten. :-)
2009. okt. 11. 13:44
A rántott húshoz is fele-fele arányban használom, finom-rétes.
540. 99279bb06f (válaszként erre: 539. - 99279bb06f)
2009. okt. 11. 13:42

A lényeg az lett volna az az egy szó, amit kihagytam, szóval:

ne finomlisztből, hanem réteslisztből készítsd. :)

539. 99279bb06f (válaszként erre: 538. - Erika691230)
2009. okt. 11. 13:41

Csinálhatsz kakaós kevert tésztát (finomlisztből) és a tötsd meg tejbegrízzel. Simán megfőzöd a tejbegrízt, de teljes sűrűre, és azzal megtöltöd.


Ha változatosan akarom, akkor az egyik sort tejbegrízzel, a következő sort pudinggal, és így egy szép színes tortát kapok. Csak nagyon jó sűrű legyen a töltelék, hogy ne follyon ki.

538. erika691230 (válaszként erre: 537. - 99279bb06f)
2009. okt. 11. 13:27

Köszi!


Mondjuk,én sosem használok réteslisztet.

Bár,most is van itthon 3kg,mert Apa azt hozott sima liszt helyett a múltkor.

Azt sem tudom,mire lehet használni.

537. 99279bb06f (válaszként erre: 536. - Erika691230)
2009. okt. 11. 13:23
A kevert piskótába ha a finomliszt helyett réteslisztet teszel, akkor egy új fajta sütit kapsz, de ugyanolyan finom, csak általában magasabb lesz.
2009. okt. 11. 13:19

Sziasztok!

Egy-két egyszerű süti recept:


Meggyes(gyümölcsös) pite:

30 dkg cukrot,3 tojást,2 kanál étolajat,csipet sót habosra kavarunk,adunk hozzá egy pohár tejfölt,30 dkg lisztet,amibe egy csomag sütőport kevertünk.

tepsibe öntjük,szórjuk zsemlemorzsával,rászórjuk meggyet(vagy más gyümölcsöt),majd meghintjük kristálycukorral.



kevert kókuszos:

2 tojást,20 dkg cukrot,2 pohár tejfölt kikavarunk.Belekeverünk 20 dkg lisztet,10 dkg kókuszreszeléket,1 cs sütőport,és 10 dkg csokoládé tortadarát.

Mehet a tepsibe.

Sütés után bevonhatjuk a tetejét csokimázzal.



kevert piskóta:

2 pohár joghurtot 2 pohár cukorral összekeverünk,majd belekavarunk 3 tojást,1cs vanillincukrot,1cs sütőport,1 pohár étolajat.Ezt jól összekeverjük,majd adunk hozzá 3pohjár lisztet.

Kisebb tepsibe öntjük,megszórjuk meggyel,dióval,és sütjük.



Jó étvágyat!

535. caravell (válaszként erre: 532. - Smudlaagi54)
2009. okt. 11. 10:58
Csak most láttam, hogy ezt Te írtad! Szia :))) régen nem beszéltünk, remélem, jól vagytok! Pusziiii :)))
534. caravell (válaszként erre: 532. - Smudlaagi54)
2009. okt. 11. 10:57
Nekem is van sokminden, amit nem használok, nagyon gondolkozom, hogy felpakolom a netre vagy a vaterára vagy valamit kellene vele kezdeni.
2009. okt. 11. 10:55

Sziasztok! Most akadtam rá erre a topikra és azok közé tartozom, akinek szüksége is van ilyen ötletekre.

Sajnos a legtöbbet tényleg a kaján lehet megfogni (ennyit az egészséges étkezésről...)meg a ruhákon, gyakran járok a turiba, ha tehetem és van pár percem benézek akkor is, ha éppen nem konkrétan akarok valamit.

Hogy ne legyen hó eleje meg hó vége, a pénzt nagyjából kiszámolom, és osztom 30-al. Igyekszem felváltva főzni jobb és olcsóbb kaját: ha egyik nap pörkölt van, akkor másnap jó a tejberizs vagy a tojáspörkölt. Ilyen olcsó kaja nálunk valamilyen főzelék feltétként bundáskenyérrel pl. spenót v. tökfőzelék. Az olcsó 300 Ft-os párizsi már tényleg szörnyű, de ha ledarálom, jól befűszerezem, akkor remek rakott tésztát, pizza feltétet, lasagnát, milánóit, húsos palacsintát stb. lehet belőle csinálni. Kicsit drágább változat de még mindig olcsó számba megy, ha ugyanezt csinálom akciós lecsókolbásszal.


A sajtlevest ismeritek? 3 leveskockából levest csinálok és ha felfőtt belenyomok egy tömlős sajtot. Jól összefőzöm éa pirított zsemle (kenyér) kockával nagyon finom.


Visszaolvasgattam a topikot, valaki írta, hogy a túrót megfelelő kultúrával alvasztják. Bárki csinálhatja így is, mert ha a tejbe beleteszünk egy kis túrót, akkor belevisszük vele ezeket a bacikat, gombákat. De ezt csak friss házitejjel jó, a bolti inkább nyúlik, keseredik, romlik.


Újságokat én is monitorzom és akkor veszek dolgokat, he lehet, amikor olcsó, olyankor betárolok pl. étolaj és társai. A lejáratos olcsó dolgokból is lehet többet venni, sokminden fagyasztható.


Majd írok még, ha eszembe jut. sajnos van tapasztalatom...

532. smudlaagi54 (válaszként erre: 531. - Pné Veronika)
2009. okt. 11. 08:33
Van egy elektromos késem,vagy 15 éve,de egy kezemen meg tudom számolni hányszor használtam.
531. Pné Veronika (válaszként erre: 527. - Smudlaagi54)
2009. okt. 10. 22:45
Szintén... :-)) Sőt, nekem van hiperszuperkiskofferos késkészletem, de miiiiineeeeeek????? :-O A jól bevált kézreálló, bejáratott késeimet szeretem. Valahogy nem tudok megbarátkozni a többivel, így eggyel több porfogó ami a spejzban van. :-(
530. Pné Veronika (válaszként erre: 524. - Lúdanyó)
2009. okt. 10. 22:43

egészben sütöm meg, aztán lehámozom és kész. :-)


Az úgy jó lesz, olyat én tyúkocskával szoktam. :-)) Van belőle fini leves, aztán meg jó kis pipisült. Én a szokásos fűszereket szoktam:vegeta, grillfűszer, gyros, majoránna, só, bors. Aztán félidőben sok-sok fokhagyma és vöröshagyma...Hm...

2009. okt. 10. 20:55

Szoktam venni fagyasztott leveles tésztát, amiből fornettit szoktam sütni (sárgabarilekvár, nutella, eperlekvár, kakaópor, mikor mi kerül bele tölteléknek), ha épp nincs érkezésem rendesebbet sütni.

De volt már úgy, hogy egy kis füstölt szalcsit vágtam fel, egy kevés savanyú kápival (ez nem fontos bele, de jó izt ad neki), hagymakarikával töltöttem és igy sütöttem meg (a tésztának azt a részét, amit felülre hajtottam, bevagdaltam előre és megkentem felvert tojással a behajtás után, a széleit pedig villával lenyomkodtam, hogy szét ne nyiljon)

Ez is kevésből kijön és nagyon finom! :) a töltelék (bélés, ahogy én szoktam mondani) tetszés szerinti: ami van a hütőben. Kolbászkarika, bármi...

