Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Hogy tegyem el a barackot egyszerűen? fórum

Hogy tegyem el a barackot egyszerűen? (tudásbázis kérdés)


13. marikati (válaszként erre: 12. - Ibolya1971.01)
2009. júl. 16. 15:09

Hagyományosan teszem el a sárgabaracklekvárt.Nem dzsemet,hanem az igazi lekvárt.Már 80db 7dl-es üveg kuksol a polcon.

A lényeg,hogy addig főzd amíg a fehér habja el nem tűnik.Ugyanis ez víz.Addigra jól besűrűsödik.Ezután ízlés szerint cukor bele.Ezzel kb még egy fél óra főzés,mert elveszíti a szép színét,ha sokáig főzöd.Utána üvegekbe tölteni és egy leheletnyi tartósító a tetejére.Amikor felbontod ezt a vékony réteget dobd ki.

Jó munkát!!!!!!!!

2009. júl. 16. 14:08

Köszi csajok ! Remélem jó lesz simán cukorral is , régen a nyagymamik se használtak dzsemfiet még is jó volt :D

Bár a meggy szörpibe tettem nátrium benzonátot is mert külömben hamar megforr :( de jól sikerült. A maradékábol pedig dzsemet ,na oda jó volt a dzsem fix, csak a sárgabarackbol érezni ki ennyire :(

11. Erika8 (válaszként erre: 4. - Ibolya1971.01)
2009. júl. 16. 13:53
bocsi én meg befottre :)))
10. sesz (válaszként erre: 9. - Ibolya1971.01)
2009. júl. 16. 13:49
sajna erre nem tudok válaszolni,mert elöször csináltam.nekem eddig izlik,semmi citromosat nem érzek.
9. ibolya1971.01 (válaszként erre: 6. - Sesz)
2009. júl. 16. 13:39
Én is szoktam igy sok fajta gyümölcsel ,de nagyon kiérezni belöle a citrom savat :( azér akarom most másképp.
8. ibolya1971.01 (válaszként erre: 5. - Tundibundy)
2009. júl. 16. 13:38
Akkor nem is kell pld nátrium benzonát vagy ilyesmi tartósíto szerek ?
7. Tundibundy (válaszként erre: 5. - Tundibundy)
2009. júl. 16. 13:36
Ja ez lekvár.Nagyon finom.
6. sesz
2009. júl. 16. 13:36
Szia!Én beföztem,rengeteg sárgabarackom lett.Vettem dzsemfixet,cukor,összefözés és kész is.
5. Tundibundy (válaszként erre: 1. - Ibolya1971.01)
2009. júl. 16. 13:35
Gyorsan és ügyesen.Vicc nélkül, minden kilóhoz félkiló cukrot adj és főzd kb.: fél órát töltsd üvegekbe és tedd száraz dunsztba.Pl.:egyszerüen a hűtőtáskába, ha van vagy meleg takarókból egy kis fészket készítesz ebbe burkolod az üvegeket és pár nap múlva csak hűvösre kell tenni.Felbontás után viszont a hűtőben kell tárolni,mert különben megromlik.
2009. júl. 16. 13:29
ja .. külömben én lekárra gondoltam :) Már össze is daráltuk.
3. ibolya1971.01 (válaszként erre: 2. - Erika8)
2009. júl. 16. 13:25

nem kell össze fözni a cukorral ?

tettem már el olyan dzsemes eltevövel ,de abban sok a citromsav . ugy nem szeretjük.:( most meg itt van 30-kg kimagozva :)

2009. júl. 16. 13:23
kristálycukrot a tetejére, víz, dunct /bocsi nem tudom hogy kell írni/
2009. júl. 16. 13:21

Sziasztok

szeretnék tartosító nélkül eltenni sárgabarackot, ha tudtok adjatok tippeket .

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook