Hogy lehetek apáca? (beszélgetés)
Semmit. Ez nem büntetés!!!
Tudom, ilyenkor az a reakció, hogy miért történt ez velem, miért büntet az Isten??
Ha azt mondom, hogy mértékletesen, egészségesen táplálkozom "fitneszkaját eszem", gyümölcsnapot, léböjtött tartok.... stb., akkor dícsérnek.
Ha azt, hogy ma böjtölök (azaz tudatosan lemondok mondjuk az édességről, a süteményről, mértékletes vagyok), akkor körberöhögnek.
Isten nem büntet!
De hosszútávon működik az életben "aki kardot emel másra, kard által vész el!"
Értem.
MI történik akkor ha valaki lyen esetben csak úgy fogja magát és mondjuk hazautazik... akkor mi lesz annak a következménye????
igen!! azért is írtam, hogy mindegyik!!! ez csak az Én véleményem ugyan, de szerintem nem feltétlenül van ezekre már szükség!!!! Én nem teszem le egyik vallás mellett sem a voksom, mégis azt gondolom közelebb állok Istenhez mint sok, magát hívőnek mondó ember...
nem értek egyet olyanokkal, hogy a haldokló Édesanya meglátogatásához engedély kell, vagy hogy időnként böjtölni kell... stb stb
és, itt a "kell" szó az ami Nekem visszatetsző!!!
Senki nincs rákényszerítve, hogy így éljen.
Aki megteszi, "önként és dalolva"...
Megjegyzem, a szerzetesnek saját jövedelme nincs.
Ez azt jelenti, hogy pl. a havi "eü-ellátásra" is az x összeget el kell kérnie.
A karmelben nincs az, hogy a ruhám...
Először is keress magadnak egy szimpatikus papot-lelkivezetőt, akivel őszintén mindent megbeszélhetsz. Úgyis igazából csak a nagykorúság elérése, ill. az érettségi után dönthetsz érdemben.
Ez idő alatt talán megtalálod az az irányt, amire haladni szeretnél: tanító, (Kalocsai szegény iskolanővérek, bencések, szociális testvérek), betegápoló vagy éppen komplentatív (sarutlan karmeliták).
Nyaranként szoktak ún. lelkinapot tartani, ez általában 3 napos szokott lennni. A későbbiekben 1-2-3 hónapra be lehet hozzájuk menni ismerkedni, lényegében ugyanazt az életet éled, amit ők.
Amennyiben ezen a szakaszon is túl vagy és úgy döntesz, hogy x rendbe szeretnél belépni, akkor a plébánosi/lelkivezetői ajánlással jelentkezhetsz náluk. Egy év minimum a jelöltség, 1-2-3 év az ún. noviciátus, ezután tehető az ideiglenes fogadalom (szegénység, tisztaság, engedelmesség), és ekkor kapja meg a szerzetes a rendi ruháját is. A karmelitáknál a fehér fátyol pl. azt jelenti, hogy még nem örökfogadalmas, a fekete ennek a fogadalomnak a letételét.
Ha ezt az időt is letöltötted és a megfelelő tanulmányokat elvégezted (tanítő/tanárképző, egészségügyi főiskola, Sapientha, stb), ezután a rend és az elöljárók hozzájárulása után következhet az ún. örökfogadalom. Összeségében kb. 5-6 év, de a jezsuitáknál közel 10 év a képzési idő.
A haldokló szülő eléggé durva!
A főnöknő ha nem engedi meg ő is visszakapja az élettől.
További ajánlott fórumok:
- Lehetek szerelmes úgy valakibe hogy nem tudok róla?
- Mekkora az esélye annak hogy terhes lehetek?
- Hogy lehetek magasabb ugy hogy max. egykicsit hizok?
- Nehezen tudom megemészteni, hogy ezután már nem lehetek boldog.
- Lehetek terhes, hogy negatívat teszteltem?
- Próbálom elfogadni, hogy már nem lehetek boldog.