Hogy lehet valaki olyan gusztustalan, hogy miután a lábát tapogatja, kézmosás nélkül ad enni az unokájának?!? (beszélgetés)
Ezzel én is így vagyok.
Miért is nyúlnék a budiba?
Ja,ok. Megnéztem.
Erre én annyit írtam, hogy attól függ, hol ért hozzá a párja.
:)
Ok. én azért inkább pötyögök a klavin és nem nyúlok a budiba.
:)
A gyermek is steril korulmenyek kozott fogant?
Ha tudnad mennyi mocsok ragad meg a hajon/ hajban....naponta mosnad azt is. A borunknek van vedekezo "kepessege" a hajnak nincs.
A fórumindító leírta a 6 éves szivacsot. Illetve leírta a hasmenések gyakoriságát, a szalmonellát abban a családban.
Nekem elég egyértelműnek tűnik az összefüggés.
"Csak épp nem olyan fajta kórokozókat, ami azért egy elég nagy különbség. A mosogatószivacsot nyugodtan fogdoshatod, hiába van tele bacikkal. A budit nem ajánlanám naponta többször tapogatni. ."
Ezt mondtam. Magyarul a klaviatúrás meg a szivacson lévő bacikkal együtt tudsz élni, a budiban lévőktől beteg lennél.
Nem mondtam olyasmit, amiről írtál.
Nem, nem beszélünk el egymás mellett és felfogtam elsőre is, hogy nem vagy a kézmosás ellen. Sőt, az általad korábban leírtakból sem szűrtem le ilyesmit.
"A mosogatószivacsot a budival összehasonlítani szerintem baromság."
Én nem hasonlítottam össze. Annyit mondtam, hogy
nem csak a bacilusok mennyisége számít, hanem a minősége is, mert korábban valaki azt írta, hogy
bezzeg a klaviatúrán meg a szivacson sokkal több baci van. Lehet, csak épp ezeket túl lehet élni (amint látod, a kérdező anyósa is él még, pedig 6 éve nem váltott szivacsot).
Semmi mást nem mondtam - ha már elbeszélünk egymás mellett. Szerintem amúgy nem baromság.
Az egész téma félrement még az elején, amikor valaki elkezdte belevinni ,hogy itt a túlzott tisztaságmániáról meg az egészséges mennyiségű koszról meg a vegyszerek élettani hatásáról van szó.
Ezért mondtam az előbb, hogy tök másról beszélsz és beszélnek még itt egy páran, mint ami a kérdés volt.
Úgy érzem, elbeszélünk kicsit egymás mellett.
Leírtam az álláspontomat.
Te pedig mintha azt olvasnád ki belőle, hogy én a kézmosás ELLEN vagyok.
Nem vagyok ellene. Én személy szerint néha elfelejtem.
A mosogatószivacsot a budival összehasonlítani szerintem baromság. Gondold végig. A szivagyban benne maradnak az ételmaradékok, ott erjednek, bomlanak, kórokozók telepszenek beléjük - ezt te marokra fogod, és szépen összekensz vele mindent.
A budiban egy elmés szerkezetben elhelyezed a végtermékeket, magadat papírral rendbe teszed, és a végterméket lehúzod.
Tehát tulajdonképpen a mosogatószivaccsal sokkal "közvetlenebb" a kapcsolatod, mint a wc-vel, illetve a saját salakanyagaiddal.
Én nem is a túlzásba vitt tisztaságmániáról beszéltem - a wc-zés utáni alap kézmosás még nem a túlzásba vitt kategória, távolról sem. Ez szerintem alap.
De olvastam már itt más olyat más fórumot, ahol túlzásba vitt tisztaságmánia van - pl .a kényszeres cselekvéses topik.
Szerintem nem lehet túllihegve a dolog, mert eleve nem is a tisztítószerek túlzott használatáról vagy épp a kényszeres takarításról..stb. szólt a kérdés.
Ha a mosogatószivacson ez van, akkor gondolhatod, a budiban mi lehet.
Nagyon sajnálom, ha megütköztél. Ez van. Élek, virulok, semmi bajom.
Szagoltam. Nem éreztem semmit ,komolyan.
De hangsúlyoznám, NEM az az álláspontom, hogy a kézmosás/takarítás és egyéb, a higiéniát biztosító tevékenységek fölöslegesek.
Az az álláspontom, hogy túl van lihegve a dolog. A túlzásba vitt tisztaságmánia ugyanúgy káros az egészségre. A legtöbb átlagos tisztítószer nagyon komoly vegyület, ami nem csak úgy veszélyes, hogy a lefolyóba öntve szennyezi a vizet, hanem pl a belélegzése is.
Ja és mosogatószivacs: igazából hetente kellene cserélni.
Egy jó kis harcedzett szivacson olyan baktériumok vannak, amik közül a szalmonella az egyik legenyhébb.
Az élelmiszer adalékanyagok sok évtized alatt talán megártanak, ellenben egy féreg gyorsabban kifejlődik, de igaz, hogy a legtöbb könnyen kezelhető. Sőt a gyógyszert sem úgy kellene Beléd trükközni, mint egy kutyába :)
A macskánkat rendszeresen féregtelenítjuk, meg nem is az a nagy társasági kandúr t.i. herélve van, de én nem ennék utána sem. Ezt sikerült a szüleimnem nagyon belém verni. Az ágyba viszont bejöhet, amitől sok ember iszonyodik.
Hát ezért bizos nem nyitottam volna fórumot!!
Lehúzó!!
Ezt senki nem vitatta, nyilván nem okoz betegséget egy kis kosz a bácsi talpáról.
A kérdezőnek alapvetően nem a dolog biológiai hatása a problémája, hanem hogy ő az undor érzését társítja ehhez a dologhoz a fejében.
Az is igaz, hogy a kozmetikumok, élelmiszerek "mérgeznek" minket, nem egy kis kosz. Ennek viszont megintcsak nincs köze a problémájához.
Mivel nagyon szereted a kutyádat, nem undorodsz tőle, ennyi.
De biztos van is olyan ember, állat,akármi, amitől meg Te undorodnál.
A kutyáim után én sem mosok kezet.
Ha mosnék, szinte másból sem állna a napom. :)
Lehet engem is gusztustalannak fogtok titulálni, de velem máig gyakran előfordul, ha ismerőseimhez vagy szüleimhez megyek, hogy miután a kutyájuk agyon nyalogatta szeretetteljesen a kezem, annak megmosása nélkül elfogyasztom azt a táplálékot, amivel megkínáltak.
Pedig elképzelhető, hogy a kezem előtt a kutyus éppen a pöcsét nyalogatta.
Különben pedig azt gondolom az ember sokkal jobban mérgezi magát azokkal a tartósítószerekkel átitatott élelmiszerekkel, mit a boltban vásárolt, mint esetleg azzal, ha valaki a lábát piszkálta és úgy adott enni az unokának.
Na, ez az! Ha tudnál róla, nem szívesen ennéd azt a rántott húst! Ha tudnál róla!!!
Fogalmatok sincs, miket összezabálunk!!!
Az eredeti témához vissza: ha ez rendszeres, akkor meg kell oldani! Ez tény. Ha másért nem, hát azért, mert nem gusztusos.
De a felvetés egy családtagról, hogy ő gusztustalan?! Ez nem szép. Oké! Helytelenül viselkedik. De nem megoldás irányultságú maga a felvetés már a címben sem!
Szerintem itt nem erről van szó..
én is ettem koszt gyerekkoromban..
De gondolom, most felnőttként már nem ennéd meg, nem ?
Átfogalmaznám a fórumindító kérdését : ha tudnád, hogy a konyhásnéni vakargatta a nemiszervét meg a bütyköt a talpán, miközben panírozta Neked a rántotthusit, jószívvel megennéd ?
(Más kérdés, hogy nem halnál bele..)
Engem nem háborít fel és nem tartom gyűlölködőnek.
Mondjuk itt úgysem talál megoldást, az igaz. Egy idős férfit egyébként nem nagyon lehet megváltoztatni. Helyes kommunikációval szerintem nem lehet mindent megoldani, sőt, az emberek többségével nem lehet, az ilyen problémákat meg főleg nem.
További ajánlott fórumok:
- Megtettem a párom kedvéért 1 számomra gusztustalan dolgot....
- Miért gusztustalanok a női wc-k? (suli, koli)
- Miért mondják, hogy a nátha gusztustalan betegség?
- Szerintem gusztustalan betegség ez a nátha. Vörös, duda...
- Mik lehetnek ezek a gusztustalan pöttyök?
- A gusztustalan és túl morbid halloweeni sütiket, ételeket...