Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Hogyan altassunk? fórum

Hogyan altassunk? (beszélgetés)

Ez a fórum a következő íráshoz nyílt: Hogyan altassunk?

1 2 3 4 5
2006. nov. 20. 21:40

Hát akkor nem tudom mi segíthet... előbb-utóbb menni fog, biztos még gyengus a babád és azért nem megy neki. Ahogy nő javulni fog a helyzet szerintem. Az enyém is ezt csinálta. Mostmár tudna szopizni, de mostmár nekem nincs annyi tejem sajnos, mert már az elején elrontottam:(

Tedd sokszor mellre, de mindíg úgy csináld ahogy neki és neked a legjobb!! Szerintem tényleg az a lényeg, hogy kiegyensúlyozottak legyetek és ne görcsöljetek! Sok sikert!!

70. 09d65bf33d (válaszként erre: 69. - M.Szandra)
2006. nov. 15. 20:49
Próbáltam a bimbóvédőt is, de csak nézett hogy mi az ördögöt szerelt magára az anyja, és egyáltalán nem volt hajlandó a szájába venni.Pedig csak ezért vettem bimbóvédőt, mert amúgy meg nem is volt kisebesedve a mellem.De egyébként a kis méret (Avent)is óriási nekem, mert nem ér benne végig a mellbimbó, csak kb. a feléig. Szóval köszi a tippet, de sajnos ez sem jött be nekünk...
2006. nov. 15. 17:57

Borzi, én is abban a tudatban voltam, hogy a szoptatás egyszerű dolog, odateszem a babát és ő csinálja a dolgát... úgyhogy szenvedtem is rendesen amikor nem jött össze a dolog rendesen. Most szopizik a kisbabám és kap tápszert is. Szerintem ha felkészülök a lehetséges gondokra és tisztában vagyok a dolgokkal akkor most nem kéne tápszereznünk.:(

Én azt ajánlom, hogy próbáld meg bimbóvédővel szoptatni. Nekem a védőnőnk ajánlotta és bevált. Az inkább olyan mint a cumi, ezért sikeresebben tud szopizni, de mégis anyatejet kap és természetesebben, mintha cumisüvegből kapná. Hallottam olyat, hogy kevesebb ingert kap így a mell és ezért kevesebb lesz a tej, de nekem nem volt vele problémám, sőt enélkül lehet, hogy már rég nem lenne tejcim, hiszen a kislányom nem tudna szopni egyáltalán.

Én is mindent kipróbáltam, hogy növeljem a tejmennyiséget, de nem nagyon jött össze. Ne idegeskedj, nem bűn az, ha tápszert adsz a babának, az nem méreg. Én nagyon kétségbe estem tőle, de már sikerült megbékélnem a helyzettel. Persze mindíg mellre teszem és kitartó vagyok. Kevés anyatej is több, mint a semmi, de ha szükséges add oda neki a tápszert nyugodtan. És főleg ne idegeskedj, a kisbabádnak legfőképpen egy nyugodt, kiegyensúlyozott, szerető anyukára van szüksége!

68. 09d65bf33d (válaszként erre: 67. - Regineni)
2006. nov. 15. 16:36

Olvastam már mindkettőt, de sajnos nem segített.Írtam is nekik mailt, amiben tanácsot kértem, de eddig nem érkezett válasz (kb.egy hete írtam). Egyszerűen nem tudom mi lehet a baj, pedig úgy teszem mellre ahogy ott le van írva, és még arra se gondolhatok, hogy cumizavaros, mert akkor vagy nem szopna, vagy kisebesedne a mellem. Tudom, hogy sokkal jobb lenne szoptatni, én lennék a legboldogabb, ha valaha is sikerülne,de még nem adtam fel, hátha adnak vmi jó tanácsot ami beválik.

Még annak is örülnék, ha nem is tudnám kizárólag csak szoptatni, de legalább 50%-ban anyatejet kapna. De ahhoz az kellene, hogy effektíven tudjon szopni, mert akkor érne valamit a gyakori mellretétel is. A gyakori fejés nem hozott eredményt. Amikor meg gyakran csináltam mindkettőt, egész nap arra nem volt időm, hogy egyek vagy tusoljak egyet és aludni se tudtam, na ettől aztán olyan ideges lettem, hogy majdnem teljesen elapadt.Sosem gondoltam volna, hogy ilyen gondjaim lesznek, mert ugye állítólag minden nőnek van elég teje. Én ebben a tudatban mentem szülni, nem is vettem cumisüveget se, rooming-in-ben voltunk, akkor is mindig szopcsizott, de soha nem tudott 10 grammot se kiszívni. De nem is volt mit, mertnekem tejbelövellésem se volt, csak úgy tudtam mellszívóval növelni a mennyiséget, kínkeservesen napról-napra. Mikor hazajöttünk, fél órás fejéssel 1ml(!)-tudtam produkálni. Azóta a rekord 60ml volt, de ált. kevesebb. Ha meg szopik, akkor 10g. úgylátszik,nálunk semmi se jön be, amire a többség esküszik. A tejmennyiség- növelő gyógyteák, bogyókszinte mindegyikét végigpróbáltam, semmit se értek, csak pénzkidobás az egész. Most "sört vedelek", persze alkoholmenteset, és ennek érzek egy minimális pozitív hatását.

67. regineni (válaszként erre: 66. - 09d65bf33d)
2006. nov. 15. 14:44

Nem tudom ismered-e, de ajánlom neked a www.szoptatasert.hu, és www.lll.hu-t,szerintem sok jó dologot találhatsz ami talán segít majd. Ha ismered és nem segített, akkor vedd úgy, mintha nem "mondtam" volna semmit. Csak szerintem ha van tejed, érdemes lenne szoptatnod, sokkal kényelmesebb és jobb is mindkettőtöknek.

Nem akarok erőszakos, vagy okoskodó lenni, ne haragudj, ha mégis annak tűnnék.

De "megszállott" szoptatáspárti vagyok.

66. 09d65bf33d (válaszként erre: 64. - Regineni)
2006. nov. 15. 13:43

Nem tudom miért nem tud szopni, de hiába szívja szegénykém, 10 grammnál többet 40 perc alatt se tud kiszívni. Addigra meg tisztára felhergeli magát, elfárad és még a cumisüvegből se issza meg az adagját. Elalszik, de 10-30 perc múlva felkel és üvölt, mert addigra rájön, hogy csak nem lakott jól. De mivel még mindig fáradt, megint nem eszi meg az adagját...Viszont ha a lefejt tejet adom oda plusz a tápszert,akkor minden rendben van. Annál azért jóval többet tudok annál lefejni,mint amit ő ki tud szívni.

Amúgy meg nem attól függ szerintem, hogy tápszert kap-e a baba vagy szopik, mert a munkatársam gyereke kizárólag szopott és mégis 6 hetes kora óta végigaludta az éjszakát. Ugyanakkor egyik ismerősöm gyereke másfél éves és még mindig kb. 10x kel fel éjszaka szopcsizni (egy ágyban alszanak). És ahogy nőtt, egyre többször kelt fel (egy hónaposan még csak 2-3x, aztán egyre gyakrabban). Erről viszont lehet kegyetlenség, de azt gondolom, hogy a saját kiságyába kéne tenni és két napig kibírni a sírást, utána minden megoldódna. De az anyukája inkább 10x megszoptatja éjszaka a másfél éves gyereket, minthogy 10 percig is sírni hagyja. Erről meg az a véleményem, hogy mindenki maga tudja mit bír, és annak megfelelően kezelje a kérdést. Persze a baba mindig csak néhány kortyot szopik...

Amúgy meg én sem az órához igazodva etetem, hanem csak figyelem az órát és nem adok neki enni ha sír és egy órája evett 110g-ot. Ugyanis már megjártam ezzel:képes volt ilyenkor is addig enni, míg a végén sugárban hányta vissza az egészet. Szerintem nem mindig azért sírnak, mert éhesek, viszont ha sírnak, mindig elfogadnak egy kis tejcsit/tápszert. Viszont eredetileg lehet nem az éhség volt a baj,

csak az első hetekben nehezen tudja megkülönböztetni az ember, hogy ez most milyen sírás.

2006. nov. 14. 11:03

Emese lányom tápszert eszik 1 honapos kora ota az esti fürdetés után 2 honaposan végi aludta az éjszakát ez igy megy 2 honapja soha nem kel fek hajnali öt előtt.

Nagyon szerencsésnek érzem magam.

64. regineni (válaszként erre: 63. - 09d65bf33d)
2006. nov. 14. 10:43

Szerintem a háromóránkénti etetés 6 hetes korban teljesen normális.

Igaz, hogy én nem "időre etettem", hanem igény szerint, de sokszor még három órát se aludt és felkelt szopizni.

Mi még mindíg felkelünk éjszaka, semmi módszer nem vált be, ezért gondolom tényleg éhes vagy szomjas lesz éjjel (hozzáteszem, én is felkelek éjjel inni)- pedig már majdnem egy éves a nagylány.

Egyébként miért nem tud szopizni a babád?

63. 09d65bf33d (válaszként erre: 35. - *Gyöngy*)
2006. nov. 14. 10:09

Sziasztok!

Azért nagyon meg kell dicsérni a kisbabádat, hogy ilyen rendesen viselkedik. Én is kipróbáltam a Tracy Hogg által ajánlott módszert, még a láncetetést is " bevetettem" meg az álometetést is, de az én kicsi fiamra nem volt hatással: ugyanúgy felkel 3 óránként és 100-110g -ot eszik(lefejt anyatejet és tápszert kap, mivel szopni 40 perc alatt is csak 10 g-ot tud, míg én 10 perc alatt is 40-et fejek le). Persze az álometetéskor nem is eszik annyit, mint egyébként (a láncetetésnél se). Igaz még csak 6 hetes... Azt se tudom, hogy normális-e ennyi idős korban, hogy még mindig csak max.120g-ot tud egyszerre megenni (de inkább csak 100-at), és emiatt szinte 3 óránként eszik éjjel-nappal? Anyukám és a munkatársaim szerint nem, és legyek vele kemény, etessem csak 4 óránként, ha úgyse tud effektíven szopni. De akkor meg sír, sőt üvölt de olyan hangosan, hogy szerintem az összes szomszéd hallja... Állítólag én 2 hetes koromtól átaludtam az éjszakát. Szóval nem rám ütött Kristóf. Egyébként meg nappal is csak délelőtt alszik, szerintem az én napi alvásigényem több az övénél. És ha nem alszik akkor is ki kell venni, beszélni, énekelni neki, különben sír (tehát nincs el úgy az ölemben csendben hogy én pl. vkivel beszélgetek, vagy TV-t nézek).100%-ig rá kell figyelni. A védőnő szerint ne hagyjam ennyire uralkodni rajtam. De hát mit tehetnék? Mindig az jár az eszemben, hogy majd azért lesz nagykorában pszichiátriai gondozott, mert én nem foglalkozok vele, amikor ő szeretné és nem alakul ki benne az ősbizalom (ahogy ezt már sok helyen olvastam).

62. Katamama (válaszként erre: 61. - F888f478c0)
2006. okt. 15. 22:50

Köszi.Remélem lesz erőm kipróbálni a tea elhagyást.Az az igazság.hogy tudom csak 2-3 napig hisztizne,aztán megszokná,hogy nincs tea,csak az a pár nap a legszörnyűbb.Az üvöltés az éjszaka közepén........

De össze kell szednem a lelki erőmet,és kipróbálni.

Drukkolj!!!!!!

Még mindig keresem a könyvet,ha rábukkannál a neten,Írj légyszi.Vagy akárki más,ha tudja honnan tudnám megrendelni.

Köszi.

61. f888f478c0 (válaszként erre: 51. - Katamama)
2006. okt. 15. 19:31
Én csak azt tudom tanácsolni,hogy mindenképp hagyd el a teát ,mert addig nem fogsz aludni.A hiszti az nálunk is meg volt de csak 2 napig,utánna beletőrödik és aludni fog.Fel a fejjel!
60. f888f478c0 (válaszként erre: 49. - Brenda)
2006. okt. 15. 19:27
Sziasztok.Kíváncsivá tettél?megfogom keresni a könyvet.Az biztos,hogy nem aludt még el egyedül.Már óvisok vagyunk,de ott is nehezen megy az elalvás.
2006. okt. 13. 14:28

A szoptatásért egyeslet oldalán elrettentő példaként ajánlják a Suttogót és az Aludj jólt is :-/

[link]

2006. okt. 11. 14:09

Sziasztok!

Valaki nem tudna egyébként egy két konkrétabb instrukciót adni, nagy vonalakban?

Mert a könyvet nem nagyon lehet megtalálni.

Lili már elalszik egyedül, ez sírás nélkül ment is, már több éjsazka, de éjsazka még mindíg ugyanúgy felébred.

Van hogy csak egyszer, van hogy többször. Leginkább az első ébredés után (ami 3-4) óra felé történik, kb 6-7 óráig nagyon nyugtalanul alszik. Utána meg 10-ig alszik, mert nem piheni ki magát éjszaka.

Valamit rosszul csinálok? Ha van valami tippetek, segítsetek.

Egyébként, míg azt lentebb írtam, fokoztaosan szoktattam rá az egyedül elalvásra, így hiszti és sírás nélkül ment, kevesebb mint egy hét alatt elérni, hogy egyedül aludjon el.

2006. okt. 10. 22:45

Brenda!

Mostmár tutira megveszem a könyvet.Köszi a bíztatást.Igazad van nem veszthetek semmit.

Csak végre egy könyvesbolt közelébe eljutnék...:)

56. Brenda
2006. okt. 10. 19:30

Most átnéztem a Babanetre:

kapásból az első anyuka aki a könyvről nyilatkozik:

"En is jottem kitartast adni. Emma szept 3-an volt 8 honapos. Akkor kezdtem az Aludj jol-t.

Olyannyira ki voltam mar, hogy az leirhatatlan.

Soha nem aludtam tobbet 3-4 oranal egyhuzamban, de inkabb 1-2 volt az altalanos. Volt, hogy fel ejszaka fel orankent ugrottam hozza.

Etettem, itattam, ringattam, magamhoz vettem, es semmi nem valtozott.

Tehat szept elejen radikalis valtas. Egy kis ponton nem tartottam be a konyvet, mert en visszafektettem mindig. Acsorgott az agyban es feltem, hogy meguti magat.

Mar 3. nap 7 orat aludt egyfolytaban.

Azota eltelt 2 het, es ma eloszor 8 tol hang nelkul aludt fel7 ig.

Ne adjatok fel! Szerintem megeri radikalisan valtani! Ha a babatok nagyobb mint az enyem, vagy akkora, nincs szuksege ejszaka 6 szor enni, inni.

Mar eleg nagy, meg kell tanulnia, hogy ejszaka alszunk. Az o erdekeben. Mert ha ti zombiztok, nappal nem lesztek eleg turelmesek vele. "

Sok sikert!

55. Brenda
2006. okt. 10. 19:14

Sziasztok!

Én nem olvastam a Babanetes pro és kontra topikot Aludj jól gyermekem ügyben, de azt gondolom, hogy nem szabad egy ilyen topik alapján eldönteni, hogy jó-e egy módszer vagy sem. Gondoljatok csak bele: a szüléstörténetek is kész horrorregények, én szülés előtti hónapokban már el sem mertem olvasni a Kismama újság szüléstörténeteit, mert szörnyűek voltak. És közben (végül) a saját szülésem nagyon pozitív élmény volt számomra.

Én is hetekig csak lapozgattam a könyvet (Aludj jól...) mert írt arról, hogy esetleg sokáig sír eleinte a gyerek. Féltem és féltettem a gyerekem. Nyilván a JAVÁT akartam, na és a magamét is.

Kulcsfontosságú, hogy kemény elhatározással kezdjen az ember a módszerhez, mert az első hisztireakció könnyen elbizonytalanítja az anyukákat, hogy "jaj szegény gyerek hogy szenved...") Ezért fontos a férj, mert ők nem érzékenyülnek el egy kis hisztitől!

Nálunk így zajlott (22 hónapos gyerekkel):

Este letettük, mese, puszi, elmondtuk, hogy most megtanulsz jól aludni és a kis nyuszi itt fog veled aludni stb. a könyv szerint. Aztán kijöttünk... Persze, hogy sír. Sír, mert elvettek tőle valamit. (Korábban addig vele voltam, amíg elaludt.) Akkor is sír, ha elveszed tőle a szekrényből elcsent tábla csokoládét, vagy kiveszed a kezéből az ollót stb. Persze ilyenkor elviseljük a hisztit, mert tudjuk, hogy igazunk van, jót teszünk a gyerekkel. Nos, ha megtanítjuk jól aludni (egyedül), akkor is jót teszünk vele (nagyon jót), sokkal nyugodtabb, kiegyensúlyozottabb, boldogabb lesz.

Szóval első este 9 percig sírt a fiam, a könyvben megadott időközönként bementem, elmondtam neki, hogy semmi gond, aludjon szépen, a kis nyuszi is itt van vele és kijöttem. 9 perc után elcsendesedett és egy 20 perc múlva, mikor benéztem hozzá, édesdeden aludt és ez volt az első éjszaka, hogy nem ébredt fel éjszaka! Másnap este 20 másodpercig sírt, utána aludt szépen és azóta soha többé. Természetessé vált számára, hogy egyedül alszik el. És mivel elalváskor egyedül van, így ébredéskor nem kell kétségbeesetten engem keresnie, mert tudja, hogy elalváskor sem voltam ott, csak a nyuszi, a nyuszi továbbra is ott van, tehát nincs baj és alszik tovább.

Azt gondolom, hogy ha "altatjuk" a gyereket, vagyis ott vagyunk vele, amíg elalszik, akkor szegénynek mi rontjuk el az éjszakáját, mert így szegényke abban a félelemben fog elaludni-ébredni, hogy vajon ott elaludhat-e nyugodtan, ott leszünk-e aikor felébred?

Egy szó mint száz: szerintem az a gyerek ordít másfél órán át, aki érzi az anyukáján, hogy anyuka is kétségbe van esve, és látja anya szemén a bűntudatot, hogy "milyen rosszat teszek most veled drágám". Így persze, hogy nehezen nyugszik meg. Azt kell, hogy levegye minden mozdulatunkból és pillantásunkból, hogy milyen boldog anya,hogy végre megtalálta a jó módszert.

Mindenképpen azt javaslom, hogy próbáljátok ki a módszert!

Semmilyen hátránya nincs!!! A kisfiam kedves, szeretetteljes, magabiztos, nyugodt, és higgyétek el, nem hiányzik neki az éjszakai műsor!

2006. okt. 9. 14:38

Sziasztok!

A mi Kismanónk három és fél hónapos. Kb. egy hónapja végigalussza az éjszakát. Pontosabban 3/4 8 körül megfürdetjük, aztán szopizik egyet és magától elalukál a kiságyában. Reggel 5 és 6 között kel fel lekgözelebb, de evés után szintén pihizik 1-2 órát.

A mi "módszerünk" se nem tudományos se nem tanács után menő. A lényeg, hogy próbáljátok a rendszerességre szoktatni a bébit. Legfontosabb az azonos időben való fürdetés nap mint nap. A nappal teljesen az Ő "beosztása" szerint teljen el. Aztán egy idő után este már tudni foga a kis szervezete, hogy nekem most aludnom kell, ha pancsoltam egy jót. Higgyétek el, kitartással és türelemmel eléritek a célotokat.

Minden jót kívánok! Otarpai

2006. okt. 9. 11:59

Gratula neked regineni.Én bármit megadnék,ha éjjel csak egyszer kelne fel,de ez csak álom.

Olvastam én is a könyvvel kapcsolatos pro és kontra cikkeket.Hát azért én megveszem,aztán majd meglátjuk(márha találok 1 boltot ahol még kapható).Az ára nem olyan vészes,és ha valami kicsit is segít,akkor megéri.

Viszont a Suttogó titkai-t is nagyon nyomják mindenhol.Talán abba is belelapozok.

Aztán a sok könyvből csak kihozok 1 megoldást,ami segít nekünk:)

De ha nem,hát az se baj.Eddig is bírtam,tovább is fogom.REMÉLEM!!!!!!!:)

2006. okt. 9. 11:50

Én beírtam a goggle-ba, így, hogy "aludj jól gyeremekem", erre az első találat amit kidobott "Aludj jól gyermekem -pro és kontra". Ajánlom mindenkinek, aki még nem olvasta, nagyon érdekes. A címe szerintem jól jellemzi a benne találhatókat: ellene és mellette szóló vélemények találhatók itt. (Egyébként a babaneten van, ha a goggle-ba nem ezt dobná ki.)

Én elolvastam, és teljesen letaglózott.

Rájöttem, hogy én ezt agy nem bírnám végigcsinálni, és a könyv ellen szóló írások erőt adtak az éjsazkai kelésekhez.

Azért annyit megpróbáltam, hogy nem várom meg szopi közben, hogy elaludjon a gyerekem, még félálomban leteszem az ágyába. Mellette maradok, és megvárom míg elalszik. Egy darabig nézeget, de fekve, ha felül, visszafektetem. Egy kicsit azért nyafog, de aztán elfekszik, néha símogatom, elmondom a kedvenc versét, majd csak ülök mellette, és ő lassan elalszik. Kb 20 percet vett igénybe eddig.

Így nem is sír, így talán majd fokozatosan én is elszokhatok a kiságy mellől.

És csodák csodája, három napja csak egyszer kel fel, hajnali négy felé, és reggel 10-ig alszik. Hallom, hogy megébred, de megtalálja a cumiját és alszik.

Tehát végülis finomítottam a változaton és eddig úgy néz ki,hogy bejön. Nem akarom elkiabálni, de így a másfél órás ordítsától is megkíméltem magunkat.

Tudom, hogy korai még sikerről beszámolni, de én már most nagyon boldog vagyok, hiszen három éjjelt majdnem végig tudtam aludni.

Ha nem is minden éjsazkéánk lesz ilyen nyugodt, és néha többször kell felkelnünk, akkor azt már kibírom így, hogy néha viszont hagy aludni.

2006. okt. 7. 22:59

Szia Pistike.

Az én kisfiam már csak lefekvés előtt szopizok,és éjszaka csak 1 korty teáért kell fel,ami nálatok 1 korty szopi volt.De ti abbahagytátok a szopit,én mit tegyek a teázással?Mondjam neki hogy nincs több tea?Az biztos,hogy a hiszti úgy kitörne,hogy csak na.

Azért remélem nálunk ez nem fog 2 éves koráig tartani.

Kitartás neked,és mindenki másnak is aki hozzánk hasonló cipőben jár,és ilyen lurkókkal van megáldva:)))

2006. okt. 7. 22:55

Szia Brenda.

Néztem a neten,de az Alexandra-tól nem rendelhető jelenleg.Úgyhogy marad a könyvesbolt.Valahol majdcsak ráakadok,különben lassan az alvatlanságtól elváltozási tüneteim lesznek:)

Köszi mégegyszer a tippet:)

49. Brenda
2006. okt. 7. 17:20

Sziasztok!

Az Alexandra Online-ban meg lehet rendelni az Aludj jól gyermekem! c. könyvet 940 Ft-ért!!!

Itt: [link]

Pistike! Nem akarlak elkeseríteni, de a Te kisfiad sem tud - a leírásod alapján - EGYEDÜL aludni. Neked is ajánlom a fenti könyvet! Velünk csodát tett! Legszívesebben aranykeretben kitenném a falra, annyira zseniális könyv!

2006. okt. 7. 15:45
Sziasztok.Az én én kisfiam most 3 éves.Úgy 3-4 hónapos lehetett amikor rászokott,hogy ő hajnalban felkel,de olyankor a cicin se aludt vissza,hanem bekellett álnunk egy sötét helyre(ami nekünk a bejárati ajtó előtti folyosó volt),hogy egy pici fényt se lásson és 1-2 órát ringatni kellett mire visszaaludt.Ez nem tartott sokáig kb.1 hónapig utánna elmúlt.2 éves koráig szopizott,addig ő is a cicin aludt el,mindegy volt a napszak.Éjszaka többször felkelt egy kis szopira,nem mintha éhes-szomjas lett volna,csak megszokásból.Nem akarok senkit elkeseríteni,de ez így ment addig ,amig szopiztunk.Mikor elválasztodtunk 2 napig még felébredt,de utánna már nem és azóta is végig alussza az éjszakát.Persze hozzákell tennem,hogy végig közös ágyban aludtunk,amit teljes mértékben ő birtokolt:izget-mozgott,keresztbe feküdt,stb.Most egy hónapja betelt a pohár,át költöztem vele a saját szobájába,a saját ágyába(ami nem kicsi egy franciaágy)ott alszunk.Bízom benne,hogy előbb-utóbb visszaköltözhetek a férjemhez éjszakára.Kitartást és sok türelmet kivánok mindenkinek!
2006. okt. 6. 19:08
én a www.bookline.hu oldalon rendeltem, ott a3 könyv rendelése esetén 25 % - kal olcsóbb!!!!!!!!!!!
2006. okt. 6. 19:07
A neten biztos meg lehet rendelni. Én a fókusz könyváruházból rendeltem a netről a Suttogó titkait annak idején.
2006. okt. 6. 11:51

Sziasztok!

Sajnos az aludj jól gyermekem c. könyv nem kapható.Már lekopott a lábam...

Ha valakinek mégis sikerült megszerezni szóljon!!

Köszi!

Reni

2006. okt. 6. 10:40
Köszi a tippeket, utána fogok nézni a könyveknek. Remélem mi is sikerrel járunk velük.
2006. okt. 6. 00:05

köszi Brenda és nayloon.

holnap meg is nézem a könyvesboltot.Remélem valamelyik könyv beválik nekünk is!!!!!!:::)))

kitartás neked is renineni:)

42. Brenda
2006. okt. 5. 19:31
Ja a fiunk most 4,5 éves tehát régóta működik a módszer!
1 2 3 4 5

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook