Hogyan lehet más betűformával és színnel írni a naplómba? (beszélgetés)
a vastagnál szöveg elé <b> utána </b>
dőltnél <u> és </u>
remélem jól emlékszem, mindjárt kipróbálom
Speciel én úgy szoktam, hogy leirok egy szint mondjuk: <font color=blau> Utána a szöveg és aztán már más szint akarok irni, akkor ezt befezem az alábbival: </font>
Utána már irhatsz az eredeti betűkkel vagy ha új színt akarsz irni, akkor megint <font color= és az új szín.
a lényegy hogy a </font> jellel mindig lezárod azt a szint , amit be akarsz fejezni.
Nem tudom, hogy most ezt érthetően fogalmaztam-e meg.Ha nem , szólj és irok egy példát.
Igen, a színt hasonló okoskodás alapján vissza tudom nagyjából állítani, de a dőlt betűt, ill. a vastag betűt simára nem sikerül, hiába írok elé olyan kódot, amiben már nem szerepel a <b> és <i><i>.
De köszi! :o))
Szia! Én is innen okosodtam. Amit az alapszínnel akartam írni, ugyúgy elétettem:
<font color=dimgray> ez kb olyan színű, mint az alapszín. Vagy a gray (szürke) Nem teljesen olyan lett, de hasonló. Remélem érthető ?
Biztos van aki jobban tudja, mint én.
Megnéztem, klassz a naplód. Most már , ha színesen is fogsz írni, még vidámabb lesz.
Ha nagyobb betüt akarsz <big>
Ha pedig dőltet <i><i>
Így sokkal változatosabb lesz.
Jó munkát hozzá: Arany
Gratula :)) Egy kis gyakorlás és belejösz. Én is csak pár hónapja irok naplót és úgy lestem el a technikát, de már kivülről fujom a színeket angolul.
Üdv: Arany
Mókicaaa!
A hozzászólásba irod pl. zöld színt akarsz és vastag betűt, akkor <font color=green><b>
és utána irod a szöveget, csak a kis csibecsőrt jól ted be. Mikor mented a naplót, már színesen és vastag betűvel fog írni.Ha dönteni is akarod a betűt még hozzáirhatod <i><i>
Üdv: Arany
szia!
Mért privibe írod? lehet mást is érdekelne!
Szia! Betűszínt úgy tudsz módosítani, hogy <font color= ide írod angolul a színt, pl black>
<> ezeket a jeleket a jobb oldali Alt Gr billentyűvel és a í,y egyszerre való lenyomásával lehet írni.
A színekhez segítség: [link]
betűt tudsz vastagítani, ha a szöveg elé beírod, hogy <b>
illetve, középre, jobbra-balra tudsz igazítani: <center> ez pl a középre...
További ajánlott fórumok:
- Milyen kóddal tudok a naplómba csak egy adott szót más színnel feltűntetni?
- Hogy lehet beállítani, hogy a naplómban vmi figura legyen az egeret jelző nyíl?
- Naplómba szeretnék képet föltenni, de nem engedi, mert nagynak véli. Lehet kicsinyíteni?
- Van az itteni naplómban vagy ezer kép, hogy lehetne leggyorsabb modszerrel kimásolni innen? Ötletek kellenének.
- Hogyan tudok a naplómban félkövér betűkkel is írni? Illetve más színnel?
- Hogy lehet a glitter graphics-ról bemásolni a naplómba egy képet?