Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Hogy lehet kötelező egy védőoltás, ha halált okozhat? fórum

Hogy lehet kötelező egy védőoltás, ha halált okozhat? (tudásbázis)

❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
604. Gine (válaszként erre: 599. - Talian35)
2010. jún. 29. 16:45
Mostmár engem is érdekel a válasz
2010. jún. 29. 16:43

A konkrét kérdést már párszor leirtam; nyilván valamire alapoztad, hogy irtad, ezért nem kell elkezdeni szöszölni vele. :-)

Tehát, újra: " vannak olyan nem kötelező védőoltások, melyeknek hiányában megbetegedhet (igen nagy valószínűséggel) az ember, melynek folyománya lehet olyan maradandó károsodás, minek következtében hamarabb hal meg."

Ezt nyilván valamire alapoztad. Tehát, légyszives olyat irj, ami ellen van nem kötelező oltás, de mivel egyesek nem élnek vele, ezért megbetegszenek benne, majd folyományként maradandó károsodás történik és emiatt hamarabb hal meg.

Két-három ilyet kérek, nem nagy cucc :-)

602. Talian35 (válaszként erre: 600. - A9986bef96)
2010. jún. 29. 16:38

Attól, hogy sértegeted a vitapartnered, még nem fog sértődötten visszavonulni, ne is reméld :-)

Viszont Téged mindenképp minősit :-)))

601. a9986bef96 (válaszként erre: 599. - Talian35)
2010. jún. 29. 16:32
Azon gondolkodom,hogy fordítsuk meg.Konkrét rákérdezésed ha lenne,akkor most elkezdjük szétszedni a témát,vagy sajna várnod kell,amíg én hajlandó vagyok elkezdeni szöszölni vele.:)
600. a9986bef96 (válaszként erre: 597. - Talian35)
2010. jún. 29. 16:29

Ami késik,nem múlik!:DDD

Az ilyen állatokkal szemben sosem fogják feladni.:)

599. Talian35 (válaszként erre: 594. - A9986bef96)
2010. jún. 29. 16:24

Most akkor tudsz rá válaszolni vagy nem? :-)

"Azt írtam, hogy vannak olyan nem kötelező védőoltások, melyeknek hiányában megbetegedhet (igen nagy valószínűséggel) az ember, melynek folyománya lehet olyan maradandó károsodás, minek következtében hamarabb hal meg. "

598. Talian35 (válaszként erre: 595. - A9986bef96)
2010. jún. 29. 16:23
Miért is mentünk vissza 81-be és 89-be? :-)
597. Talian35 (válaszként erre: 594. - A9986bef96)
2010. jún. 29. 16:21

1. Ez a legkisebb probléma :-)

2. Látom :-))) Egyelőre le vagy maradva pár évvel - 2010 június 29 van :-D

3. A cikk 2003-as de lehet elkerülte a figyelmed. Mindenesetra azóta 7 év telt el, oltás azóta sincs :-)

4. EZT HOL IRTAM?

VÁROM még mindig a választ - úgy látom átmentél támadásba, igy leplezve hogy nem tudsz válaszolni :-DDD

596. Gine
2010. jún. 29. 15:53
Hááát,én sem oltatnám magam.eddig sem tettem,ezután sem fogom.Aki akarja,csak tessék...
2010. jún. 29. 15:53
Hah...bele ne akadj: a dátumok: 1981 és 1989.
594. a9986bef96 (válaszként erre: 592. - Talian35)
2010. jún. 29. 15:51

1.Nem ígérem,hogy sikerül megjegyezni.:P

2.Nem.Nem tartok ott semmilyen szempontból.

3.Ne sokáig örülj:

[link]

4.És ezért szerinted ne oltsunk senkit!Anyám...add el a házat! :DDDD

Nem: nem jött be,hanem: nincs értelme az oltások fikázásának.A h.B elleni oltás nem olyan régóta van a kötelezők listáján.Előtte levő években nem volt ott.De lefogadom,hogy te már akkor is fikáztad.Az idő meg nem téged igazolt.Innentől kezdve mit pattogsz az oltások ellen?Majd a h.C is kötelező lesz,ne aggódj.:P

2010. jún. 29. 14:22
A kérdés, újra: ""Azt írtam, hogy vannak olyan nem kötelező védőoltások, melyeknek hiányában megbetegedhet (igen nagy valószínűséggel) az ember, melynek folyománya lehet olyan maradandó károsodás, minek következtében hamarabb hal meg."
592. Talian35 (válaszként erre: 591. - A9986bef96)
2010. jún. 29. 14:21

1. :-))) Pezzeget helyesen: pedzeget (amúgy nem teljesen azt jelenti, amire jelen esetben használni akarod, de hát ez nem a TE területed, megbocsájtjuk :-))

2. Hepatitis B oltás 1999 óta kötelező Mo-on. Nem tudtad? :-)))

3. Hepatitis C: tudtommal nincs oltás ellene, Te hol találtál? :-D

4. "Senki nem állított mást.Konkrét idézetet,konkrét személytől,konkrét helyről,hogy ki és mikor állította,hogy az emberek immunrendszere azonos erősségű,adottságú,akármijű?Mert hogy csupán ezen múlik,nem az oltóanyagon...;)" Én sem. Pont ezért nem tudhatod, hogy melyik ember, nő vagy férfi, gyerek vagy felnőtt, hogy reagál egy oltóanyagra.

Szóval, akkor várom még mindig az előző kérdésemre a választ, mert ez a kettő nem jött be :-DDDDD

591. a9986bef96 (válaszként erre: 590. - Talian35)
2010. jún. 29. 14:06

"VÁRNÁM, MELYEK EZEK A BETEGSÉGEK? "

Én már az első felvetésnél pezzegettem,hogy kórélettanozzunk-e talán-tán...Ne haragudj,de ha ennyire nem értesz hozzá,csak egy laikus közgazdászként a statisztikát majmolod,akkor mit kotyogsz bele olyanba,amibe nem kéne.A nem kötelező védőoltások,melyeket előszeretettel ajánlanak a növekvő incidencia miatt van.A prevenció lényege nem a "na várjuk,meg hogy hányan tudnak megbetegedni minden beavatkozás nélkül" kategória,hanem a növekvő veszélyekkel szembeni hatékony fellépés,ami lehet MÉG egyenlőre csupán elenyésző tényleges fertőzésszám,ami "csupán" növekvő tendenciát mutat és képzeld: a prevenció célja,hogy az is maradjon,sőt visszaszoruljon,ergo: ne gyere ezügyben statisztikával...

Íme: hepatitis B és C például.

"Ne prezentálj statisztikát, ha megirod az 1. kérdésre a válaszod, megkeresem :-)"

Képzelem...:DDDD

" csak akkor VALLJÁK BE HOGY ILYEN IS ELŐFORDULHAT."

Senki nem állított mást.Konkrét idézetet,konkrét személytől,konkrét helyről,hogy ki és mikor állította,hogy az emberek immunrendszere azonos erősségű,adottságú,akármijű?Mert hogy csupán ezen múlik,nem az oltóanyagon...;)

590. Talian35 (válaszként erre: 589. - A9986bef96)
2010. jún. 29. 13:49

Idézlek: "Azt írtam,hogy vannak olyan nem kötelező védőoltások,melyeknek hiányában megbetegedhet (igen nagy valószínűséggel) az ember,melynek folyománya lehet olyan maradandó károsodás,minek következtében hamarabb hal meg: VÁRNÁM, MELYEK EZEK A BETEGSÉGEK?

2. Ne prezentálj statisztikát, ha megirod az 1. kérdésre a válaszod, megkeresem :-)

A többit is pontosan értem, csak az elenyésző számú esetekkel ennyit foglalkozni - valóban megéri? Ezért kérek pontos adatokat Tőled, mely betegségekre gondolsz és én megnézem a számadatokat, nem kell Neked fáradnod :-))

"Ha tehát némelyeknél az oltottság mellett(és nem ellenére,jó?) kialakul megbetegedés" - ezzel sincs gond, csak akkor VALLJÁK BE HOGY ILYEN IS ELŐFORDULHAT. És a hireket pedig úgy irják meg, hogy Tadzsikisztánban az oltottak is szép számmal megbetegedtek és ne úgy, hogy újra támad a polio és behurcolják Európába, blabla. Ez igy csak FÉL IGAZSÁG!!!!!!!!!!!!!!

2010. jún. 29. 13:38

Én statisztikát nem prezentálok,arra ott van jó pár honlap,kellemes böngészést!

Azt írtam,hogy vannak olyan nem kötelező védőoltások,melyeknek hiányában megbetegedhet (igen nagy valószínűséggel) az ember,melynek folyománya lehet olyan maradandó károsodás,minek következtében hamarabb hal meg.Ha ez szerinted nem járul hozzá a rossz statisztikához,akkor:No comment.

Az,hogy M.o-n mi a vezető halálok én is és minden már végzett prevenciós kollegám jól tudja.Ennek ellenére nem lehet csak azokkal foglalkozni.Most pedig az oltások vannak témában,a prevenciónak ez a része...(tudod: a halmazok fogalma itt érvényesülne...))

Ez miért is olyan nehezen érthető?

Ha tehát némelyeknél az oltottság mellett(és nem ellenére,jó?) kialakul megbetegedés,szolidaritásból vesszen mindenki más is igaz?Ráadásul a kötelező oltásoknál olyan betegségek vannak a figyelemben,melyek ellen az oltott közösség védeni tudja:

-aki esetleg oltás mellett is lebetegedne(nem tudjuk,hogy ki igen és ki nem)

-aki nincs beoltva(mert mindent jobban tud és az egész világ isssszonyú veszélyesen pénzéhesen az életére akar törni:népírtás védőoltásokkal és hasonló színvonalas elképzelések)

Amíg a sikeres oltások száma igen kiemelkedően magas,a tömegeket tizedelő járványos megbetegedéseknek esélyük sincs.

Isten mentsen minden nem kívánt visszatérésüktől!

588. Talian35 (válaszként erre: 579. - A9986bef96)
2010. jún. 29. 12:14
Ja és légyszives ird meg, hogy hány ilyen eset történt! KÖSZÖNÖM :-))
587. Talian35 (válaszként erre: 584. - 3265084553)
2010. jún. 29. 12:12
Az igazolt polio-s esetek (21) 90%-ában (19) MEGKAPTÁK az összes oltást. Miről beszélsz? HOgy lehet, hogy a beoltottság ELLENÉRE mégis megbetegedtek?????????????????
586. Talian35 (válaszként erre: 579. - A9986bef96)
2010. jún. 29. 12:11

Felesleges gúnyolódni, tudok olvasni és fogalmazni is, ebből mindig kitűnő voltam :-D

Az első mondat bevezető - és a többi résszel q-vára nem függ össze, tehát aki nem tud irni az a cikk irója, viszont az olvasóban azt az érzést igyekszik kelteni, hogy bárminű összesfüggés lehet a kettő között (korai halálozás és oltások).

Várom a példát, melyek azok a nem kötelező oltások Mo-on, melynek hiányában ha az illető megbetegszik, akkor olyan maradandó károsodása lehet ami ténylegesen hozzájárul a rövidebb élethez! Igen, nagyon várom! :-)

585. Gine (válaszként erre: 584. - 3265084553)
2010. jún. 29. 12:09
Ott inkább a higiénia hiánya miatt.Na de nálunk?!
584. 3265084553 (válaszként erre: 583. - Gine)
2010. jún. 29. 12:07
Nem. Azért Afrikában hullanak, meg Tádzsikisztánban. :)
583. Gine
2010. jún. 29. 11:59
Azért halnak korábban a Magyarok,mert nincsenek beoltva?Mi van????Jesszumpepi:D
2010. jún. 29. 11:56

"de ideillik! :)

"Magyarországon egy állampolgár várható élettartama hat évvel rövidebb, mint európai uniós társaié, ezért a betegségek megelőzésének kiemelt szerepe van a magyar egészségügyben. „A 200 éves magyar oltási rendszer hatékony működése révén azonban az emberek valóban bíznak a rendszerben” – mondta Dr. Melles Márta, az Országos Epidemológiai Központ főigazgató főorvosa, a szerdán tartott sajtótájékoztatón. Ezt a tényt támasztja alá a Nézőpont Intézet 2010-es felmérése is, mely kétezer 18 és 41 év közötti ember részvételével mutatta ki, hogy az előző évekhez képest nőtt azoknak a száma, akik pozitívan vélekednek a védőoltásokról. „Míg az idei év januárjában 41 százalék mondta, hogy inkább pozitívan ítéli meg az oltások szükségességét, addig márciusra ez az érték 54 százalékra ugrott” – ismertette a pontos adatokat Mráz Ágoston Sámuel, a Nézőpont Intézet kutatási igazgatója."

"

Erről beszélek. És ha elmagyaráznád a cikk első mondata és további közti összefüggést :-))

581. Talian35 (válaszként erre: 580. - A9986bef96)
2010. jún. 29. 11:55
Akkor légy oly szives és magyarázd el nekem hogy miért, milyen meggondolásból tetted be a cikket a megjegyzéseiddel, mert sajnos agyilag nem fogom, de Te biztosan el tudod magyarázni ;-)
580. a9986bef96 (válaszként erre: 578. - Talian35)
2010. jún. 29. 11:30
Ezt ki vitatta?
579. a9986bef96 (válaszként erre: 577. - Talian35)
2010. jún. 29. 11:29

Nem tehetek arról,hogy nem tudsz olvasni.

Nem tehetek arról,hogy nem tudsz fogalmazni.

Ha ezek mennének,akkor értenéd,hogy az első mondat egy bevezető,a második pedig adott halmazon belül egy kisebbel történő foglalkozás.

A fogalmazás többi része már a címmel foglalkozik.

(Általános iskola irodalom szaktantárgy,azon belül is: fogalmazás és küllemi követelmények.)Talán én még betettem volna még egy átvezető mondatot,de így is jó lett!:DDD

Ezt lehetne jóindulatúan említeni.

A tények pedig a következők: van egy-két olyan nem kötelező védőoltás magyarországon,melynek hiányában,ha az illető megbetegszik,akkor olyan maradandó károsodása is lehet,ami ténylegesen hozzájárul a rövidebb élethez.Kérsz példát?No?Egy kis kórélettan?Na?:DDD

Mondom:DE!:DDD

578. Talian35 (válaszként erre: 576. - A9986bef96)
2010. jún. 29. 11:26

Figyelmedbe ajánlom a következő cikket:

"Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) jelentése alapján a globális halálozási okokat a szív- és érrendszeri megbetegedések vezetik. Becslések szerint 17,5 millió ember hal meg évente ennek következtében.

Az előrejelzések szerint ez a szám 2015-re 20 millióra emelkedhet. Magyarországon a KSH adatai alapján a halálozások 50%-ért felelős az említett betegség. Az egyik fő kockázati tényező a magas koleszterinszint, ami ma Magyarországon minden második emberre jellemző...

Globális halálok

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) jelentése szerint a szív- és érrendszeri betegségek vezetik a globális halálokok listáját is, így Magyarország nincs egyedülálló helyzetben. A becslések szerint évente 17.5 millió ember veszti életét ennek következtében, azaz az összes halálozás 30%-a mögött kardiovaszkuláris problémák állnak. Az előrejelzések alapján ez a helyzet, várhatóan a jövőben sem fog változni, s akkor 2015-re ez a halálozási szám 20 millióra fog emelkedni. A KSH Magyarországra vonatkozó adatai szerint nálunk 2008-ban a halálesetek 50 százalékáért volt felelős ez a betegségcsoport. Annak ellenére, hogy ebben az évben közel 3000-rel kevesebb halálozást jegyeztek fel (130.027 eset), mint egy évvel korábban (132.938 eset), itthon a vezető halálokok aránya nem csökkent. A "toplista" élén továbbra is a szív- és érrendszerrel kapcsolatos betegségek állnak, melyek 64.749 áldozatot követeltek (2007-ben 66.547), és ezzel arányuk még mindig 50 százalék körüli. Ezt a csoportot követi a daganatos megbetegedések csoportja, mely tavaly a halálozások 24,7 százalékát adta."

577. Talian35 (válaszként erre: 576. - A9986bef96)
2010. jún. 29. 11:01

NEM.

Olvasd el még párszor, és majd rájössz (nem kell bevallanod :-)) ).

"Magyarországon egy állampolgár várható élettartama hat évvel rövidebb, mint európai uniós társaié, ezért a betegségek megelőzésének kiemelt szerepe van a magyar egészségügyben. „A 200 éves magyar oltási rendszer hatékony működése révén azonban az emberek valóban bíznak a rendszerben” – mondta Dr. Melles Márta, az Országos Epidemológiai Központ főigazgató főorvosa, a szerdán tartott sajtótájékoztatón."

De könyörgöm, nem azért rövidebb az élettartam, mert az emberek Mo-on nem hajlandók oltatni!!! Ez BAROMSÁG. Főleg úgy, hogy gyakorlatilag KÖTELEZŐ ELKERÜLHETETLEN oltások vannak, és még a nem kötelező, ajánlott oltások közül is a legjobban átoltott országok közé tartozik Mo. Tehát, ha Te összefüggést látsz felfedezni az oltások és a rövidebb élettartam között, akkor KIFEJEZETTEN CIKI, hogy az egyik legjobb átoltottság ELLENÉRE 6 évvel rövidebb a várható élettartam Mo-on.

:-)))

576. a9986bef96 (válaszként erre: 573. - Talian35)
2010. jún. 28. 23:03
Mondom:DE!:D
575. a9986bef96 (válaszként erre: 572. - 3265084553)
2010. jún. 28. 23:02
Ö-ö-ö...IGEN!:DDD
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook