Holnap elkezdem a Dukan diétát........ (beszélgetés)
Én is ugyan így vagyok.
És még mindig furcsa hogy nem vagyok éhes :D
Sziasztok!
Tegnap nem tudtam jönni, irodaalakítás volt, költözködés, többszörösen megvolt a napi sétaadag.
Üdvözlöm az újakat és az újrakezdőket is.
A kérdéseket már megválaszolták a többiek, ezért ezeket most én már nem "szakértem" tovább.
Egyetlen dolog, amit többször mondunk: ha valamit másképp csináltok, mint az előírás, az nem követendő példa, hanem magatok felé adott engedmény. Értem ezt arra, hogy én néha valóban több zabot eszem, mint szabadna, de ezt én csak bevallom, de nem ajánlom! Én is nagyon kenyeres vagyok, de mára már eljutottam odáig, hogy a kenyérkéből elég ebédhez a fele, így még a vacsorához is marad. Ennek ellenére néha valóban megengedtem magamnak az esti túrógombócot, vagy palacsintát.
Norbi-féle dolgokról egyáltalán nem tudok, én sohasem csináltam. De engem tökéletesen kielégít a dukanos kenyérke, jó szendvicsnek, kenyérnek bármi mellé.
Ugyanígy vagyok. Ma van a második csak fehérje napom.
Holnaptól jöhet egy kis sali is. Nem gondoltam, hogy kívánni fogom a salit vha is.
Na megvolt az első PP napom. Most talán egy kicsit nehezebb, mint emlékeztem.
Voltam jógázni, és azt vettem észre roszabbul bírom, mint egy hete. Lehet, hogy PP napokon nem annyira jó betenni a mozgást? Vagy semmi köze egymáshoz.
Sok sikert mindenkinek
Szia
én is nagyon kenyeres voltam, vagyok..
Ma pl. a korpaadagból megsütött chipsnek nevezett valamit ettem kenyér helyett körözöttel (én II. szakaszos PV napom volt)
én is úgy érzem mintha nem is fogyóznék, ma is nagyon jókat, eleget ettem, még nasi is volt egy kis madártej
Én is a faces csopiból veszek sok receptet, ami sokat segít, mert amíg ott nem voltam bent, csak olvastam a diéta alapjait meg voltam ijedve, hogy mint kenyérfan hogy fogok ellenni fehérjén meg zöldségen, és tessék, még édességet is ettem.
Dalit, Anna, Tanti,
Üdv újra itt. Lemegy az a pár kiló előbb utóbb. Ti már rutinosak vagytok, tudjátok, hogy megy ez, csak akarni kell! :)
Sok sikert! Puszi
Sziasztok,
Én is kezdem újra:(
Amikor nem dukánoztam, akkor sem pirítottam hagymát.
Felraktam vízbe a húst és úgy belevágva a hagymát. Szerintem minden húsnak van zsírtartalma, így elég az, nem kell több.
Sziasztok.
Akkor most együtt kezdtünk újra.
Hú, de nehéz volt ennyi zaba után.
Sziasztok!
Túl vagyok a második első PP napon, teljesen jól bírtam, nem vagyok éhes, csak fehérjét ettem. De olyan furcsa mintha nem is fogyóznék :D
Sziasztok!
Nem vagyok kezdő a dukanozásban, mert tavaly már sikerült 8 hétig csinálnom, csak sajnos abba hagytam és visszajöttek a leadott kilók. A támadóm most 7-8 napos, igazából 4 kg-t szeretnék vele fogyni, tehát 89-ről 85-re. Nekem több mint 30 kg a súlyfeleslegem és keresnék olyan társakat, akik szintén legalább 20 kg-t fogytak. Megörültem Liza64-nek, mert nála olvasgattam a hozzászólásaiban, hogy egy kicsit mégis csalhatok a zabkorpa adaggal, ugyanis én is nagyon kenyeres vagyok. Hiányzik is, hogy ne csak húst egyek, hanem egy dukanos palacsintát este és reggel pl.: a tejbezabit. Köszönöm a sok receptet, amit feltöltöttetek, én tavaly nagyon másképp csináltam, talán ezért is untam meg. Akkor nem ettem ilyen változatosan mint ti, az édesség inkább az édesített joghurt volt és nokedliről még álmodni sem mertem. Tulajdonképpen örömteli ez a kúra, pláne, hogy vagyunk itt többen is, akik segítjük egymást. Sok sikert kívánok mindenkinek a kúrához. Liza64 említette csacsikiss-t. Ő is sikeres tag?
Szia viviána47!
Én is kezdő vagyok itt. Nekem ma az ötödik napom.Van még kettő hátra. Olyan jó látni, hogy vannak még útkeresők, lépegetők. Remélem sikerülni fog neked is, és nekem is. Nagyszerű recepteket kaptam én itt már a kedves sorstársaktól. Irtó jó, hogy van ez a fórum. Igaz nem tudok mindig rajta lógni, de amikor van egy kis időm azonnal bekukkintok. Jó érezni, hogy egy hajóban evezünk. :-)Sok sikert neked, és ítt úgy mondják, sok olvadó kilót!
Szia Viviána!
Pörköltnél nem olajon, hanem hagymán futtatjuk meg a hagymát.
Norbi kenyér sem ehető. A face-n van egy második szakaszos kenyér.
Zabkorpa második szakaszban 2 ek a napi megengedett mennyiség. Ha többet eszel, legfeljebb stagnálsz tőle. Tic-tac a cukortartalma miatt nem jó. A face-n a Dukan diétázók klub-ban van sokféle dukanos desszert, étel képe, receptje ha gondolod.
Szuper a 80 dekád. Mennyi ideig tartod a támadót?
Sziasztok!
Viviána vagyok, 47 éves és (sajnos) több mint 30 kg a túlsúlyom. Tegnap kezdtem el a támadó szakaszt, és első nap 80 dkg-t (89-ről 88,2 lettem) fogytam. Nagyon örülök Liza64-nek, mert ő többet fogyott, mint az átlagos 10-15 kg-s célkitűzések. Lenne is mindjárt egy kérdésem hozzá: mi a helyzet a norbi 1-es kenyerével? Ez majdnem teljesen fehérje alapú és persze rost és víz is van benne. Aztán kérdezném még, hogy a tic-tac elfogadható nasi-e és szabad-e egy kicsivel túllépni a zabkorpa adagot? Nem a támadó szakaszra gondoltam, inkább a lépegetősre, mert abból lehet zablepényt enni mintha kenyér lenne és én nagyon kenyeres vagyok.
Mindenkinek Boldog Újévet kívánok és sikeres fogyókúrát!
Jó reggelt.
Én ma kezdem újra 3 PP nappal.
igazából csak a karácsonyi felvett kg-kat akarok újra és stabílan leadni.
Má én is pörit ettem nokedlivel.
az én recim még más módszerből van. Nagyobb adag, de fagyasztva is nagyon finom. Ma elkezdtem átírni a recijeim, kísérletezni fogok, holnap zabfelfujtat csinálok, amerikai pudinggal, ha sikerül leírom.
egyébként ma rájöttem, hogy ez a módszer nagyon jó, régi kúrámból csomó recit tudtam átmenteni, mert a korpát sokmindenhez használtuk liszt helyett. Csak "zsírtalanítani" kell, pl. Tejszín helyett tojáshab fixálóval, stb.
Bocs, nem a nokedlire értettem (az nagyon is komoly és klassz kaja)
A plágiumról beszéltem.
Azért ezt a recept leírást ne vegyétek halál komolyan. Ez nem irodalmi mű, vagy esszé. A normál recepteket is megosztjuk, sokszor nem is tudjuk honnan van. Nekem is van olyan "családi" receptem, hogy 20-25 éve egy magazinban olvastam, bevált, szeretjük, továbbadom...
Legfeljebb írd oda, hogy valahol láttam és kész.
Nyilván, ha képpel teszed fel, akkor jelölj forrást, ha saját képpel, akkor írd oda, hogy máshol láttam, nekem ilyen lett.
Bocs, nem köszöntem.
Sziasztok.
Nokedli: 1 tojás, kb 4 ek. zabkorpa, só, csepp tej. Akkor keverem össze, amikor elkezdem a levest vagy a pörköltet főzni, összeáll, amire ezek megfőnek. Nálam ez az adag vált be. Ketten esszük a gyerekkel, levesbe két főre is elég, ill.köretnek is. Nokedlinek lobogó vízben főzd ki, levesbetétnek pedig a levesben.
Majd rájössz, hogy nem kívánsz nagyobb adagokat enni, illetve, hogy nem is leszel éhes, amikor már "kiürül" a szervezetetdből a cukor. Én rájöttem, amikor híztam, az azért volt, mert evés után jött a desszert, attól éhes voltam folyamatosan és így tovább...
Kedves Liza64, máris rettenetesen megéheztem. A csirkepörkölt nyámiiiii, aztán meg a nokedli....
A zabkorpanokedlit hogy készíted? Ugyanúgy mint a levesbe? Mennyi egy adag ilyen csirkepörkölt nokedli?. Szigorúan kipróbálnám. Álmaim kajája. Nahát, álmodozok megint. :-(
További ajánlott fórumok:
- Vége, ma elkezdem! Nem hétfőtől, nem holnaptól, MÁTÓL!!!
- Kezdjük együtt holnaptól a diétát!Csatlakozz!
- Mától elkezdem a South Beach diétát. Csatlakozik valaki?
- Ti is gyakran mondjátok zabaroham után, hogy holnaptól újrakezdem a diétát?
- Kezd velem holnap 2x7napos sikeres diétát!
- Minden nap elkezdem a diétát, de este feladom :(