Ha már valaki irta olcsó receptnek, akkor bocsi

2009. okt. 10. 18:55
ha megbarnul a gyümölcs citromos vízbe kell tenni vagy gyorsan meg enni miélött megbarnulna::.:)
2009. okt. 10. 18:36
Nekem is jó a hagyományos kés.Csak a jó éles késeket szeretem,azzal lehet jól dolgozni!
526. lúdanyó (válaszként erre: 525. - Gy.Ibi)
2009. okt. 10. 17:29
Nem veszek..:)
525. Gy.Ibi (válaszként erre: 523. - Pné Veronika)
2009. okt. 10. 15:26
Kerámia késsel is lehet vágni,talán erre jó,mert nem vagyok elájulva tőle.Az enyém kicsi,háromezer körül volt az ára.Aki még nem vett,az ne költsön rá.Vagy nem eredeti az enyém?Pár hét alatt kicsorbult,lepattant a hegye.Egy előnye van,nem barnul meg a gyümölcs tőle.Ja,meg nem vágta el a kezem.Már nem is fogja,mert meg kellene élezni,de gőzöm sincs hogy, vagy hol?Lehet-e?
524. lúdanyó (válaszként erre: 523. - Pné Veronika)
2009. okt. 10. 13:32

Egészben? Vagy ketté vágod?

Holnap kakast főzök nem nagyon öreg 1 éves..Ugy gondoltam meg főzöm a levesbe utánna át sütöm..mivel fűszerezzem?

523. Pné Veronika (válaszként erre: 522. - Lúdanyó)
2009. okt. 9. 22:27
Tepsibe teszem és időnként megforgatva átsütöm. Aztán fogom és berakom egy nejlon zacsiba, lezárom és pár percig ott hagyom. Így könnyebben lehúzható a héja. Csak fa kanállal, fa deszkán készítem, így nem barnul meg. :-) Ha valamit még szeretnél, csak kérdezz. :-)
522. lúdanyó (válaszként erre: 521. - Pné Veronika)
2009. okt. 9. 21:14
Azt irjad nekem le légyszi, hogy a héjját hogyan sütöd meg, hogy lelehessen húzni..:)
521. Pné Veronika (válaszként erre: 514. - Lúdanyó)
2009. okt. 9. 20:26
De arra gondoltam, hogy télire befőzni. Amikor már nagyon drága lesz, ti még mindig csemegézhettek. Vagy csinálj padlizsánsalátát belőle. A receptjeim között megnézheted: Padlizsánsaláta - képpel
520. smudlaagi54 (válaszként erre: 516. - Gy.Ibi)
2009. okt. 9. 20:17
Felszeleteled,besózod,és tálcára rakod.Utána úgy állítod,hogy kicsit ferde legyen,és lefolyik a leve.Utána csak papírtörlővel letörlöd.Biztos nem lesz keserű!A magjai meg olyan picik,hogy észre sem lehet venni!Én nem szeretem vastagra vágni ha rántom,kb 0.5 cm-re vágom csak.
519. 99279bb06f (válaszként erre: 516. - Gy.Ibi)
2009. okt. 9. 19:32
Ha jól át van sütve, teljesen feketére a héját, akkor nem keserű, és a magokat észre sem lehet venni.
518. smudlaagi54 (válaszként erre: 515. - Gy.Ibi)
2009. okt. 9. 19:28
Én sokszor a melegszendvicsre is rakok,mert mi szeretjük!
517. smudlaagi54 (válaszként erre: 508. - Lúdanyó)
2009. okt. 9. 19:26

Nagyon finom a padlizsánkrém,de ha szeretitek a pirítóst,akkor csinálj belőle padlizsános zakuszkát!

Azt üvegekben elrakhatod télire.(Hasonlít az íze a lecsóhoz kicsit!)Az enyém a kamrában sorakozik a babossal együtt!

516. Gy.Ibi (válaszként erre: 508. - Lúdanyó)
2009. okt. 9. 19:24
Írd be itt a Hoxán a keresőbe "padlizsán".Jó sok recept van.Én nem szoktam venni,nekem túl macerás.Aztán a végén ott a sok mag,meg még keserű is lehet.Persze ha kapnék,akkor más lenne.Remélem találsz valami fincsi receptet.A Muszakát kipróbálnám.

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook