Hónap végi spórolás: nagyanyáink és saját ötleteink: (beszélgetés)
nem csak 8-10 évesen ! :) de ha a zember gyorsan olvas előfordul , h mellélát :))))))
emlékszem mikor kicsik voltak a gyerekeim 1x
2x előfordult h láttam banánt , sorba álltam :) kb 72-74 :)))))) de rég volt :)))))
Akkor meglehet, hogy rosszul olvastam az újságot, és nem az volt oda írva, hogy gyerekei körében, hanem hogy gyerekek körében. 8-10 éves korban, ez még előfordul! Ismeritek: nem mindegy, hogy órás, vagy óriás van-e kiírva a cégtáblára! :))
Az biztos, hogy én annak előtte (még utána is hosszú évekig) nem is láttam narancsot, és minden karácsonykor eszembe jutott...
Itt ha szavazni kell, automatikusan bevagnak a Demokrata partba. Ha akarod hanem.
Az part itt a leg szemetebb. hazudik es a sok ingyenelot jobban fizeti mint a dolgozokat.
A barack Huszein Obama majd husz trillio adosagot hagyott az elozo bokorgyurkaval az orszagra. A feketeknek nem kell dolgozniuk, mert az "oseik rabszolgak voltak" azoknak pl ingyen mobil telefonokat adott Husszein, minden telefonom napi ket ora ingyen beszelgetesi ido jart vele, volt olyan fekete, akinek harminc ingyen telefonja volt!!! Azoknak ingyen munkanelkuli segely jar, meg ha sosem dolgozott akkor is, ingyen apartmentek, ingyen kaja jegyek,(azok akkora steak-eket vettek, amely en mint dolgozo sosem vettem!!!)
Bocs. megneztem, az oroszoknak 15 idozonat ir a fama.
UTC +2 EET Eastern European Time, Kaliningrad
UTC +3 MSK Moscow Standard Time, Moscow
UTC +4 SAMT Samara Time Samara
UTC +5 YEKT Yekaterinburg Time Yekaterinburg
UTC +6 OMST Omsk Standard Time Omsk
UTC +7 KRAT Krasnoyarsk Time Krasnoyarsk
NOVT Novosibirsk Time Novosibirsk
UTC +8 IRKT Irkutsk Time Irkutsk
UTC +9 YAKT Yakutsk Time Chita
UTC +10 VLAT Vladivostok Time Vladivostok
UTC +11 MAGT Magadan Time Magadan
SAKT Sakhalin Time Yuzhno-Sakhalinsk
SRET Srednekolymsk Time Srednekolymsk
UTC +12 ANAT Anadyr Time Anadyr
PETT Kamchatka Time Petropavlovsk-Kamchatsky
No most lemegyek egy körre. Tegnap is itthon ültem a 4 fal között, pedig kell a levegőzés, kell a mozgás. Majd jövök vissz!
Dodi! Hány óra időeltolódás van onnét idáig??
És az az onnét a keleti part, nyugati part, vagy a közepe???
Igen, az én fejemet is örökké a "rothadó kapitalizmus" szöveggel tömték.
Bemagyarázták nekünk, hogy a kapitalizmus összeomlásának zaját halljuk... úgy, mint néhány évvel ezelőtt a Gyurcsány-féle "Robog a gazdaság" zörejek, + most néhány év óta "Jól teljesít Magyarország". Kinek-kinek jól, kinek-kinek kevésbé...
Egyébként, amikor KISZ-vezetőként nem voltunk hajlandók KISZ esküvőt (=mindenki ott lesz, aki él és mozogni tud) tartani, mert azt mondtuk, ez magánügy: "jobban jártok gyermekeim, ha önként léptek ki a KISZ-ből, mintha kivágunk onnét benneteket!"
Ez volt a szerencsém! Így nem lettem a pártnak sem tagja, és azóta is tartom ezt a függetlenségemet! :))
Emlekszem annak idejen a foldrajz oran az usa-rik egy feloldal volt irva.
Emlekszem a magyar tortenelem tanar az volt a gimis kiszvezeto, es az azt mondta nekunk, hogy az allamokban annyira rosszul elnek az emberek, ha egy munkasnak elkopott a nadragja, a kopott nadragjat vissza kellett neki vinni a boltba, es csak akkor vehetett uj nadragot...
Hmmmmm hiheto oszinte ember volt az "a tanar elvtars" ugye. [mert annak idejen azt kivantak meg hogy ugy szolithattuk csak meg oket! (kivetel a Janosbacsi, es a Tibi bacsi a matek tanarok.
Tibibacsinak meg a becenece Janicsar volt. :DDD
Janicsar nem volt piroskonyves.)
Az mi, hogy "patalok"??
Én ha megjátszom esetenként Háry Jánost, attól tartok, hogy a menyezet szakad rám. :))
Én elhiszem, nagyon is, hogy bécsi családokról írt. Csak mint egyszerű csepeli vasmunkás, amikor erről beszélt, nem gondolt bele, hogy ez nem egészen vág össze a marxista tanításokkal.
Mint ahogy a családjáról megjelent fotó sem volt igazán példát mutató a proletárok szemében, akiknek akkor még sokszor kenyér-szalonna sem mindig jutott elég az asztalra...
De hát kijárt ő Moszkvába is éppen elég fejtágítóra, és ott csak-csak megtanulta, hogy miről szabad beszélni, milyen fotókat szabad mutogatni...
Kadar nem felt, hogy a fejere szakas a "patalok"???
Mert a hazugokkal az szokott tortenni, a mondas szerint...
Nem tudtam, hogy voltak gyerekei, sőt, mintha mindig gyermektelen házaspárként írtak/beszéltek volna róluk, de lehet hogy rosszul tudom!
Az viszont biztos, hogy nem pécsi, hanem bécsi háziasszonyokról beszélt... :-)))
Mondjuk azon csodálkoznék, ha Kádár pont a kapitalisták étkezési szokásait hozta volna fel példaként, de:
arra határozottan emlékszem még kislány koromból, hogy karácsonykor az újságban a Kádár-család fotója a fenyőfa előtt, és az ő gyermekeinek a kezében 1-1 narancs. (Akkor, az 50-60-as években, amikor mi még azt sem tudtuk, hogy az mi.) Az is biztos, hogy soha többé nem jelent meg róluk családi fotó.
:-) Nálunk volt olyan karácsony (mondom: karácsony), első napja, hogy piciny kis családom tejfölös-kapros tökfőzeléket óhajtott!!! Úgy, hogy már napokkal előbb, előre előkészítettem az ünnepi menüt :-)))
Hagytam magam rábeszélni :-), de mindkettőjüknek, egyenként le kellett tenni a nagyesküt (sok-sok puszival körítve), hogy soha, sehol, senkinek :-))) nem fogják elmondani, hogy karácsony első napján tökfőzelék volt az ebéd. :-)))
Bizony! Valamelyik beszédében Kádár is a bécsi háziasszonyokkal példálózott, hogy nem egy kiló húst vesznek, hanem 3 szeletet, a háromtagú családnak.
Ez pedig már jó régen volt, még a történelem előtti időkben - vagy gyerek voltam még, vagy nagyon fiatal, amikor a rádióban hallottam. :-)))
Van ennek is bizonyos filozófiája:
- Ha tudja, hogy amit "árul" szolgáltatást, terméket, biztosítást, akármit, az a legtöbb esetben nem egészen olyan, nem egészen az, mint amilyennek mutatják, mondják, igérik... és mégis ezt a megélhetési munkát végzi, hát az ilyen munkatársnak nem sok lelkifurdalása van. Az nem lehet mentség, hogy valamiből őneki is élnie kell!
- ha pedig nincs tisztában azzal, hogy az ő ténykedésével beszervezett új ügyfelek, vevők, stb. előbb-utóbb át lesznek vágva, akkor bizony azt kell mondani, hogy a munkatárs sem áll a szellemi képességek szükséges szintjén. Őt is átverték, csak akkor nem azt nem érti, hogy miért is sikertelen a hívásainak 80-90 %-a???
További ajánlott fórumok:
- Trisót keresek, nagyanyáink tisztítószerét. Lehet ilyet kapni mostanában valahol?
- Ötletek, tippek, nagyanyáink házipraktikái
- Óvodai SZMK. Ti hogyan, milyen módokon gyűjtötök pénzt a kispajtásoknak? A mi ötleteink kifogyóban...
- Tudja valaki, mit használtak fogzásra anyáink, nagyanyáink?
- Avonosok! Ti mivel szoktátok fellendíteni a forgalmatokat? Osszuk meg egymással ötleteinket!
- Természetes kozmetikumok (ahogy nagyanyáink csinálták)