Hónap végi spórolás: nagyanyáink és saját ötleteink: (beszélgetős fórum)
Nagyon finom a padlizsánkrém,de ha szeretitek a pirítóst,akkor csinálj belőle padlizsános zakuszkát!
Azt üvegekben elrakhatod télire.(Hasonlít az íze a lecsóhoz kicsit!)Az enyém a kamrában sorakozik a babossal együtt!
Köszi,hogy leírtad.
Én is így csinálom,csak a paradicsomot hagyom ki.Mellé csinálok belőle salátát magamnak,mert a család nem kedveli a paradicsomot.:-)
Számtalanszor csináltam úgy spagettit, hogy csak egy pörkölt alapot csináltam paradicsompürével, bele oregano, bors, cukor és ezzel lett összekeverve a tészta.
Ha volt tejföl, azt tettünk rá. Vagy term. kechupot. Mindig elfogyott.
Tessék egy változata a parasztreggelinek:
1 közepes krumpli,0.5 cm szeletekre vágva,vagy 1x1 cm kockára vágva
1 vörös hagyma,v.1 cs újhagyma vékony karikára vágva
2 zöldpaprika vékony szeletekre vágva
5-10 dkg szalonna kockára vágva
1 nagy paradicsom kockára vágva,
só,bors
2-6 tojás
10-15 karika füstölt kolbász ha van
A szalonnát megpirítjuk,megsütjük rajta a krumplit ,rádobjuk a hagymát,paprikát.Picit megsózzuk,ha megpuhult,rádobjuk a paradicsomot.Megborsozzuk,és ráöntjük a felvert tojást.Kevergetve sütjük.Ha kolbászt is rakunk bele,akkor azt a paprikával egyidőben adjuk hozzá.
Ha újhagymával készítjük,akkor a zöldhagyma szárát is bele lehet vágni.Ne szárítsuk ki a rántottát finomabb ha kicsit lágy.Én 2 tojást szoktam hozzáadni,mi attól kifekszünk,de 6-ot is elbír.Nagyon laktató,és nagyon finom.
Ez nem felmelegítés,hanem sütés.Amikor marad héjában főtt krumpli,beteszem a hűtőbe,másnap nagyon finom parasztreggelit lehet belőle csinálni.
Az egytál ételedhez:vagy ha nem a krumpli,akkor a csirke ad folyadékot,mert a rizshez nem árt.)))
A krumlit felmelegiten::? Ha kihül teljesen a krumpli és újra mer
legíted annak más lesz az állaga..Na mindegy..
Az én 1 tál ételem jénai aljára kevés szalonn arra nyers krumpli arra rizs arra jól befűszerezett csirke husi arra megint rizs és végül krumpli a tetejére citrom karikák mindegyik sort megszórni vegetával meg egy pici sóval.Az egészet alufóliával letakarni és be a sütőbe nem kell bele se zsiradék se víz. A krumli elég vizet ad. Jó mert 2 kéle körtet kapsz egy füst alatt! :)
Tedd hideg sütőbe. Kicsit tovább tart, de a jénai túléli.
Próbáltad már nyers krumplival? Azt ugyan nem lehet előre összerakni, de zseniális.
Szia Erika!
Remek az ötleted, biztos, hogy ki fogom próbálni, imádom az ilyen fincsi és praktikus egytálételeket. Köszi!
Tanácsot szeretnék kérni:
Most késziteném össze a holnapi rakott krumplit, mert napközben nem tudom a manótól. Úgy gondoltam, hogy most összepakolom (a tejföl kivételével), holnap meg csak tejfölt rá és mehet a sütőbe. De ha jénaiba teszem, akkor az nem pattan szét? A hütőhideg után a sütőben? Vagy tegyem lábosba? Jobban szeretem a jénaiba sütni az ilyesmit:(
Én szoktam sütni csirkét rizs ágyon.
A tepsibe rakok rizst,arra szelek paprikát,paradicsomot.Rá rakom a befűszerezett húst.Készítek ételízesítővel,vagy kockával levet,de jó a maradék húsleves is,és a rizs mennyiségének kétszeresét ráöntöm.Mondjuk,egy bögre rizsre két bögre levet.Alufóliával lefedem,és sütőbe rakom.Mikorra a husi megpuhul,addigra a rizs is.Kicsit kibontva hagyom még a sütőben,hogy a hús piruljon.Mostanában ilyenkor szoktam rá fokhagyma kockát morzsolni.
További ajánlott fórumok:
- Trisót keresek, nagyanyáink tisztítószerét. Lehet ilyet kapni mostanában valahol?
- Ötletek, tippek, nagyanyáink házipraktikái
- Óvodai SZMK. Ti hogyan, milyen módokon gyűjtötök pénzt a kispajtásoknak? A mi ötleteink kifogyóban...
- Tudja valaki, mit használtak fogzásra anyáink, nagyanyáink?
- Avonosok! Ti mivel szoktátok fellendíteni a forgalmatokat? Osszuk meg egymással ötleteinket!
- Természetes kozmetikumok (ahogy nagyanyáink csinálták)