Hónap végi spórolás: nagyanyáink és saját ötleteink: (beszélgetés)
Azért az sem volt az akkori fizetésekhez képest annyira olcsó! 67-ben, érettségi után a kezdő fizetésem volt havi 950 Ft.
De mennyivel több mindenre elég volt, mint a mostani kezdő fizetések!
Kb. 10 éves voltam, amikor édesanyám vett egy pulykát, és mondta, menjek segíteni neki, majd a pincében én fogjam az összekötözött lábát, ő pedig baltával levágja a fejét.
Persze, csak szerencsétlen rugott egy nagyot, és meg sem állt csak a széncsomó tetején. Fej nélkül!
No én sem abból a pulykából, sem a következő években egyetlen egyszer nem ettem.
Évekkel később egy vasárnap délután jön anyósom, egy tányéron hozott két gyönyörű combot, piros-ropogósra sült, illatozott... kérdez tőle, ez mi? Kakast sütöttem. Befaltuk, a kistányért visszavittem (egy házban laktunk, csak külön bejárat). Kérdi jó volt? Igen, finom. No látod, ez a pulyka... Azóta nincs gondom vele, jöhet minden mennyiségben! :))
Édesek lehettek!
(A gyerekek :-)))
Igazából ezért készítek ilyen nagy adagot, mert ezt ehetik, (meg hát már az aprónép is számít rá :-)))
Lehet, hogy a hátramaradt 10-12 szemnek is ez lesz a sorsa.
Ez egyébként tényleg igaz - kicsit drága megoldás, de valóban finomabb, porhanyósabb a hús. Ez a jelenlegi delikvens (amelyik most vár a sorára :-)) napraforgót kap jó ideje, meg egy kis több éves diót - még nem avas, csak ott állt a héjában, hát most elfogyott.
A családban kering egy régi sztori (sok-sok másik mellett :-)), még az uram nagymamájával történt. Ehhez tudni kell, hogy a nagymama egy picike, vékony kis madárcsontú öregasszony volt (de igen határozott, erős akaratú) és egyszer úgy döntött, hogy nem vár ő senkire, majd levágja a hizlalt pulykát egymaga! Mondjuk majdnem azonos súlycsoportban voltak, és a pulyka nem hagyta magát: még a megkötözős szakaszban kiszabadult, és fellökte a nagymamát!!!
Néhány dolognak én is nekiveselkedtem már egymagam (úgy gondoltam, menni fog, de mindig valami galiba lett belőle :-))). Ilyenkor jön a figyelmeztetés, hogy ne türelmetlenkedj, mert úgy jársz, mint öreganyám! :-)))
Ez persze csak hasonlat, mivel én nagydarab vagyok, de hát a gyakorlat meg a hozzáértés sok mindenben hiányzik, csak a hirtelen felindulás van meg :-)))
( ha egy kicsit az angolban otthon vagy, es ha erdekel, nezz utanna a "meno" szineszeknek. Nezd meg az eredeti nevuket... Ugyan csak Rakosi elctarset, Gerot, es a Avo fejet, a Benjamin Eisenbergert.. Na es vissza az amcsi szineszekre, hogy mi is az eredeti nevuk? Ki fog tunni, milyen vallasuaknak van uj felvett nevuk, hogy lolab ki ne logjon..., es micsoda gepezet all mogottuk, hogy nepszerueseget ha nincsen is krealjanak nekik, hogy azok annyira elorehaladtak es haladnak.
Az elet egy nagy szinhaz, egy nagy szemfenyvesztes!
A fuggony elott es a fuggony mogottiek nem mindig "egyenesben" tortennek.
Pl. a kacsa, milyen majdhogy mozdulatlanul uszik a vizben, de amit nem latunk, mint a motolla ugy jarnak a labai a viz alatt...
A mozi az egyik legjobb porteka. A filmet egyszer kell megcsinalniuk, es azt hanyszor adhatjak el, de csak megnezesre! Ugyan ugy van a Windows computer programmal is. hany millioszor adjak el ugyan azt a portekat??? es amikor kijonnek egy ujabb valtozataval, ugyan annaka kuncschaftnak ujra eleadjak, mert elhitetik vele, hogy az elozo mar elavilt, mar osdi, mar csak a multe.. Es a hiszekeny emberek ujra koltik a penzuket , ugyanarra, amit mar ugyan azt megvettek ketszazert. Edesapam azt mondta, "amig lo kaka van, addig vereb lesz!"
Amig hazugok lesznek, azok mindig talalnak hiszekeny embereket...
A gyerekein, mig kissebbek voltak, mivel az x nem volt kimondottan hazias, a befottet sosem tett
el, [Az anyja sosem tanitotta meg a konyhai tudomanyra, az en edesanyam tanitgatta egy es masra.]
A gyerekeim a befottek helyett konzervet kaptak, es a vegyes gyumolcs konzervdobozokban voltak ugy harom-negy fel cseresznyek is, es a ket gyerkocom argus szemekkel nezte kinek hany fel cseresznye kerult a kis tanyerjaba! Abbol lettek a legnagyobb vitak!!! :DDD
Persze, de spórolni hó végén, maradjunk abban, nekünk kell. :D
Bárki énekelget is a tévében. :D
Én sikeresen vettem pár olcsó pizzát, tud enni a gyerek, míg nem leszek itthon. Hét közbeni kiruccanás, kedden kora délután indulok, csütörtök estefelé érek haza. Hát éhen ne vesszen az ártatlan!
Kolbászt sütni is tud. :D Kenyeret vesz, ha elfogyna.
látom nem akarsz megérteni..:( na mindegy
mindenkinek lehet saját véleménye... nekem ez..:O
Hát nem, de én senkire nem nézek fel a vagyona miatt.
Buta meg nemcsak az, aki tanulatlan vagy mamlasz. Lehet élelmes a hótt buta is.
Még a diplomás is. Találkoztam már nem egy ilyennel, orvossal is.
Arra senki nem fog emlékezni a halála napján.
Ilyen alapon Győzikére is fel lehet nézni.
Nem szeretem a nóta műfaját, pláne nem a lakodalmast, de ha valaki profizmussal és szakmai alázattal csinálja, akkor rendben van.
A profizmushoz az iskolázott, jó hang is hozzá tartozik.
Mennyire vitte?
Kiáll a fahangjával danászni, annyira?
És most tévézni fogok egy kicsit!!! :)))
Borzasztó ronda idő van kint! Már mindent elpakoltam a teraszról és a virágokat is bementettem. Nem sokan fognak ma kimenni a szabadtéri rendezvényekre!
További ajánlott fórumok:
- Trisót keresek, nagyanyáink tisztítószerét. Lehet ilyet kapni mostanában valahol?
- Ötletek, tippek, nagyanyáink házipraktikái
- Óvodai SZMK. Ti hogyan, milyen módokon gyűjtötök pénzt a kispajtásoknak? A mi ötleteink kifogyóban...
- Tudja valaki, mit használtak fogzásra anyáink, nagyanyáink?
- Avonosok! Ti mivel szoktátok fellendíteni a forgalmatokat? Osszuk meg egymással ötleteinket!
- Természetes kozmetikumok (ahogy nagyanyáink csinálták)