Hogy lehet valaki olyan gusztustalan, hogy miután a lábát tapogatja, kézmosás nélkül ad enni az unokájának?!? (beszélgetés)
Akkor meg az anyós is hibás, hogy nem szól rá..
Sajnos a férfiaknak meg kell tanítani a "rendet", ha otthonról nem ezt hozták...:(
Én is rászóltam elég gyakran a férjemre, hogy kinti ruhában ne feküdjön má' az ágyra! Milyen dolog az..
Ha kellett 50-szer is rászóltam...
Meg hogy cipőben nem flangálunk a lakásban, hanem levesszük az ajtónál, mert anyósnál viszont lehet...
Szia!
Ha tömegközlekedéssel utazol, hát érdekes emberek ülnek néha előtted. Van aki pisis, vagy éppen összecsinálta magát, vagy simán retkes. Szomszédommal történt a buszon, hogy szó szerint takonyba nyúlt bele.
Beteges átöltözővé és kézmosóvá vált.
Így érthető ugye? :S
Ez apósomnál úgy volt, hogy mivel a csapos WC-ben volt valaki, simán elment a konyhába kezet mosni. Még dicséretes is lenne, hogy eszébe jutott, csak éppen nem a konyhában...
... mellesleg múltkor nálunk volt a mama (az ő anyja), aki szintén a konyhában mosott kezet, miután bejött a házba. Azt hittem, elájulok! Egyébként meg ő sem mos kezet, tehát apósom a szülői házból hozta magával ezt a szörnyen rossz szokását.
Párod beszéljen vele, ne te, mert abból balhé lesz..
Mert igenis fontos a kézmosás..Ez sztem jó, ha alap dolog mindenkinél!
És ha az öregek eddig nem tették, akkor nem nehéz dolog most megtanulni..
Hát, erről annyit - megint csak apósom: disznóvágás közben/után nem egyszer, nem kétszer láttam, hogy lefekszik a tiszta hálószobaágyra...
...egyébként meg azért érdemes átöltözni, mert a városi ruhádban mindenhova leülsz, pl. buszon, vilin, stb., vagy bárhova máshova, vagy akármi ragadhat a gatyádra, szoknyádra... hát ha ezzel most otthon leülsz, lefekszel... lehet, hogy épp egy valamilyen szörnyen piszkos ruházatú ember ült előtted azon a padon, vagy felmászik a kullancs a gatyádra, vagy akármi. Tényleg jobb átöltözni is. Én sem érzem jól magam a házon kívüli ruhámban.
Valszeg pont az ilyen véleményért nem fordít apósom sem gondot a kézmosásra (meg persze, mert így szokta meg otthon).
... aki orvosi rendelőben dolgozik, az látja csak igazán, hogy nap mint nap milyen betegek érkeznek a rendelőbe busszal és így tovább. Lehet, hogy a következő pillanatban ugyanazt a pénzt fogod meg, amit előtte a rendelőbe betérő gombás fertőzéses (merthogy nem csak a lábon, de egyéb testtájakon is előfordul ám jócskán ez a ronda, makacs betegség!), vagy épp egy olyan ember fogdossa a kilincset, aki előtte végigsimított a herpeses száján... vagy egy olyan ember után fogod meg a bevásárlókocsit, aki egyszerűen csak rühes... nem egy ilyen szaladgál szabadon a környezetünkben! - és akkor még "enyhe" betegségeket írtam le.
Jut eszembe, ugyanezen apósom a lányom unokatestvérének tavaly olyan gombát okozott, hogy fél évig jártak vele fájdalmas kezelésekre (csodálkoztak, hogy hogy kaphatta el. Hát, úgy, hogy fürdés után a gyereket a lábgombás dédimama törölközőjével törölte meg..). Hát, így nem lesz baja a gyerekeknek! Rettegek, hogy az enyém is elkap valamit, de nem tilthatom el tőlük. Megsérteni sem akarom őket, de a lányom egészsége nyilván fontosabb.
Hmm. Lehet, én is gusztustalan vagyok, mert filmnézés közben törökülésben valószínűleg én is fogdosom a lábam (nem gombás, ápolt, alapvetően tiszta, ha aznap papucsban rohangáltam az utcán, akkor még frissen is mosott), utána meg nem rohanok kezet mosni, és ha van egy kis gyümölcs vagy akármi más harapnivaló előttem, akkor valószínűleg azt simán a számba emelem?
Szerintem a problémád inkább apósod személyével van, és nem az ilyen dili szokásaival. Ha pedig ápolatlan a lába, gombás stb, akkor kérd meg a férjed, hogy intézkedjen -- elsősorban az ő egészsége miatt. A gyereked meg nem ettől lesz beteg.
Na és olyan gusztustalan, h WC-zés után nem mos kezet, hanem a WC-ből a konyhába megy és nekilát megfőzni a vasárnapi ebédet?
Soha nem értettem az ilyen embereket...
Én megtanítottam a 2,5 évesemnek, h WC használat után kezet mosunk és most ő szól annak, aki ezt nem teszi meg. Gondolhatod milyen égő egy 50 éves nőnek/férfinak, h egy 2,5 éves kioktatja... Van is hatása.
Az apósomról van szó. Egyszerűen nem tudok napirendre térni felette. Hiszen olyan természetes, hogy az ember kezet mosson ételkészítés, tálalás előtt... vagy hogy vécézés után ne a konyhai csapnál mosson kezet...
Miért nem mos valaki kezet, miután pénzt, ajtókilincseket fog meg, vagy hazaér a munkából??? Hogy lehet piszkos kézzel bárminek is nekiállni otthon? De főleg az unokának enni adni??? Megáll az eszem!
Most mondjam a 6 éves gyerekemnek, hogy ne fogadj el semmit, amíg nagyapádat nem látod kezet mosni??
További ajánlott fórumok:
- Megtettem a párom kedvéért 1 számomra gusztustalan dolgot....
- Miért gusztustalanok a női wc-k? (suli, koli)
- Miért mondják, hogy a nátha gusztustalan betegség?
- Szerintem gusztustalan betegség ez a nátha. Vörös, duda...
- Mik lehetnek ezek a gusztustalan pöttyök?
- A gusztustalan és túl morbid halloweeni sütiket, ételeket...