Holnap elkezdem a Dukan diétát........ (beszélgetés)
Nem emléxem semmiféle édesítős palacsintára, csak dukan lepényt sütöttem, max 2 ek zabkorpával, aminek az a trükkje, hogy a zsiradékkal kikent serpenyőben közepesen erős tűznél kell lassan sütni.
Szerintem édesítős palacsintát másnál olvashattál:-).
A dukan kenyérke jó választás lehet.
Köszi, igen azért mondtam hogy lassan haladok, de reggelire megcsinálom a tejbezabit. De elolvastam a naplódat és még néhányat. Találtam nálad egy palacsintareceptet.
Gondoltam, holnapra kipróbálom . Mindent úgy csináltam ahogy le van írva, de mégse sikeredett, pedig nagyon rákészültem, hogy holnap végre valami péksütiszerűt ehetek.
1,5dl tej (0,1%-os)
7dkg (kb 6 evőkanál zabkorpa)
1 tojás
kis édesítő és csipet só.
Habos állagú lett, beleöntöttem a serpenyőbe ott egyből odaragadt pedig tefal összekapartam a közepére akkor lett csak ilyen. Mit szúrtam el?
Szia Ancsi, sok sikert a terveidhez!
Biztos sikerülni fog, ha ilyen szépen felkészülsz :-)
Szia! Sok sikert neked is a kezdéshez.
A zsemle nem tudom, hogyan készül, én dukan kenyérkét sütök néha. A pontos készítési módját leírtam ide is, de a naplóm 148-as hozzászólásába a tubis filmet is betettem.
A tejbezabi készítése is itt van az utolsó 10 napi beírások között:
1.5 v 2 ek zabkorpát (12-16 gr) felöntök kb 1.6 dl 1.5%-os tejjel és mikróban addig melegítem, míg fel nem jön... (kb 2 perc perc) Akkor még ott megkeverem és újból beindítom a mikrót, addig a pár mp-ig amíg újra felfut.
Kiveszem, megkeverem és 1 kk örölt fahéjjal megszóróm. Hagyom kb 10 percig sűrűsödni a masszát. Nagyon megszerettem, reggel 8-9 között általában ezt reggelizem és 11.30-12.00-ig nem leszek tőle éhes.
Olvadó kilókat Neked is!
Sziasztok!
Köszönöm a választ Donnie.
Olyat kérdeznék még, hogy hogyan készül az a tejbezabi és a zsemle? Mert olvasom a fórumban hogy az nagyon bejött nektek. Lehet hogy korábban le volt írva de bevallom a visszaolvasással nagyon lassan haladok, de igyekszem :)
Sziasztok!
Én még csak tájékozódási szinten vagyok! Az elhatározás megvan, a könyvet is megvettem már majdnem végeztem is vele, jön az adatgyűjtés, tervezés, mikor mit fogok enni, heti bevásárló lista, aztán nekifogok. 12 kg a cél.
Nekem a 2-2 PP-PV váltogatása jött be a kezdetektől, mert nem akartam, mindig újabb menütervvel bajlódni :-)
A paraffin kőolajszármazék - és nem élelmiszer.
Hópihéset Nektek :-)
Lilla42!
Ha megnézed a nyilvánosan elérhető mérlegelőket, akkor megnyugszol, mert a súlycsökkenés ennél a diétánál ilyen hullámzóan alakul. Mindig a PP napot követő másnap reggeli mérés adja az igazi súlyod. Ha az kevesebbet mutat, mint az 1 héttel előbbi egyik PP napod utáni, akkor szépen fogysz :-D
Szia!
Zsírszegény tejtermék minden szakaszban fogyasztható, de a diéta honlapján ajánlásként írják, hogy a napi bevitel az 1 litert ne haladja meg.
Szép reggelt Nektek is!
Elméletileg nincs korlát a napi tojásfogyasztásban, de ha egyébként koleszterin problémád van, akkor heti 4 tojás sárgájánál Dukan nem ajánl többet. Amennyi jól esik, annyit egyél. Majd jelzi a szervezeted, ha már elég belőle :-)
Sziasztok, kicsit eltűntem, de most itt vagyok. Ez volt a 13. nap. A diétával nincs semmi gondom, csak a mozgás megy kicsit nehezen. Már több mint 5 kg lement!! Nagyon örülök neki.
Nekem is megjött a könyv (meg a receptes könyv is), még nem olvastam el az egészet, csak kb 60 oldalt, de nekem kicsit zavaró a sok ismétlés benne. Úgy tűnik, mintha mindent 3x írna le; persze biztos azért érzem így, mert már a lényegét tudom tőletek :D
Szia bettina!
Tejtermék 1% alatti mehet. Tej, joghurt. Kefír nem, mert nincs 1% alatti. Light soft cheese lidl 0,2%. Cottage cheese is jó lidl, aldi-ban. Túró 10%-ig jó. 1,5-ös tej is mehet ha nem iszod literszámra és nehéz a kisebbhez hozzájutni. A görögjoghurt a zsír% miatt nem mehet.
üdv. a csoportban:D
Sziasztok!
Hú de sok fórumozó van itt. Én 3 napja kezdtem el a diétát nagy reményekkel. 73kg-al kezdtem, az álomsúlyom 58 kg lenne, de már a 63al is megelégednék. Egyik ismerősöm pozitív tapasztalatain buzdultam fel. Azt szeretném megkérezni, hogy többen írjátok tejet lehet fogyasztani első szakaszban és mások azt írják hogy nem. Melyiknek higgyek? 0,1% vettem a tescoba. A görög joghurttal is ez a problémám nem tudom kinek hidjek. :) Kérlek segítsetek.
Szerencsém volt, vettem multkor a papírboltba hurkapálcát. Ceruzahegyezővel szépen kihegyeztem:D. Nekem is megint ott áll holnap, holnaputánra.
Lilla, lehet valami a levegőben, nekem is megülte a gyomrom a karfiol.
Az úgy érzem, mit jelent?
A mérés is ezt mutatja?
Akkor lehet, hogy nem eszel eleget, meg iszol. Ez a diéta ilyen furcsa,amikor nem ettem eleget, sosem fogytam, vagy még híztam is. Mert a test akkor felkészül a tartalékolásra.
Szerintem ezt a mártást senki nem csinálta. Inkább a majonézt szoktuk. Vagy simán joghurt, mustár, dijoni mustár kombót.
Ha nem 1-1, hanem 2-2 v. 3-3 napokat tartasz akkor jobban fogod érzékelni a súlycsökkenést. Az 1-1-el pont ez a baj, hogy majdnem mindenki ezt érzi: h. visszaszedte. (én 5-5, majd 3-3-at tartottam)
További ajánlott fórumok:
- Vége, ma elkezdem! Nem hétfőtől, nem holnaptól, MÁTÓL!!!
- Kezdjük együtt holnaptól a diétát!Csatlakozz!
- Mától elkezdem a South Beach diétát. Csatlakozik valaki?
- Ti is gyakran mondjátok zabaroham után, hogy holnaptól újrakezdem a diétát?
- Kezd velem holnap 2x7napos sikeres diétát!
- Minden nap elkezdem a diétát, de este feladom :(