Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Hónap végi spórolás: nagyanyáink és saját ötleteink: fórum

Hónap végi spórolás: nagyanyáink és saját ötleteink: (beszélgetős fórum)


522. lúdanyó (válaszként erre: 521. - Pné Veronika)
2009. okt. 9. 21:14
Azt irjad nekem le légyszi, hogy a héjját hogyan sütöd meg, hogy lelehessen húzni..:)
521. Pné Veronika (válaszként erre: 514. - Lúdanyó)
2009. okt. 9. 20:26
De arra gondoltam, hogy télire befőzni. Amikor már nagyon drága lesz, ti még mindig csemegézhettek. Vagy csinálj padlizsánsalátát belőle. A receptjeim között megnézheted: Padlizsánsaláta - képpel
520. smudlaagi54 (válaszként erre: 516. - Gy.Ibi)
2009. okt. 9. 20:17
Felszeleteled,besózod,és tálcára rakod.Utána úgy állítod,hogy kicsit ferde legyen,és lefolyik a leve.Utána csak papírtörlővel letörlöd.Biztos nem lesz keserű!A magjai meg olyan picik,hogy észre sem lehet venni!Én nem szeretem vastagra vágni ha rántom,kb 0.5 cm-re vágom csak.
519. 99279bb06f (válaszként erre: 516. - Gy.Ibi)
2009. okt. 9. 19:32
Ha jól át van sütve, teljesen feketére a héját, akkor nem keserű, és a magokat észre sem lehet venni.
518. smudlaagi54 (válaszként erre: 515. - Gy.Ibi)
2009. okt. 9. 19:28
Én sokszor a melegszendvicsre is rakok,mert mi szeretjük!
517. smudlaagi54 (válaszként erre: 508. - Lúdanyó)
2009. okt. 9. 19:26

Nagyon finom a padlizsánkrém,de ha szeretitek a pirítóst,akkor csinálj belőle padlizsános zakuszkát!

Azt üvegekben elrakhatod télire.(Hasonlít az íze a lecsóhoz kicsit!)Az enyém a kamrában sorakozik a babossal együtt!

516. Gy.Ibi (válaszként erre: 508. - Lúdanyó)
2009. okt. 9. 19:24
Írd be itt a Hoxán a keresőbe "padlizsán".Jó sok recept van.Én nem szoktam venni,nekem túl macerás.Aztán a végén ott a sok mag,meg még keserű is lehet.Persze ha kapnék,akkor más lenne.Remélem találsz valami fincsi receptet.A Muszakát kipróbálnám.
515. Gy.Ibi (válaszként erre: 506. - Smudlaagi54)
2009. okt. 9. 19:11

Köszi,hogy leírtad.

Én is így csinálom,csak a paradicsomot hagyom ki.Mellé csinálok belőle salátát magamnak,mert a család nem kedveli a paradicsomot.:-)

514. lúdanyó (válaszként erre: 513. - Pné Veronika)
2009. okt. 9. 18:57
Arra én is gondoltam de most valami más szeretnék belőle..:)
513. Pné Veronika (válaszként erre: 508. - Lúdanyó)
2009. okt. 9. 18:49
Ha szeretitek, csinálj belőle padlizsánkrémet. Nagyon finom, nekem még a gyerekeim is szeretik. :-)
512. Pné Veronika (válaszként erre: 510. - Barracuda59)
2009. okt. 9. 18:43
Nekem "buknak rá" a gyerekek... :-)
511. Pné Veronika (válaszként erre: 509. - Barracuda59)
2009. okt. 9. 18:42
Nincs mit, szívesen. :-)
510. barracuda59 (válaszként erre: 506. - Smudlaagi54)
2009. okt. 9. 18:41
Hú, ezt a parasztreggelit tutira kipróbáljuk:) nagyon jól hangzik!
2009. okt. 9. 18:39
Bocsánat, a manótól nehéz netezni, elfelejtettem megköszönni a tanácsokat rakott krumpli ügyben:) köszönöm mindenkinek, jelentem, a hami nagyon finom lett:D
2009. okt. 9. 14:29
Kaptam tegnap egy csomó padlizsánt. Meddig áll el? Valami jó receptetek van e?
2009. okt. 9. 13:56

Számtalanszor csináltam úgy spagettit, hogy csak egy pörkölt alapot csináltam paradicsompürével, bele oregano, bors, cukor és ezzel lett összekeverve a tészta.

Ha volt tejföl, azt tettünk rá. Vagy term. kechupot. Mindig elfogyott.

2009. okt. 9. 13:15

Tessék egy változata a parasztreggelinek:


1 közepes krumpli,0.5 cm szeletekre vágva,vagy 1x1 cm kockára vágva

1 vörös hagyma,v.1 cs újhagyma vékony karikára vágva

2 zöldpaprika vékony szeletekre vágva

5-10 dkg szalonna kockára vágva

1 nagy paradicsom kockára vágva,

só,bors

2-6 tojás

10-15 karika füstölt kolbász ha van

A szalonnát megpirítjuk,megsütjük rajta a krumplit ,rádobjuk a hagymát,paprikát.Picit megsózzuk,ha megpuhult,rádobjuk a paradicsomot.Megborsozzuk,és ráöntjük a felvert tojást.Kevergetve sütjük.Ha kolbászt is rakunk bele,akkor azt a paprikával egyidőben adjuk hozzá.

Ha újhagymával készítjük,akkor a zöldhagyma szárát is bele lehet vágni.Ne szárítsuk ki a rántottát finomabb ha kicsit lágy.Én 2 tojást szoktam hozzáadni,mi attól kifekszünk,de 6-ot is elbír.Nagyon laktató,és nagyon finom.

505. barracuda59 (válaszként erre: 504. - Gy.Ibi)
2009. okt. 9. 12:56
Hogyan készül a parasztreggeli?
504. Gy.Ibi (válaszként erre: 501. - Lúdanyó)
2009. okt. 9. 11:30

Ez nem felmelegítés,hanem sütés.Amikor marad héjában főtt krumpli,beteszem a hűtőbe,másnap nagyon finom parasztreggelit lehet belőle csinálni.

Az egytál ételedhez:vagy ha nem a krumpli,akkor a csirke ad folyadékot,mert a rizshez nem árt.)))

503. erika691230 (válaszként erre: 499. - Mimimi888)
2009. okt. 9. 10:14
Érdemes vele tenni egy próbát. :-)
2009. okt. 9. 10:14
Sziasztok!
501. lúdanyó (válaszként erre: 497. - Barracuda59)
2009. okt. 9. 08:15

A krumlit felmelegiten::? Ha kihül teljesen a krumpli és újra mer

legíted annak más lesz az állaga..Na mindegy..

Az én 1 tál ételem jénai aljára kevés szalonn arra nyers krumpli arra rizs arra jól befűszerezett csirke husi arra megint rizs és végül krumpli a tetejére citrom karikák mindegyik sort megszórni vegetával meg egy pici sóval.Az egészet alufóliával letakarni és be a sütőbe nem kell bele se zsiradék se víz. A krumli elég vizet ad. Jó mert 2 kéle körtet kapsz egy füst alatt! :)

500. Borsa (válaszként erre: 497. - Barracuda59)
2009. okt. 9. 07:17

Tedd hideg sütőbe. Kicsit tovább tart, de a jénai túléli.


Próbáltad már nyers krumplival? Azt ugyan nem lehet előre összerakni, de zseniális.

499. mimimi888 (válaszként erre: 496. - Erika691230)
2009. okt. 9. 06:16

Szia Erika!


Remek az ötleted, biztos, hogy ki fogom próbálni, imádom az ilyen fincsi és praktikus egytálételeket. Köszi!

498. Pné Veronika (válaszként erre: 497. - Barracuda59)
2009. okt. 8. 22:12
Rakd be hideg sütőbe és akkor egyszerre melegszik fel és nem lesz baj.
2009. okt. 8. 21:59

Tanácsot szeretnék kérni:

Most késziteném össze a holnapi rakott krumplit, mert napközben nem tudom a manótól. Úgy gondoltam, hogy most összepakolom (a tejföl kivételével), holnap meg csak tejfölt rá és mehet a sütőbe. De ha jénaiba teszem, akkor az nem pattan szét? A hütőhideg után a sütőben? Vagy tegyem lábosba? Jobban szeretem a jénaiba sütni az ilyesmit:(

2009. okt. 8. 18:50

Én szoktam sütni csirkét rizs ágyon.

A tepsibe rakok rizst,arra szelek paprikát,paradicsomot.Rá rakom a befűszerezett húst.Készítek ételízesítővel,vagy kockával levet,de jó a maradék húsleves is,és a rizs mennyiségének kétszeresét ráöntöm.Mondjuk,egy bögre rizsre két bögre levet.Alufóliával lefedem,és sütőbe rakom.Mikorra a husi megpuhul,addigra a rizs is.Kicsit kibontva hagyom még a sütőben,hogy a hús piruljon.Mostanában ilyenkor szoktam rá fokhagyma kockát morzsolni.

2009. okt. 8. 15:13
A Lid---2fizet 3 kap volt akcióba a tejfől 129ft-ra jött ki db.
494. Borsa (válaszként erre: 492. - 99279bb06f)
2009. okt. 8. 14:22
Legalább valami ...
493. szimba (válaszként erre: 485. - Gy.Ibi)
2009. okt. 8. 13:48
Igaz, hogy az olcsó sokszor gyengébb minőség is. Ez a Minna most viszont meglepően jó!

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook