Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Hogy csináljak 3 féle piskótát? (sima, diós, kakaós) fórum

Hogy csináljak 3 féle piskótát? (sima, diós, kakaós) (tudásbázis kérdés)


1 2
2010. szept. 25. 15:40

Ja, és nekem az ahány tojás, annyi kanál cukor és liszt-tel készült piskóta vált be a legjobban.

Ha kakaót vagy diót teszel bele, vond le a liszt mennyiségéből...Nálam legalábbis ez működik, előtte nekem se sikerült mindig jól a piskóta.

Mióta így csinálom,sokkal könnyebb, finomabb és nem esik úgy össze se.

16. kicsinikol (válaszként erre: 12. - Birogaby)
2010. szept. 25. 15:40
Köszönöm így fogom csinálni.
15. kicsinikol (válaszként erre: 9. - 65b7296539)
2010. szept. 25. 15:39
Nálunk a párom a nagy somlóis.Őt szeretném meglepni.Remélem ezúttal sikerűl.Köszönöm.
14. 65b7296539 (válaszként erre: 11. - Kicsinikol)
2010. szept. 25. 15:39

Én a habhoz adagolom a többi hozzávalót. És nekem a kézi habverés és a vizes piskóta jobban bevált.

Azért nem mindig esik össze nekem se. Csak ha vendégeket várok, és jól akarom csinálni...:)

2010. szept. 25. 15:39

Szia!

Mikor kiveszed a sütőből a tepsit egy konyharuhára borítsd rá és hagyd úgy amíg ki nem hűl.Akkor nem esik össze.Figyelj arra hogy ne nyisd rá a sütőt a piskótára.Attól esik össze ha hirtelen hidegebb hő fok éri!:)

Nekem mindig sikerül szép magas piskótákat sütnöm.:)

12. birogaby (válaszként erre: 2. - Kicsinikol)
2010. szept. 25. 15:38

Piskóta sütésénél az elsô 10-15 percben nem szabad kinyitni a sûtô ajtaját,mert akkor összeesik,utána már gond nélkül kinyithatod.

Ha van több tepsid,amiben süssél,ahogy az egyiket kivetted,rögtön teheted be a másikat.

2010. szept. 25. 15:37
Ti a cukros sárgájához keveritek a lisztet és úgy ovatosan a fehérjéhez vagy a habhoz adagoljátok a lisztet?
10. diorissimo88 (válaszként erre: 2. - Kicsinikol)
2010. szept. 25. 15:36
Értem,mi a gondod....Én a tortalapokat is külön szoktam megsütni és nem kapcsolom ki a sütőt közben. Csak óvatosan veszem ki, egy pár percig otthagyom a nyitott sütőajtóban, aztán a tűzhely tetejére teszem, amíg sül a következő adag. Az a lényeg hogy ne tedd rögtön hideg helyre, amikor kiveszed a sütőből. Nekem nem szokot így összeesni.Remélem, neked is beválik...:)
9. 65b7296539 (válaszként erre: 2. - Kicsinikol)
2010. szept. 25. 15:36

Én ezt csinálnám a helyedben! Bár én sem szoktam egyszerre kivenni, és mégis mindig összeesik.

Pedig olyan szép a tészta, amikor berakom. Nem tudom, hogy mit rontok el.


Nemrég olvastam egy ugyanilyen somlói receptet én is. Csak úgy folyt a nyálam, olyan képek vannak azon az oldalon...

2010. szept. 25. 15:36
Én mindig rögtön kiveszem, ha megsült. Nem esik össze. Süsd nyugodtan egymás után.
2010. szept. 25. 15:36
rakj bele egy kevés sütőport
2010. szept. 25. 15:35
Köszi.Sokszor próbálkoztam mindenre figyelni de mindíg összeesett:-( NEM adom fel!:-)
5. gyopár (válaszként erre: 2. - Kicsinikol)
2010. szept. 25. 15:34
Nem igaz, nem esik össze, nyugodtan vedd ki sütés után az egyik tepsit és azonnal teheted be a következő adagot.
2010. szept. 25. 15:34
Amelyikbe diót vagy kakaót teszel, abba annyival kevesebb liszt kell, különben sűrű lesz.
2010. szept. 25. 15:33
Csinálsz egy nagy rakással, azután sütés előtt szétosztod, és beleteszed az adalékokat..
2010. szept. 25. 15:33
Szeretnék somlói galuskát csinálni van is jó receptem csak úgy tudom nem lehet a tésztát azonnal kivenni a sütőből?mennyire igaz, hogy összeesik? Kapcsoljam le minden adagnál a sütőt és várjak míg hűl?Vagy?
2010. szept. 25. 15:32
Hogy csináljak 3 féle piskótát? (sima, diós, kakaós)
1 2

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook