Hogy szoktassam le a köpködésről? (beszélgetés)
Nem az "illedelem" a legnagyobb baj, hanem főként, hogy nem tudom hova tenni ezt a dolgot, nem értem, miért csinálja, vagy mit akar kifejezni vele:(
A másik baj az, hogy a gyerekkel együtt türelmet sajni nem adtak:( Más dologgal pedig tényleg nem tud felhúzni. Másik különös szokása, hogy mielőtt ad babapuszit, tekergeti az orrom, ami borzalom tud lenni, mert többször volt már, hogy úgy belekapott a belsejébe, hogy vérzett is, de még ezzel sem tud felidegesíteni. Egyedül ez a kaja dolog...
Szia! Ahogy írták már, nagyon pici a babád. Nem a kisbaba kor az, amikor meg kell tanulni illedelmesen enni.:)
Szerintem nem olyan nagy tragédia ha kiköpdösi az ételt, folytasd az etetését ha mégis kéri, idővel majd leszokik róla.
Azt viszont biztos érzi a kislányod, hogy Te ezért nagyon ideges vagy.
Ha csak egy-két étkezésnél csinálja ezt és a többinél nem, akkor ne aggódj.
Nálunk is volt ehhez hasonló korszak.
Az etetőszékét a konyha közepére raktam (hogy kicsit távolabb legyen a kényesebb pontoktól), aztán a kezébe nyomtam egy kanalat.
Nem húzta fel az agyamat, meg nem tartottam ezt -ahogy írtad- undorító szokásnak sem.
A kutya felnyalta, a többit meg takarítottam:)
Ez nem "berregetés" . Nem játszik ilyenkor a falattal, hanem nem eszi meg!!!! 3x annyi ideig tart egy etetés, és nem értem az okát, hogy mi az, hogy 1x 2 pofira tömi ugyanazt az ételt, másodszorra meg összeköpi vele az egész konyhát.
Mégis, mitől függ? Nem győzök utána takarítani, meg foltokat tisztítani, arról nem is beszélve, hogy a kaja a kutya előtt landol. Mert ugye, ha rászólok, akkor hisztizni kezd, sír, stb. Felhúzza az agyam. Semmi mással nem tud így felhúzni.
Ne már!
Egy kis kaja "kiberregtetés" miatt aggódsz?
Meg gyomorideged van?
Én annak idején sok minden miatt pánikoltam, de ilyesmiért eszembe se jutott:)
Sziasztok!
14 hónapos kislányom már hónapok óta művel egy undorító szokást: kiköpködi az ételt. Azt még csak megértem, ha olyat kiköp, ami nem ízlik neki, de sokszor ízlelés nélkül csinálja. Pl berakom az első falat gyümölcsöt a szájába, élből köpi is vissza, meg se kóstolja. Utána rájön, hogy nem olyan rossz az és megeszi. Eleinte azt gondoltam, csak a nem szeretem dolgokkal csinálja ezt, mert először csak a krémtúrót meg a joghurtot köpte ki, itt nem csak az első kanállal, hanem szinte 3x kellett a szájába raknom minden falatot. Ezeket ki is iktattam, gondoltam, biztos nem ízlik neki, vagy nem tetszik az állaga. Ma pl a sütőtökkel csinálta, ami korábban a kedvence volt: öklendezett és kiköpte. De nem csak úgy simán, hanem sugárban, a ruhájára, etetőszékre, én ruhámra. Minden nap legalább 1-2 étkezésnél megcsinálja ezt a showműsort. Pedig biztos vagyok benne, hogy eltelik elég idő a két étkezés között, úgyhogy ez se lehet a baj. Már gyomoridegem van, ha kaja következik, mert hiába kérem szép szóval meg csúnyával is, nem hajlandó erről leszokni.
Nektek volt ilyen tapasztalatotok? Ha igen, hogy sikerült megoldani? Ugye nem marad ez mindig így?
További ajánlott fórumok:
- Hogy szoktassam le a férjemet a kocsmázásról?
- Hogyan szoktassam rá 8 hetes kiskutyámat, hogy ne bent végezze el a dolgát?
- Hogy szoktassam le 16 hónapos fiamat a ciciről?
- Hogyan szoktassam le a kutyám, hogy ne tapossa szét a kertet?
- Hogy szoktassam le a macskát az asztalról?
- Hat éves lányom csak úgy tud elaludni, hogy az ágy mellett ülök. Hogyan szoktassam le erről?