Hogyan dobhatja fel magát egy pánikbeteg? (tudásbázis)
nézd, 9 éve lettem először rosszul. nem részletezem, te is tudod, milyen.
7 évvel ezelőtt kerestem egy jó terapeutát. fél év múlva egész biztonságban kezdtem magam érezni. 2 évet jártam hozzá, és rengeteget gondolkodtam, dolgoztam magamon. nekem a legnagyobb problémát a párkapcsolat okozta.
lassan 3 éve, hogy megismerkedtem a párommal, aki (ma már) gyógyuló alkoholbeteg és szerencsejátékfüggő. de a vele való kapcsolat kezdeti szakaszán (amikor még aktív volt) sem jöttek kis a pániktüneteim.
az viszont igaz, hogy elmentem önsegítőcsoportba, 2 éve. és azt érzem, hogy ez lényeges a jólétem szempontjából. ha nem járok, egy idő múlva elkezd visszájára fordulni a gondolkodásom. ha járok, azt érzem, egyre jobban vagyok, és fejlődök.
talán ha nem járnék, lehet, hogy visszajönnének a tünetek, nem tudom. :-)
Én úgy tudom olyan, hogy "pánikbeteg voltam", nem létezik, mivel nem lehet megszabadulni tőle, csak vannak átmeneti időszakok, amikor tünetmentes az ember. Én legalábbis így vagyok/voltam. Érdekelne ez a pszichoterápia. Nekem van egy pszichológusom, de az csak felírt egy gyógyszert, amitől nincsenek rohamaim, de ugyanúgy stresszes vagyok legbelül, és kész. Én nem csak stagnálni szeretnék, hanem le szeretném győzni, ha lehet.
Még nem hallottam a pánikbetegségről, míg ezt rajtam nem diagnosztizálták. Utána kiderült, hogy egy csomó távolabbi ismerősöm szenved ebben. Emellett az interneten is sokaktól hallottam.
Szerintem sokan nem is tudnak róla, hogy pánikbetegek. Engem is teljesen kivizsgáltak előtte, hogy mitől lehetnek a rohamok. Voltam szív-, pajzsmirigy-, és ideg vizsgálatokon is. Mikor ezeket kizárták, akkor jött a pánikbetegség elmélete.
Engem elég komolyan vettek, mivel a munkaahelyemen, utána meg a dokinál is rosszul lettem. Aki nem látta ezt, az poénkodott, hogy "Pánikolsz?" Szarul esett, mintha ez egy új hobbi lenne, vagy egy divatirányzat..
Hogyan kezelted/kezeled ezt?
úgy, hogy taposóaknára lép :D
ha durva, akkor 1oooo bocsi
Én is pánikbeteg voltam.
Nem kívánom senkinek.
A pszichoterápia kihozott belőle. Sokat dolgoztam magamon, és a környezetem, az emberek és saját magam megértésén. Kaptam hozzá a terapeutámtól szeretetteljes segítséget.
Később kiderült, hogy a társfüggésem egyik tünete volt a pánikbetegség. Arra önsegítőcsoport volt a segítség (www.al-anon.hu)
Ja: sokkal gyakoribb állapot a pánikbetegség, mint ahogy azt hinnénk. A pánikbetegek gyakran nem merik elmondani, hogy azok, ezért nem is tudják meg egymásról.
Másik: aki meg nem ismeri az érzést, nem hiszi el, hogy ilyen van. Pl aynám azt hitte, ugratom, amikor kivert a víz és jött a roham.
Az volt a "vicces", amikor 5 évvel később ő is belekerült. Akkor nagyot nézett.
További ajánlott fórumok:
- Stressz, szorongás, pánikbetegség, depresszió?Gyógyszer nélkül van megoldás?
- Nagyon erős hypochondria és pánikbetegség. Kérlek titeket beszélgessünk!
- Mi a véleményed a pánikbetegségről?
- Hogyan lehet a pánikbetegséget leküzdeni?
- Hogyan lehet kezelni a pánikbetegséget?
- Sosem értettem, hogy dobhatja el valaki magától az...