Hogy csináljak 3 féle piskótát? (sima, diós, kakaós) (tudásbázis kérdés)
Ja, és nekem az ahány tojás, annyi kanál cukor és liszt-tel készült piskóta vált be a legjobban.
Ha kakaót vagy diót teszel bele, vond le a liszt mennyiségéből...Nálam legalábbis ez működik, előtte nekem se sikerült mindig jól a piskóta.
Mióta így csinálom,sokkal könnyebb, finomabb és nem esik úgy össze se.
Én a habhoz adagolom a többi hozzávalót. És nekem a kézi habverés és a vizes piskóta jobban bevált.
Azért nem mindig esik össze nekem se. Csak ha vendégeket várok, és jól akarom csinálni...:)
Szia!
Mikor kiveszed a sütőből a tepsit egy konyharuhára borítsd rá és hagyd úgy amíg ki nem hűl.Akkor nem esik össze.Figyelj arra hogy ne nyisd rá a sütőt a piskótára.Attól esik össze ha hirtelen hidegebb hő fok éri!:)
Nekem mindig sikerül szép magas piskótákat sütnöm.:)
Piskóta sütésénél az elsô 10-15 percben nem szabad kinyitni a sûtô ajtaját,mert akkor összeesik,utána már gond nélkül kinyithatod.
Ha van több tepsid,amiben süssél,ahogy az egyiket kivetted,rögtön teheted be a másikat.
Én ezt csinálnám a helyedben! Bár én sem szoktam egyszerre kivenni, és mégis mindig összeesik.
Pedig olyan szép a tészta, amikor berakom. Nem tudom, hogy mit rontok el.
Nemrég olvastam egy ugyanilyen somlói receptet én is. Csak úgy folyt a nyálam, olyan képek vannak azon az oldalon...
További ajánlott fórumok:
- Nagyon félek a fogászaton. Szédülés, sírógörcs..stb. Mit csináljak? Ideje lenne elmennem fogat húzatni.
- Mit csináljak a párom volt feleségével, ha nem hagy minket békén?
- Mit csináljak a felettünk lakó lánnyal?
- Mit csináljak ha kivasalom a hajam és 10 perc múlva kezd visszagöndörödni? Már sokféle krémet és balzsamot kipróbáltam!
- Mit csináljak, ha félek a rosszulléttől?
- Mit csináljak, hogy a hasamból is lemenjen a felesleg zsír? Segítség!