Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Lélek & Szerelem fórumok » Hogyan mondjam el ezt a kínos helyzetet a pszichiáteremnek? fórum

Hogyan mondjam el ezt a kínos helyzetet a pszichiáteremnek? (beszélgetős fórum)


2011. júl. 27. 19:08
Én is azt az izzadásgátlót használom! : ) Nekem bevált!
28. Clau26 (válaszként erre: 27. - Clau26)
2011. márc. 11. 14:02

még annyi h miután bekented a naturlanddal kb 20perc amig beszivja a bőrőd..

Húgom is volt minden féle kivizsgáláson sz izzadás miatt de azt mondták majd kinövi..na nem igy lett..sok évbe bele telt mire felfedezte ezt a szert..

27. Clau26 (válaszként erre: 14. - Goaway)
2011. márc. 11. 13:59

szia!


szerintem is vizsgáltasd ki magad,de addig is az izadásra tudok tanácsolni neked egy szert:

Naturland-nak van egy izadság gátló folyadéka,gyógyszertárba lehet kapni kb 2-300ft,húgomnak a tenyere izadt nagyon és ez egyből elmúlasztotta..ha jól tudom de kérdezd meg azért a gyógyszertárba hetente 2x kell használni célszerű lefekvés előtt.Vattára kend rá,DE nehogy előtte borotválkozz mert orditani fogsz,ugyanis égető érzést fogsz érezni innen fogod tudni hogy hatásos,ha borotválkozol előtte akkor kibirhatatlan,de egyébként nem vészes.és ez mellé hazsnálj még rendes dezodort napközben..izzadni nemk fogsz az biztos..én ennyit tudtam segiteni..egyébként dezodorba ajánlani tudom neked az FLP-nek a stiftjét..nagyon jó!!és nem aluminiumos,vagy nekem ami nagyon bevált az adidas roll..remélem tudtam segiteni

2011. márc. 11. 11:12
Hihetetlen,hogy a környezetvàltozàs mennyit tud segiteni ebben az esetben.Pl.,ha kocsival tudsz jàrni és nem kell tömegközlekedve vagy ha van lehetöséged àtöltözni,letusolni napközben.
25. syria (válaszként erre: 20. - Goaway)
2011. márc. 11. 11:04
Esetleg bevezetésképpen kérdezd meg tőle, hogy ő nem érez-e kellemetlen szagot rajtad. És innen már folytathatod is azzal, amit a legelején leírtál.
24. a14deb9047 (válaszként erre: 2. - Goaway)
2011. márc. 11. 11:04

Egy orvosnak ez a dolga... És fontos, hogy tudja, mi is lehet az ok. Az őszinteséggel több fölösleges kört előzöl meg. Lehetséges, hogy elküld a megfelelő szakemberhez, aki tud segíteni az esetleges belgyógyászati porblémán.

Mindig az őszinteség és a legrövidebb út az egyenes út. Hosszú távon.

23. Sylvia81 (válaszként erre: 20. - Goaway)
2011. márc. 11. 10:50

Sok szerencsét, és mielőbbi lelki jobbulást!

Tudod, a sikerhez sok-sok kis lépés vezet! :)

22. 4b6a2525df (válaszként erre: 20. - Goaway)
2011. márc. 11. 10:26
HÁT HA ILYEN KLASSZ ORVOST FOGTÁL KI, AKI MEGKÖSZÖNI A BIZALMAD, AKKOR SEMMI GOND NEM LEHET EZZEL A TÉMÁVAL:)
21. Vigyorex6 (válaszként erre: 20. - Goaway)
2011. márc. 11. 10:16
:DDD ..igen ez más téma. A barátaid szemében értékes ember vagy, de ebből talán hagyd ki őket és beszéld meg olyan emberrel aki szakértő és elfogulatlan! Fel a fejjel!
20. goaway
2011. márc. 11. 10:07

Interneten keresztül, "személytelenül" azért könnyebb. :)

Most már mindenképp elmondom neki. Nemsoká megyek hozzá, már kicsit a gyomorgörcsöm is oldódott. Tényleg nagyon köszönöm mindenkinek, aki írt!


Egyébként sok dolgot elmondtam már neki. Egyszer mondta is, hogy köszöni a bizalmamat, hogy így eltudtam mondani. Csak ez okozott problémát. De igazatok van, azért járok hozzá, hogy segítsen, nem azért, hogy elítéljen. Barátokkal még rosszabb lenne erről beszélni.

Persze ők érzik rajtam úgy is, nem is értem mért vannak velem. De ez már egy más téma. :)

19. Juca78
2011. márc. 11. 09:53

Ha itt ilyen bátran leírtad, akkor miért félsz 1 orvostól?

Sztem nem ciki, megtaláljátok a megoldást és lehet pár héten belül megoldódik ez a dolog.

2011. márc. 11. 09:52

Én is pszichológus vagyok, és egy ilyen "kínosabb" helyzetet tudni kell kezelni. Neki nem az a dolga, hogy ítélkezzen feletted, vagy hogy azon gondolkozzon, hogy ez milyen ciki, hanem az, hogy megértsen, és kibeszéltessen, hogy milyen érzés volt ez Neked.

Ha elmondod, azért megmutatod azt is, hogy bízol benne, és szerintem ezzel javulhat a kettőtök közti kapcsolat minősége is. A másik meg az, hogy ha úgy gondolod, hogy ez fontos lehet az állapotodban kapcsolatban (direkt nem írok betegséget), akkor nagyon lényeges lenne megemlíteni ahhoz, hogy tovább tudjatok dolgozni.

17. Sylvia81 (válaszként erre: 15. - Levybaba)
2011. márc. 11. 09:51
És az orvostudomány is folyamatosan fejlődik!
16. Sylvia81 (válaszként erre: 14. - Goaway)
2011. márc. 11. 09:51

Másik háziorvos esetleg?

Vagy akkor hazudd neki azt, hogy sokszor visszajön a gyomorsavad, talán akkor legalább a gyomrod miatt ad egy beutalót szakrendelésre.


Az alumíniumos cuccok tényleg jók, csak sajnos nagyon iszonyat károsak. :( Úgy hatnak, hogy eltömítik a pórusokat, szóval azért nem izzadsz. És nem elég, hogy a méreganyag benned marad, amit kiizzadnál, de még az alumínium egy része is felszívódik.

Legújabb kutatások szerint az alumíniumos izzadásgátlók használata közvetlen összefüggésbe hozható a mellrákkal. Ezt támasztja alá, hogy egyre több a mellrákos FÉRFI!!!

15. Levybaba (válaszként erre: 14. - Goaway)
2011. márc. 11. 09:50

Ha ez a probléma tényleg ilyen súlyosan jelen van az életedben, akkor nem szabad könnyen feladnod.

Elég régen volt amikor utoljára orvosnál voltál a dologgal. Nem ártana újra utánanézni, hátha most másik orvos...több szem többet lát alapon...


Hajrá! Ne add fel!

14. goaway
2011. márc. 11. 09:41

A gyerekorvosomnál voltam anno és pár helyre elküldött, akkor mondjuk nem a szagok okát kerestük, hanem hogy egyáltalán mért izzadok ennyire. Szervi okot nem találtak. Interneten találtam aztán kb egy éve egy alumínium tartalmú szert, ami megszüntette az izzadást, így sokáig a szagok sem jönnek el, de ezt nem lehet sokáig alkalmazni, mert elég káros...

A mostani háziorvosom semmit nem ér, ha nincs pénz, nincs tanács, kezelés stb. De azért a szájszag miatt megpróbálok elmenni hozzá valamikor, hogy elküldjön valahova. Utóbbit sokáig a fogaim miatt hittem, hogy kialakulhatott. De mikor épp rendbe volt téve mind, akkor is fennállt.


Jól esik, hogy így biztattok, kicsit segít most abban, hogy ne gondoljam olyan eget-rengető problémának az elmondását.

Köszönöm szépen!!

13. Dvitamin (válaszként erre: 2. - Goaway)
2011. márc. 11. 09:37

nem vagy cukorbeteg? azt vizsgálták már hogy ez mitől lehet?

itt most ezt jól elmondtad, ha félsz hogy ott elsírod magadat és nem tudnád elmondani, akkor írd le és ha nem megy a beszéd, add neki oda papíron.

12. 4b6a2525df (válaszként erre: 2. - Goaway)
2011. márc. 11. 09:35

Ezt feltétlen mond el az orvosnak.

Az orvos arra való, hogy semmin ne rökönyödjön meg, hanem tanácsot adjon.

Bizonyára el fog irányítani pl. belgyógyészhoz, hogy vizsgálják meg, hogy a gyomorszájad jól záródik-e, mert a szájszagnak -feltéve ha a fogaid jók- akkor általában ez az oka.


A testszaknak pedig a helytelen táplálkozás, a rossz minűségű (műszálas) ruhák hordása lehet az okozója.


Szépen, okosan, nyiltan mond el az orvosnak és kérj segítséget, hogy vizsgálatokra küldjön el.


Ha pedig rettenetesen szégyenlős vagy, akkor szépen ird le részletesen a gondod, és mond meg az orvosnak, hogy nem vagy képes szavakkal elmondani, de legyen szives olvassa el, amit irtál.


Okos vagy, hát legyél bátor is:):)


Nagyon szorítok neked.


Ja és még valami: a desodor csak felerősíti a kellemetlen testszagokat, én egy elég drága, de nagyon hatásos dolgot használok a honom aljára (természetesen szőrtelenítem is)patikában kapható zöld kupakos Vichy golyós desodor. Azt szeretem benne, hogy szagtalan és engem is szagtalanná tesz több mint 24 órára.

11. f7141c40d0 (válaszként erre: 2. - Goaway)
2011. márc. 11. 09:35

Én is azt gondolom, hogy előtte nem kell kényelmetlenül érezned magad, hiszen az orvosod. Én is nagyon sok dolgot meg tudtam beszélni a pszichiáteremmel, amit másokkal nem, mert lehet hogy kicsit furán hangzik, de nem úgy néztem rá mint ember, hanem mint egy nemtelen, kortalan, arctalan valaki, aki orvos. Hidd el annyiféle problémával találkoztak már ők, hogy nem fog ettől zavarba jönni.


Másrészt szerintem a problémáidnak lehet, hogy szervi okai is vannak, hiszen ha sem tisztálkodás, dezodor, rágó stb. nem használ, akkor lehet hogy valami rosszul működik a szervezetedben, és lehetne ezen is segíteni. Még az is lehet, hogy a pszichiátered ajánl majd egy orvost, ahol kivizsgáltathatod magad.


Sok sikert kívánok neked és légy bátor!

2011. márc. 11. 09:35

Én is azt mondom, mint Martamay.

Ő azért van, hogy segítsen. Szerintem pontosan látja, hogy nem vagy ápolatlan, és már bocsi, de szerintem már érezte, mi a helyzet.

Minden trauma, probléma feldolgozásának egyik lépcsőfoka, ha beszélsz a problémáról. Ha őszinte leszel vele, biztosan még segítőkészebb lesz veled, hisz ilyen esetekben minden emberben megfordul, hogy mitől is vannak ezek az illatingerek... Tehát, ha elmondod őszintén, ezzel egy esetleges negatív benyomást azonnal eltörölsz benne.

Esetleg kivizsgáltatni nem próbáltad magad ezügyben? Az én véleményem is az, hogy egy ilyen probléma lehet alapja bármilyen lelki betegségnek.


És azon is gondolkodj el, mi történt akkoriban, amikor kezdtek erősebben jelentkezni ezek a tünetek!!! Lehet, hogy van ott valami mélyen, ami most eszedbe sem jut, és a fizikai dolgokat az váltotta ki. Hisz biztosan tudod, hogy a lélek is megbetegítheti a testet!Szorítok neked én is!

9. iloverunning (válaszként erre: 2. - Goaway)
2011. márc. 11. 09:34
Szerintem ha itt mindenkinek sikerült elmondani, akkor talán egy szakembernek is fog.
8. 4fbd4b2862 (válaszként erre: 2. - Goaway)
2011. márc. 11. 09:33
Szia!Orvosnál nem voltál még,hogy az okokat felderitse?Hiszen elsőnek ezt a problémát kéne orvosolni!Nyugodj meg,hallott már ennel különbet is biztos,egy nőgyógyásznál is jobb ha őszinte vagy,akkor tud megoldást találni a problémádra! nem kell szégyelni semmit,de mindenképpen meg kellene vizsgáltatnod magad!
2011. márc. 11. 09:31

És igen, azért pszichiáter, hogy ezeket elmondd neki!


Csak bátran. Ő érted van,h. segítsen és ha ezt nem mondod el, lehet nem ér semmit az egész.

2011. márc. 11. 09:29
Orvosnál nem voltál még emiatt? Mármint a kellemetlen szagok miatt. Szerintem fontos lenne ennek is utána járni, lehet tudnak segíteni.
2011. márc. 11. 09:29

Azért pszichiáter, hogy ilyeneket beszélj meg ele. Ez nem ciki, azért mész hozzá mert problémád van, és Ő fog reméljök segíteni neked.

Amúgy orvosnál nem jártál még ezzel a szájszaggal? Érdemes lenne felkeresni, mert van olyan hogy nyitott gyomorszáj, és azért. Szerintem orvosolható

4. Vigyorex6 (válaszként erre: 2. - Goaway)
2011. márc. 11. 09:29
Drága! Pontosan így! Ő orvos és az igazat kell mondanod, mert csak úgy tud segíteni, ha őszinte vagy és nem találgatnia kell a kiváltó okot, ami miatt ezeket a tüneteket produkálod. Neki ez a munkája. Tudom, hogy nehéz, épp ezért van sokaknak gondja a nőgyógyásznál, de neki egy vizsgálat olyan, mint egy fodrásznak levágni egy hajat. Ez a Te életed, talán az egyetlen. Használd ki!!! Sok szerencsét és csak bátran, előre! :)
2011. márc. 11. 09:28

Szerintem egy orvos elott nincsennek kinos temak. O azert van ott, hogy segitsen es foleg, ha nem tehetsz a bajaidrol, nem kell elotte szegyelni magad!

Hatha mar volt hasonlo helyzete, ugye es nagyon jo tanacsokat tudna adni Neked!


Csak batran, ne tarts tole!

Szoritok Neked!

2011. márc. 11. 09:25

Szociális fóbia miatt járok az orvoshoz. Ez kb. 6-7éve jelentkezett nálam először mikor középiskolába kerültem. Mára jutott el oda, hogy orvoshoz forduljak, mert egyre rosszabb a helyzetem.


Az orvossal elkezdtük a problémám okait kutatni ezért különböző feladatokat kapok, most a negatív élményeimről kell majd beszélnem.

A legnagyobbat nem tudom hogyan mondjam el:

11-12 éves koromtól nagyon kellemetlen a testszagom és a leheletem is. Zuhany, dezodor, fogmosás, fogselyem, rágó mind hiábavaló. Általánosban osztálytársaim néha meg is jegyezték, hogy büdös vagyok és ez nagyon rosszul esett. Középiskolába bekerülve is hallottam egy-két megjegyzést erre. Barátnőm mindig az orra alá téve a kezét ült mellettem órákon, ha megszólaltam akkor is mindig mindenki az orrát piszkálta, folyosón alig mertem elmenni az emberek mellett. Szerintem egyrészt ezért lettem ilyen "beteg". Lelkileg megviselt a dolog. Sajnos mára sem javult a helyzet.

Ezt kellene elmondanom a dokinak, de úgy félek, mert ez annyira kínos! Ő sem fog tudni mit reagálni rá és nem akarom kellemetlen helyzetbe hozni, de szerintem azért ez fontos dolog lenne, hogy tudja.

Esetleg lenne valami tanácsotok számomra, hogy hogyan csináljam?

2011. márc. 11. 09:24
Hogyan mondjam el ezt a kínos helyzetet a pszichiáteremnek?

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2020, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook