Hogyan változott a gyed és gyes? (tudásbázis)
Teljesen mindegy, hogy visszamész-e dolgozni, 3 év helyett 2 évig tudsz otthon maradni. Úgy oszlik meg, hogy 1 év gyed, 1 év gyes.
Ez a 2009. júliusa után fogant gyerekekre vonatkozik. Aki már addigra terhes volt, vagy szült, azokra nem vonatkozik az új rendszer.
A gyed összege - és ideje ( ami a max. 1 év )lesz majd annak a függvénye, hogy előtte mennyit dolgoztál.
Szia!
Lehet dolgozni 8 órában. Most keresek állást, a hónapban jár le a GYED-em.
Megírnád, hogy melyik oldalról van szó? A legközelebbi OEP kirendeltségen csak heti egy alkalommal van ügyfélfogadás, nem tudom, hogy mikor jutok el oda.
Előre is köszi!
Nagyon más törvények kellenének ide!
Teljesen át kellene alakítani a gyed és gyes jogosultságra való törvényeket...
Ne bizakodjatok...
A szijgyártóék labdába sem fognak rúgni....
Nem ők jönnek...
Igy tudom...
Most beszéltem a tb-vel és 2x kérdeztem vissza.
Nem normálisak. 365 napra vissza kell menni.
Ezek nem normálisak. Tényleg arra megy ki a játék hogy elfogyjunk!
Még csak gondolkodom a dolgon és bizonytalan vagyok lesz e másik baba.
Ha még nincs a pocakban a baba, akkor várjatok néhány hónapot. Szíjjártó azt ígérte, visszaállítják a régi rendszert.
Még csak annyit, hogy a terhesség alatti vizsgálatok is nagyban változtak az elmúlt két évben. Szinte mindenért külön fizetni kell, amik korábban ingyenesek voltak. Talán csak a cukorterhelés maradt ingyenes...
most beszéltem az tb.vel tényleg vissza kell menni dolgozni két gyerek között.
D...ljön meg bajnai.
További ajánlott fórumok:
- Kapott már valaki gyedet februárban? Hogy változott az összege?
- Megváltozott a gyed?
- Mi változik/ változott mostanában a GYES rendszerében? Mert riogatnak mindenfélével.
- Van két gyermekem a kicsi 5 éves munkám nincs 2 éve. Jár a gyes alanyi jogon ha 3.-at szeretnék? Vagy ez is változott?
- 2012-től átalakul a megváltozott munkaképességűek ellátása. Vajon a gyest, gyedet is elveszik az ellátás alatt?
- Megváltozott a szabály? Gyed mellett lehet dolgozni?