Hogy tegyem el a barackot egyszerűen? (tudásbázis)
Hagyományosan teszem el a sárgabaracklekvárt.Nem dzsemet,hanem az igazi lekvárt.Már 80db 7dl-es üveg kuksol a polcon.
A lényeg,hogy addig főzd amíg a fehér habja el nem tűnik.Ugyanis ez víz.Addigra jól besűrűsödik.Ezután ízlés szerint cukor bele.Ezzel kb még egy fél óra főzés,mert elveszíti a szép színét,ha sokáig főzöd.Utána üvegekbe tölteni és egy leheletnyi tartósító a tetejére.Amikor felbontod ezt a vékony réteget dobd ki.
Jó munkát!!!!!!!!
Köszi csajok ! Remélem jó lesz simán cukorral is , régen a nyagymamik se használtak dzsemfiet még is jó volt :D
Bár a meggy szörpibe tettem nátrium benzonátot is mert külömben hamar megforr :( de jól sikerült. A maradékábol pedig dzsemet ,na oda jó volt a dzsem fix, csak a sárgabarackbol érezni ki ennyire :(
nem kell össze fözni a cukorral ?
tettem már el olyan dzsemes eltevövel ,de abban sok a citromsav . ugy nem szeretjük.:( most meg itt van 30-kg kimagozva :)
Sziasztok
szeretnék tartosító nélkül eltenni sárgabarackot, ha tudtok adjatok tippeket .
További ajánlott fórumok:
- Segítsetek! Az történt ma, hogy megfogtam magam hazajöttem munkából egy szó nélkül. Egyszerűen nem lehet bírni az ottani dolgokat!
- Tudtad, hogy a melletted elhaladó kóbor állat lehet, hogy egyszerűen szomjanhal?
- Kitaláltam, hogy dalokat fogok írni. Nem tudom miért, egyszerűen csak jött ez az ötlet, de nem merem senkinek előadni...
- Csináltatok már akkora hülyeséget, hogy egyszerűen nem tudtok túllépni rajta?
- Miért van az, hogy utálok dolgozni? Egyszerűen hánynom...
- Miért veszekszik velem mindenki a családban, mert egyszerűen kijelentettem, hogy nem vagyok képes mással vásárolni menni!