Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Hónap végi spórolás: nagyanyáink és saját ötleteink: fórum

Hónap végi spórolás: nagyanyáink és saját ötleteink: (beszélgetős fórum)


2009. okt. 16. 12:44
Én már kb. 2 hete egyfolytában "fenyegetem" a családot a lencsefőzivel (a nagyobbik fiunk imádja, de a férjem nem szereti), de még mindig nem jutottam el addig, hogy meg is főzzem... most úgy tünik, úgy tudom a legjobban beosztani a beosztanivalót, hogy ha előre eltervezem a heti menüt és csak célirányosan vásárolok, semmi felesleges... persze egy-egy jó akciónak nem tud az ember ellenállni, de olyankor az nem is baj szerintem.
2009. okt. 16. 12:26
Vevők vagyunk minden jó ötletre!!!
589. bajusz9
2009. okt. 16. 12:20

Sziasztok!

Nagyon megörültem a ennek a fórumnak, én is spórolás nagymestere kell legyek hamarosan, na nem mintha eddig nem lettem volna rászorulva...

Három gyermekünk van, mind a ketten eü. dolgozók vagyunk (persze nem orvosok), és jövő hónapban lejár a GYES. A Kicsi 1 éves kora óta dolgozok, jól jött az a plusz 25E Ft.

Kölcsönünk is van bőven, úgyhogy szépen el kezdem olvasni a fórumot elölről (persze már belenéztem), és ha van olyan ötletem amit még nem írtatok, akkor én is beszállok.

Lenne még mit írnom, de elküldöm így félbehagyva a hsz.-st, mert mennem kell a Kicsiért az oviba, és félek eltűnik amit írtam.

588. smudlaagi54 (válaszként erre: 584. - Lúdanyó)
2009. okt. 16. 12:14
Nekem még itt a töltött káposzta a hűtőben,csak már napok óta azt ettük!.
587. 9bbaa658f2 (válaszként erre: 586. - Borsa)
2009. okt. 16. 11:08
Én árpagyöngyöt.
586. Borsa (válaszként erre: 584. - Lúdanyó)
2009. okt. 16. 09:27

Huhhhhh, erre napok óta vágyom. Pont mondtam tegnap a Zuramnak, hogy milyen jól esne.


Köszönöm az ötletet :)


Rizset vagy kukoricakását teszel bele?

2009. okt. 16. 09:24
Nekem van rántott levesem,ahhoz csak kenyeret kell pirítanom,és azt hiszem csinálok mellé tepsis krumplit!Van egy csomó apró krumplim!
584. lúdanyó (válaszként erre: 583. - Borsa)
2009. okt. 16. 09:23
Ma főzök töltött káposztát és holnapra is marad!
583. Borsa (válaszként erre: 582. - Barracuda59)
2009. okt. 16. 08:30
Nekem is jól jönne valami ötlet. A hagymaleves már biztos, de a többi ...
2009. okt. 16. 08:28
Mit főztök hétvégére? Mi csak szombaton szoktunk főzni, vasárnap a nagyiéknál vagyunk... de a szombati kaja általában valami gyors, mert előtte ugye piac, stb... kevés idő marad a főzésre.
581. judit6006 (válaszként erre: 580. - Barracuda59)
2009. okt. 15. 11:38
:)
580. barracuda59 (válaszként erre: 572. - Judit6006)
2009. okt. 14. 21:27
Ez tényleg egyszerübb recept, ki fogom próbálni (én nem szeretem a húst, ezért időnként gondban vagyok, ha a fiúk fasirtot esznek, én mit rágcsáljak a köret mellé), nagyon köszi!!
579. lúdanyó (válaszként erre: 578. - Smudlaagi54)
2009. okt. 14. 17:00
köszi..:)
2009. okt. 14. 16:42
Egy mártás,ami úgy készül,hogy a kiolvasztott vajra lisztet raknak,és tejjel engedik fel. Sűrűre főzik,állandó kevergetés mellett hogy ne csomósodjon be,és utána ízesítik!Nagyon sok mindenre használják!
577. lúdanyó (válaszként erre: 571. - Judit6006)
2009. okt. 14. 16:34
Mi az a besamel (na még ezt sem tudom!)
576. smudlaagi54 (válaszként erre: 563. - Barracuda59)
2009. okt. 14. 15:44
Lefagyaszthatod,de más rakott ételhez is felhasználhatod!Vagy jó kis töltött gomba ha szeretitek!Vagy hagyod köretnek,megbolondítva egy kis kukoricával,vagy párolt zöldségfélékkel!Akár egy rántott párizsi mellé!
575. Borsa (válaszként erre: 563. - Barracuda59)
2009. okt. 14. 14:59

Akár le is fagyaszthatod, nem lesz baja, aztán meg jó töltött káposztába, vagy egy újabb adag rakott karfiolba.


A lecsót már mondták - az a szívem csücske.

574. Borsa (válaszként erre: 570. - Erika691230)
2009. okt. 14. 14:57
:) Két napja azon élek
573. judit6006 (válaszként erre: 572. - Judit6006)
2009. okt. 14. 14:13
Az egyszerugyorsreceptek.com-on találtam
572. judit6006 (válaszként erre: 567. - Barracuda59)
2009. okt. 14. 14:12

Talán ez egyszerűbb:RizskrokettÍrta: nagyi• 2008, október 03, péntekHozzávalók: 2 deka vaj, 2 deka liszt, 1 deci tej, 15 deka rizs, 2 egész tojás, zsír, amelyben kisütjük, só, szerecsendió és zsemlyemorzsa.



A 2 deka vajat és 2 deka lisztet habzásig hevítünk, hozzáteszünk 1 deci tejet és az egészet sűrű tejmártássá főzzük. 15 deka riszt előre megfőzünk, abba 1 egész tojást ütünk s beleöntjük a sűrű tejmártásba. Megízesítjük s jól elkeverjük s hüvelykujj vastagságu rudacskákat formálunk belőle. Azután a lisztbe mártjuk a rudacskákat, bebundázzuk tojásba és zsemlyemorzsába, azután kisütjük forró zsírban.

571. judit6006 (válaszként erre: 567. - Barracuda59)
2009. okt. 14. 14:10

Rizskrokett

Hozzávalók:párolt rizs besamel tojás reszelt sajt szerecsendió bors só zsemlemorzsa olaj

A rizshez adj annyi besamelt, hogy összefüggő masszát kapj. Sózd, borsozd, ízesítsd reszelt szerecsendióval. Keverj hozzá egy-két elhabart tojást, majd annyi szikkadtabb reszelt sajtot, hogy a keverék jól formázható legyen. A masszát jól hűtsd le, majd formázz belőle kis rudakat, vagy lapos pogácsákat, s azokat panírozd lisztbe, tojásba, valamint finomra szitált zsemlemorzsába. Addig süsd ki, amíg a massza hideg. Süthető bő forró zsiradékban is, de biztonságosabb olyan kevés olajban sütni, ami nem fedi el a kroketteket. a Konyhamester.hu-ról való

2009. okt. 14. 13:58

Rizseslecsó!De jó ötlet. Csinálok valamelyik nap.

Megkívántam nagyon.Hiába,aki kismama..... :-D

569. erika691230 (válaszként erre: 563. - Barracuda59)
2009. okt. 14. 13:57
Meg szoktad előre főzni?Én nyersen rakom bele.
568. barracuda59 (válaszként erre: 564. - 5da2bd95cb)
2009. okt. 14. 13:54
Hu, a rizseslecsó is jó ötlet! Nálunk a lecsót a férjem szokta főzni, ez az egyetlen főtt étel, amit reggelire is meg tudok enni (na jó, a tejberizs, tejbegriz is jöhet...:)
567. barracuda59 (válaszként erre: 566. - Judit6006)
2009. okt. 14. 13:53
Megsóztam, sósan szoktam elkésziteni a rakott karfiolhoz. Milyen a rizskrokett? Arról még nem hallottam. Lencsefőzi is van az étlapon, akkor ahhoz jó is lenne. Elvileg tükörtojással szántam, de akkor ezt is kipróbálnánk:)
566. judit6006 (válaszként erre: 563. - Barracuda59)
2009. okt. 14. 13:39
Ha nem sóztad meg, még cukros tejjel kicsit főzve tejberizs is lehet. De rizskrokettet is készíthetsz, jó kis feltét egy főzelékre.
2009. okt. 14. 13:36

Mi is szoktunk csinálni lebbencstésztát (a slambuc is abból készül) és csuszának valót is (laskatészta a neve?)

10 tojás és 1 kg liszt kell hozzá, utána meg a tésztagépen kinyújtjuk, éjjel meg is szárad a ruhaszáritón :)

564. 5da2bd95cb (válaszként erre: 563. - Barracuda59)
2009. okt. 14. 13:36
rizseslecsó reggelire, vagy omlett, vagy valami instant szósz rá
2009. okt. 14. 13:35
Rakott karfiolt csináltam, de kicsit elszámoltam magam, sok rizst csináltam. Van valami ötletetek, hogy mit kezdjek a kimaradttal? Sajnálnám kidobni :((
2009. okt. 14. 12:19

mikor kicsit több a tojás csipetkét szoktunk félre tenni , a száraz kenyeret mindig ledarállunk annyit amennyi zsemlemorzsa nekünk kell,ilyenkor utolsó szüretelhető gyümölcsöket behozzuk de hagyunk a fügén és persze a naspolya majd csak jóval késöbb lesz jó..

sporolás hogy leteszünk hidegre zöldséget répát hagymát krumplit ilyenkor és kicsit párás de hideg pincébe átteleltetjük.. sporolás hogy fokhagymát és dughagymát ilyenkor dugjuk a földbe mert tavasszal korán lesz,

mi levestésztának csigát szoktunk csinálni de ez még nekünk nem megy ugy mint nagymamáméknak valaha..most olcso a fokhagyma azt használjuk gyogyszer helyet sokmindenre..pár üveg lecsot betettünk az utolsó pillanatban mert a paprika és paradicsom is nagyon olcsó volt... és a kertben is volt böven nálunk...

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook