Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Hogy csináljak 3 féle piskótát? (sima, diós, kakaós) fórum

Hogy csináljak 3 féle piskótát? (sima, diós, kakaós) (tudásbázis kérdés)


1 2
47. kicsinikol (válaszként erre: 45. - Yulcsy)
2010. okt. 1. 18:12
Nagyon finom lett:-) Ha tortát szeretnék belőle akkor gáz ha lapos:-(
46. kicsinikol (válaszként erre: 44. - 3475075596)
2010. okt. 1. 18:11
25x35 tepsibe sütöm és minimum 8 tojásból de van amikor 12:-)
45. Yulcsy
2010. szept. 28. 13:36
A somlóihoz nem kell magas,nagy piskóta,hiszen úgyis összetördeled.Az íze legyen finom, a többi nem számít!
44. 3475075596 (válaszként erre: 34. - Kicsinikol)
2010. szept. 28. 13:02

Mondd, Kicsinikol, hágy tojásból sütöd a piskótát és azt mekkora tepsibe teszed?

Mert ha mondjuk a gáztepsibe 6 tojásból sütsz, akkor abból piskótatekercs lesz :)

43. doxikri (válaszként erre: 42. - Kicsinikol)
2010. szept. 25. 19:49

Na, akkor valami, amiben mi ketten vagyunk az ászok!

NA! Ezt csináljátok utánunk!!! :)))))))))

42. kicsinikol (válaszként erre: 41. - Doxikri)
2010. szept. 25. 19:47
:-)) van aki meg ebben nem annyira:-)
41. doxikri (válaszként erre: 37. - Kicsinikol)
2010. szept. 25. 19:45
Chokito...na, én is abban vagyok nagy!! :)))))))))
40. lully
2010. szept. 25. 18:29
Hááát én speciel keveslem a 20 percet. A sütőcsere se rossz gondolat.
2010. szept. 25. 18:25
Ideje lenne talán egy villanysütőt elöbb beszerezni:-(
38. kicsinikol (válaszként erre: 36. - Lully)
2010. szept. 25. 18:24
Nah látod ez jó kérdés.20 percet sütöm.De mivel ősrégi a sütőm így nincsenek rajta fokok:-(( Csak min. és max. láng.Én középre teszem.
2010. szept. 25. 18:23
ronda de finom:-)
36. lully (válaszként erre: 34. - Kicsinikol)
2010. szept. 25. 18:21
Hány fokon sütöd és mennyi ideig?
35. doxikri (válaszként erre: 34. - Kicsinikol)
2010. szept. 25. 18:18

Nem tudom...sajnálom. Én sütésben annyira nem vagyok jó. Inkább főzök mint sütök!!!

De ha jó lett ízre meg állagra, akkor a somlóiba jó az. Úgyis össze kell darabolni hozzá.

2010. szept. 25. 18:08
Nem tudom hol rontom el?Pedig ovatosan keverem össze.Nem esik össze:-( Tök jó az állaga. sütőben is kezd feljönni aztán mire kész mégis lapos:-((
2010. szept. 25. 18:07
Kész lett az első adag. :-(( megint lapos lett:-))
32. doxikri (válaszként erre: 30. - Kicsinikol)
2010. szept. 25. 17:40
Oké. Kedvencem a somlói, pont a napokban jutott eszembe, hogy csinálni kéne....aztán mára habos-meggyes süti lett belőle! :))
31. doxikri (válaszként erre: 29. - Kicsinikol)
2010. szept. 25. 17:39

Hülyeség. Ne higgy nekik.

A piskótában pont az a lényeg, hogy minél lazább legyen a tésztája. Néha még a síma lisztet nem is árt átszitálni. Akkor még szellősebb lesz a tészta!!!

30. kicsinikol (válaszként erre: 27. - Doxikri)
2010. szept. 25. 17:37
Köszi.Megírom majd milyen lett.
29. kicsinikol (válaszként erre: 28. - Doxikri)
2010. szept. 25. 17:36
én is csodálkoztam de nem is 1 receptben így van.
28. doxikri (válaszként erre: 23. - Kicsinikol)
2010. szept. 25. 17:33
Rétesliszt??? Az nem túl jó a piskótához, mert nagyon "kötött" tészta lesz belőle. Nyúlós és nem levegős!
27. doxikri (válaszként erre: 11. - Kicsinikol)
2010. szept. 25. 17:32
A habot adagold a lisztes tojássárgához. kanalanként és nagyon lazán, nagy mozdulatokkal keverd össze, hogy ne törjön össze a hab!!!!
26. c95c921ae7 (válaszként erre: 19. - Anyuccci)
2010. szept. 25. 17:27
Én is pont így szoktam, még mindig jól sikerült.
25. kicsinikol (válaszként erre: 24. - Anyuccci)
2010. szept. 25. 16:25
Köszönöm.Kipróbálom:-)
24. anyuccci (válaszként erre: 23. - Kicsinikol)
2010. szept. 25. 16:05

Sima liszt!próbáld így meg ahogy leírtam tutira sikerülni fog!

És ha kiveszed ráborítod egy konyharuhára és hagyd kihülni.

23. kicsinikol (válaszként erre: 22. - Anyuccci)
2010. szept. 25. 15:52
Sima lisztet? mert sok recept rétesliszttel írja. Nekem még 1x nem sikerűlt magas és jóízű:-( Pedig így is úgy is de még amúgy is próbálkoztam:-)
22. anyuccci (válaszként erre: 21. - Kicsinikol)
2010. szept. 25. 15:47
Én imádom anyum receptjeit,mert mind a mamámtól vannak.Ha ilyen sütit sütök akkor nem lövök mellé.:))
21. kicsinikol (válaszként erre: 19. - Anyuccci)
2010. szept. 25. 15:46
Köszönöm neked is:-) Most is tanultam valamit.Az "öregek" tudtak valamit:-))
2010. szept. 25. 15:44
Köszi csajok mindenkinek!
2010. szept. 25. 15:44

Leírom az anyukám hogy csinál különböző ízű piskótákat.:)

6 tojás szét választva.

a fehérjét különrakod azt majd később fel kell verni.

A sárgájába bele teszel 6 evőkanál cukrot,egy csomag vaníliás cukrot.

Ezt jól kikevered.Aztán fogsz 3 evőkanál lisztet hozzá keversz egy csomag sütőport és 3 evőkanál diót vagy kakaóport.Ezt rá szitálod a sárgára és óvatosan beleforgatod a kemény habbá vert fehérjét.Ha sima piskótát sütsz akkor ugyan ez csak 6 evőkanál liszttel.

Én is mindig így csinálom és mindig könnyű magas piskótám van.:)

Anyukám még a mamától tanulta így.:)

18. kicsinikol (válaszként erre: 10. - Diorissimo88)
2010. szept. 25. 15:42
Köszönöm.Kipróbálom én is.Remélem sikerűl nekem is:-)
1 2

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook