Főoldal » Fórumok » Lélek & Szerelem fórumok » Hogyan dobhatja fel magát egy pánikbeteg? fórum

Hogyan dobhatja fel magát egy pánikbeteg? (tudásbázis)

1 2
13. 052c295741 (válaszként erre: 11. - 0716d92a9e)
2010. márc. 19. 21:29

nézd, 9 éve lettem először rosszul. nem részletezem, te is tudod, milyen.

7 évvel ezelőtt kerestem egy jó terapeutát. fél év múlva egész biztonságban kezdtem magam érezni. 2 évet jártam hozzá, és rengeteget gondolkodtam, dolgoztam magamon. nekem a legnagyobb problémát a párkapcsolat okozta.

lassan 3 éve, hogy megismerkedtem a párommal, aki (ma már) gyógyuló alkoholbeteg és szerencsejátékfüggő. de a vele való kapcsolat kezdeti szakaszán (amikor még aktív volt) sem jöttek kis a pániktüneteim.

az viszont igaz, hogy elmentem önsegítőcsoportba, 2 éve. és azt érzem, hogy ez lényeges a jólétem szempontjából. ha nem járok, egy idő múlva elkezd visszájára fordulni a gondolkodásom. ha járok, azt érzem, egyre jobban vagyok, és fejlődök.

talán ha nem járnék, lehet, hogy visszajönnének a tünetek, nem tudom. :-)

12. 0716d92a9e (válaszként erre: 10. - Harminchatos)
2010. márc. 18. 17:54
Köszi, majd kipróbálom.. :D
11. 0716d92a9e (válaszként erre: 9. - 052c295741)
2010. márc. 17. 10:27

Én úgy tudom olyan, hogy "pánikbeteg voltam", nem létezik, mivel nem lehet megszabadulni tőle, csak vannak átmeneti időszakok, amikor tünetmentes az ember. Én legalábbis így vagyok/voltam. Érdekelne ez a pszichoterápia. Nekem van egy pszichológusom, de az csak felírt egy gyógyszert, amitől nincsenek rohamaim, de ugyanúgy stresszes vagyok legbelül, és kész. Én nem csak stagnálni szeretnék, hanem le szeretném győzni, ha lehet.

Még nem hallottam a pánikbetegségről, míg ezt rajtam nem diagnosztizálták. Utána kiderült, hogy egy csomó távolabbi ismerősöm szenved ebben. Emellett az interneten is sokaktól hallottam.

Szerintem sokan nem is tudnak róla, hogy pánikbetegek. Engem is teljesen kivizsgáltak előtte, hogy mitől lehetnek a rohamok. Voltam szív-, pajzsmirigy-, és ideg vizsgálatokon is. Mikor ezeket kizárták, akkor jött a pánikbetegség elmélete.

Engem elég komolyan vettek, mivel a munkaahelyemen, utána meg a dokinál is rosszul lettem. Aki nem látta ezt, az poénkodott, hogy "Pánikolsz?" Szarul esett, mintha ez egy új hobbi lenne, vagy egy divatirányzat..

Hogyan kezelted/kezeled ezt?

2010. márc. 13. 21:32

úgy, hogy taposóaknára lép :D

ha durva, akkor 1oooo bocsi

2010. márc. 13. 18:30

Én is pánikbeteg voltam.

Nem kívánom senkinek.

A pszichoterápia kihozott belőle. Sokat dolgoztam magamon, és a környezetem, az emberek és saját magam megértésén. Kaptam hozzá a terapeutámtól szeretetteljes segítséget.

Később kiderült, hogy a társfüggésem egyik tünete volt a pánikbetegség. Arra önsegítőcsoport volt a segítség (www.al-anon.hu)

Ja: sokkal gyakoribb állapot a pánikbetegség, mint ahogy azt hinnénk. A pánikbetegek gyakran nem merik elmondani, hogy azok, ezért nem is tudják meg egymásról.

Másik: aki meg nem ismeri az érzést, nem hiszi el, hogy ilyen van. Pl aynám azt hitte, ugratom, amikor kivert a víz és jött a roham.

Az volt a "vicces", amikor 5 évvel később ő is belekerült. Akkor nagyot nézett.

8. Ametiszt19 (válaszként erre: 6. - 0716d92a9e)
2010. márc. 12. 09:08
Hát mindenképpen az lenne a jó, ha elfoglalnád magad. Gandhi és az tartotta, hogy a munkálkodás öröme élteti az embert.Hidd el, elhiszem, hogy nem találod a helyed. Én világ életemben jó tanuló voltam, mindig mindent megtettem,amit kértek, végigtanultam a főiskolát is, és most itt vagyok lassan egy éve munka nélkül, és bár próbálok állást szerezni, nagyon nehéz, mert arra nem lenne tőkém,hogy elköltözzek, és itt van a párom is. Már abban is megingott a hitem, hogy ezen a vonalon menjek tovább. De nem adom fel, tegnap valahogy újra ihletet kaptam. Nekem elég, ha rám mosolyog valaki és hisz bennem. Nem szeretsz festeni, rajzolni, énekelni, táncolni? Varrani? Valami olyat tenni, amivel kifejezheted magad és egyúttal le is köt? Biztosan van valami. Könyvek terén és Vavyan FAble régi könyveit tudom ajánlani, mindig visszaadják az életkedvem :) Ismered?
2010. márc. 12. 08:41
Igen ez egy nagyon érdekes betegség, Én2002 óta sok mindenen betegségen túlvagok.tavaj augusztus 22-én mentünk lakodalomba reggel alig birtam menni,majd láss csodát megszólalt azene mindenszorongásom minden fájdalmam megszünt nagyon jól éreztem magam mulattam amig birtam igaz másnap alig tudtam menni de a 22-nap csodálatosan éreztem magam üdv.
2010. márc. 11. 23:33
Én régebben szerettem olvasni. Sokan ajánlották a jógát és a meditációt. Nekem egyikhez sincs türelmem.
5. ccf45f55f2 (válaszként erre: 4. - 0716d92a9e)
2010. márc. 11. 23:17
Anyukám is pánikbeteg, neki az olvasás segít. Imádja a könyveket, elterelik a figyelmét...
2010. márc. 11. 23:11
Hetente kétszer tornázni járunk a leendő sógornőmmel, szeretek olvasni, főzni és persze zabálni.. Elég lehangoló, de sajnos nem tudunk eleget együtt lenni a párommal. Menthetetlenül örökmozgó.. --> 2 munkahely+3 időigényes hobbi..
3. 0716d92a9e (válaszként erre: 2. - Ametiszt19)
2010. márc. 11. 23:06
Sokszor nem találom a helyem. Nemtudom éreztél-e már ilyet. Mellesleg írtak fel gyógyszert, így már nincsenek rohamaim, viszont nem merem állandóan szedni, mert öngyilkossági hajlam a mellékhatása, és én ezt rendszeresen tapasztalom, pedig igazából nincs miért panaszkodnom.. Van barátom, szerető családom, munkám..
2010. márc. 11. 22:58
Én minden bajban a mozgásra, a zenére, és a vidám társaságra esküszöm. Ki kell próbálni mindenfélét :) Nekem koliban anno volt egy pánikbeteg szobatársam, ő sajnos gyógyszerekkel és alkohollal orvosolta a bajait, pedig sokszor elég volt egy jó vicc, vagy egy film is a jókedvhez. Annyi lehetőség van ma már :) Te mitől vagy boldog?
2010. márc. 11. 22:40
Hogyan dobhatja fel magát egy pánikbeteg?
1 2

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook