Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Hol lehet halasztást kérni, hogy még ne menjem kislányom iskolába? fórum

Hol lehet halasztást kérni, hogy még ne menjem kislányom iskolába? (tudásbázis kérdés)


1 2
35. Bonti74 (válaszként erre: 34. - B-zs)
2012. szept. 20. 13:58

De édesek lehetnek!:)

Nekünk is lesz tavaszal csak beadtam a derekam, mert a középső lányom nagyon szeretne. Úgy néz ki a kutyaharapás nem vette el a kedvét tőlük.

34. b-zs (válaszként erre: 33. - Bonti74)
2012. szept. 13. 12:33
Köszi jól vagyok, írtam privit:) Most épp 6 kiskutyusnak vagyok a pótanyukája:)
33. Bonti74 (válaszként erre: 26. - B-zs)
2012. szept. 13. 10:45

SZia B-zs! Látom ide írsz, már a másik fórumról nagyon hiányolnak ám, velem együtt többen.

Nekem most lett elsős a középső lányom. Hát mit mondjak, ő is olyan izgága volt mindig is. Érdekes mióta elsős mintha visszavett volna. Mondjuk ő már októberben a 7-et tölti.

Elég szigorú tanítónéniket kapott, még engem is lecsesztek a múltkor... Picit fura mert a nagy minta tanuló, 4-es és kitűnő, soha semmi panasz. Na a középső esetében jobb lesz megszoknom, hogy ez ezentúl máshogyan lesz!

32. Mariann63 (válaszként erre: 28. - Scorpiolady)
2012. szept. 7. 17:25
Én nagyon későn szültem, 42 évesen,43 éve voltam elsős.Első évben még csak keresztbe rakott újságpapírra kellett vastagironnal a betűket rajzolgatnunk, akkorában, mint egy hasáb szélessége.És nem kellett Karácsonyra olvasnunk, mint manapság.Mégsem késtünk le semmiről.
31. Mariann63 (válaszként erre: 19. - Jucusmucus)
2012. szept. 7. 17:17

az én fiam 4 és fél évesen szólalt meg, hordtuk fejlesztésre önerőből, járattuk Waltdorf oviba, mert a helyi önkoris oviba napi 2órát engedték járni.5 évesen használhatatlan volt a teszt, amit kitöltöttek vele, mivel akkor még csak pár szót tudott.6 évesen pedig közölték velem, hogy" nem kellett volna 24 órában fejlesztésre vinnem a fiamat"!!Már annyira jól van, vigyem iskolába.Ha nem tetszik, vihetem kisegítő iskolába.Onnan egy gyerek már soha nem kerül ki.Természetesen a fiam magániskolába jár, már csak fél év lemaradása van.Szellemileg teljesen ép, csak a nem beszélés miatt volt lemaradva.

Ezért írtam, hogy akit lehet, tolnak a suliba, ki van adva ukázba nekik.Legyen az nevelési tanácsadó vagy a Bizottság, amiről írtatok.

Nem érdekli őket, hogy egy túl korai iskolakezdés mennyire árt egy arra még nem kész gyereknek.

30. zebracsikó (válaszként erre: 27. - Linus79)
2012. szept. 7. 15:05

Leírtuk, mi a menete a dolognak.

Egyébként az óvónő pontosan tudja, mit kell csinálnia, ha egy gyereket nem tart iskolaérettnek.

Nem kell a szülőnek utánajárni ilyesminek, hiszen az óvónő tudja ezeket a dolgokat.

29. scorpiolady (válaszként erre: 26. - B-zs)
2012. szept. 7. 13:57
Ne aggódj biztos megszokja majd hogy most több, ill. másfajta feladatokat kell megoldania. Az én nagyfiam most lett középsős és bizony ő is megszeppenve mesélte, hogy most ám ad nekik a Marcsinéni feladatokat(persze játékosat, pl az építőkészletet kellett szétválogatni forma ill. színek alapján, meg el kellett mondani hogy amit mutat az óvónéni annak milyen színe van), biztos most új neki hogy nem csak úgy játszik a játékokkal ahogy ő akar hanem vannak szabályok is.... szerintem az lenne a jó ha a gyerek nem kényszernek hanem játéknak fogná fel és inkább sikerélményei lennének nem kudarc.....
28. scorpiolady (válaszként erre: 19. - Jucusmucus)
2012. szept. 7. 13:52
Jucus én 26 éve voltam elsős és akkor is már Karácsonyra ismertünk minden betűt, sőt januárban már az akkori gyakorlat szerint az órára érkező tanfelügyelő felmérte hogy ki milyen folyékonyan tud olvasni......
27. linus79 (válaszként erre: 24. - Jucusmucus)
2012. szept. 7. 13:34
ez a vicc az egészben,akkor szolt mikor kezdödött az ovi,tehát hétfön, ezért vagyok kissé ideges mert szóltam ,hogy még korai,és megprobálok utána járni,hogy lehetne megoldani még 1 év ovit,hogy felzárkozzon a többiekhez
26. b-zs (válaszként erre: 22. - Linus79)
2012. szept. 7. 13:32
Nálunk is ez a helyzet. A lányom kisközépsős volt, most áttették nagycsoportba, azóta minden nap sírva megy el itthonról. Engem is zavar, hirtelen nagy terhet tettek rá, hogy ő már nagycsoportos, jövőre sulis lesz, így kell, meg úgy kell viselkedni, csendben kell lenni. A lányom nagyon keveset járt oviba, sokat volt beteg, izgága gyerek, nem tud 5 percig megülni a fenekén, be nem áll a szája, így nem tudom, hogy tud majd 45 percet ülni a padban és csendben lenni. Emellett viszont vágyik a suliba, betüket rajzol, stb.. Abban bízok, 1 év alatt sokat változik
25. b-zs (válaszként erre: 23. - Jucusmucus)
2012. szept. 7. 13:28
Lehet, rosszul fogalmaztam, nem azt akartam írni, hogy mindenki, de van, aki ilyen okból, anyagi okból nem viszi a gyereket suliba, itt faluhelyen nagyon is jellemző, illetve, ha egyik elkezdi mondogatni, akkor a másik is mondogatja, stb..
24. jucusmucus (válaszként erre: 22. - Linus79)
2012. szept. 7. 13:25
És az óvónő nem kérdezte meg a véleményed? hogy esetleg te hogy látod? Én mindenképpen beszélnék vele. Meg a kislányoddal is. Ha nagyon úgy látod, vidd el a nevelési tanácsadóba, ott tényleg felkészültek.
23. jucusmucus (válaszként erre: 21. - B-zs)
2012. szept. 7. 13:24
Hát ezt az észjárást soha nem értettem. Ha nem az idén, akkor jövőre kell kiadni a sulikezdéshez a pénzt..... Ami tegyük hozzá, valóban jócskán megterheli a családi kasszát.
22. linus79 (válaszként erre: 21. - B-zs)
2012. szept. 7. 13:23
ez a mi esetünkbe nem ,igy zajlik ,én nem azért akarom a halasztást,hogy had játszon,még hanem ,na leirom rendesen :-) nálunk a középsösök együtt vannak a nagycsoportosokkal,igy ök látják és tanulják közbe amit a nagyok,no igen ám de a miesetünkbe,rögtön a mélyvizbe, ha mondjuk át teszik középsöbe,akkor azt mondom oké,mert igy tanulhat a nagyoktol,de igy ö levan maradva 1 évvel azoktol akik majd vele együtt mennek iskolába,remélem kilehet bogozni :-)
21. b-zs (válaszként erre: 19. - Jucusmucus)
2012. szept. 7. 13:12
Tudom, miről beszélek, számtalan gyereket tudnék sorolni, ahol a szülő azért nem viszi iskolába a gyereket, mert sokba kerül a sulikezdés, tankönyv, írószer és társai, és plussz problémának tartja, a napi gondok mellé, hogy a gyerek iskolás. Legyint egyet, hogy csak játszon még egy évet, sajnos van ilyen..
20. zebracsikó (válaszként erre: 16. - H.Gyopár)
2012. szept. 7. 13:11

ez a hivatalos, pontos információ!!


Az óvónők megbeszélik, iskolaérettnek tartják-e a gyereket. Ha nem, elküldik a Nevelési Tanácsadóba vizsgálatra.

(szakértői bizottság elé a fogyatékos (vagy gyanús) gyereket kell vinni)

19. jucusmucus (válaszként erre: 18. - B-zs)
2012. szept. 7. 13:06
Nem hinném, hogy anyagi okból szeretnék a szülők, ha még egy évet járna a gyerkőc suliba. Ez hülyeség. Sztem sok szülő azért akarja, hogy ne menjen még csemetéje suliba, mert hihetetlen, hogy milyen terheket raknak rájuk már a sulikezdéskor. Karácsonyra már az összes betűt ismerik, sztem ez nem normális dolog. Az én fiam most kezdte az első osztályt, a lányom a középiskolát. A fiam maradt egy évet még az oviban, de én megkérdőjeleztem az óvónők felmérését, és szembefordultam a döntésükkel. Kaptam is érte megjegyzést. De hozzáteszem, már most látom, hogy kellett az az egy év a fiamnak. A tapasztalatom az, hogy (mint valaki itt már írta), az óvónők tolják ki a gyerekeket az oviból, a mi csoportunkban volt olyan gyerek, aki még beszélni sem tudott normálisan, mégis iskolaérettnek nyilvánították a kedves óvónők. No comment.....
18. b-zs (válaszként erre: 16. - H.Gyopár)
2012. szept. 7. 12:57
Gondolom azért hozták ezt a rendeletet, mert sokan visszatartották a gyereket, pusztán anyagi okokból.
2012. szept. 7. 12:55
Az én kisfiam meg júniusi..., ő sem sokat járt és én is úgy látom, hogy jó lenne még egy év.
2012. szept. 7. 12:54
"Az új köznevelési törvény alapján viszont a gyermek abban az évben válik tankötelessé, amelynek augusztus 31. napjáig a 6. életévét betölti, legkésőbb az azt követő évben. Az iskolaérettséget alapesetben az óvoda igazolja, amennyiben azonban kétség merülne fel ebben a kérdésben, nevelési tanácsadáson, illetve sajátos nevelési igényű gyermekeknél a szakértői és rehabilitációs bizottság általi vizsgálaton kell részt venni. Ha azonban a tanácsadó úgy ítéli meg, a gyermeknek mindenképpen meg kell kezdenie a tanulmányait valamely közoktatási intézményben, akár a szülő akarata ellenére is."
15. b-zs
2012. szept. 7. 12:50

Jól értem, amit írtál, ha a gyerek aug. 31-én tölti a 6-ot, akkor szept. 1-jétől mehet iskolába?? Mert ez viszont gáz.

A lányom jövőre még 6 és fél sem lesz, de suliba megy elivileg. Mondjuk őt nagyon is érdekli az iskola már most, de őszintén szólva kicsit korainak tartom, hisz alig járt még oviba, sokat volt beteg.

2012. szept. 7. 12:48
hát majd meglássuk, hogy alakul 1 év alatt, csak ez a hirtelen változtatások amik vannak, rájuk nehezednek a kicsikre,...tigramka...ez nálunk is igy zajlik sajnos,egy teszt és ha véletlen elsöre jó,akkor már mehet is
2012. szept. 7. 12:47
Az én kisfiam is öt éves és természetesen én is örülnék, ha ovis lehetne még, de behozták a rendeletet, hogy hat évesen menniük kell. Már nem elég ha a szülő úgy látja, külön szakemberhez kell majd vinni és nem a nevelési tanácsadóba. Én így tudom.
2012. szept. 7. 12:45

Tudtommal az óvoda javaslatával a szülő dönt minden esetben ,hogy a gyermek mikor kezdi meg iskolai tanulmányait .Amennyiben december 31-ig betöltölti a 6.életévét (idén még ,mert jövőre változott a törvény)akkor nevelési tanácsadó szakvéleménye szükséges ,ha január 1 és május 31.között tölti be a 6.évet a szülő kérheti mindenféle vizsgálat nélkül,hogy maradjon oviba.

Hangsúlyoznám a döntés a SZÜLŐ JOGA ,az óvoda csak véleményt mond!!!!!

11. kisj
2012. szept. 7. 12:43

Korai ez az aggodalom.

Ha nem lesz iskolaérett akkor úgysem javasolják, hogy megkezdje az első osztályt.

2012. szept. 7. 12:42
amúgy az iskolaérettségi vizsgálat nagy nulla: hozzánk az óviba kijött 3 a gyerekek számára vadidegen aszzony, kiossztott egy csomó papírt, csináld meg édes gyerekem időre, majd beszélgess is velem! Volt aki végigbőgte, mégis mennie kellett suliba
9. linus79 (válaszként erre: 3. - Malkata)
2012. szept. 7. 12:42
köszi a választ, hát remélem nem, oviba nagyon okos,az ovonök dicsérik milyen okos,de ithon egész más :-) még kis szeleburdi és a nyomás rajta már most észre vehetö,mivel ö nem volt középsös,igy hirtelen rázudultak azok a feladatok amiket a nagyok tanulnak ,
2012. szept. 7. 12:40
Sajnos az a tendencia most, hogy mindenki iskolába küldenek, akit csak tudnak.Így próbálják tehermentesíteni az óvodákat.
2012. szept. 7. 12:40
nevelési tanácsadó vizsgálja, beszéld meg velük, nekem a fiam most 2. osztályos, ő se ment időbe és a papírján volt egy olyan lehetőség, hogy a szülő kérésére még egy évig óvodában marad, nem tudom a mostani papír milyen
2012. szept. 7. 12:39
az óvoda és a nevelési tanácsadó döni el, hogy ki megy suliba. póbálkozz náluk!! Rajtuk múlik!Én legalább is, így tudom.
1 2

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook