Hisztek e Istenben? (beszélgetés)
a gyerekemben.meg a jó szerencsében,hogy lesz unokám.
Leszokni? Szerintem a hit nem akarat kérdése. Vagy van, vagy nincs.
Persze, nekem mindegy, csak feltűnő, hogy ha istenhitről van szó, ahhoz rendre hozzászólsz Te is.
Mindha intenzíven "dolgozna" Benned ez a kérdés.
Rossz érzés lehet.
Régen "leszoktál" arról, hogy higgyél valamiben vagy valakiben?
A világbéke lehetetlen, mert az ember alaptermészete a versengés.
Igen! Hiszek Istenben, kicsi gyerekként egy szerető, Istenben bízó családban nőttem fel. Anyukám és nagymamám erre tanítottak, majd később én is a gyerekeimet. Egyházi személyek gonoszságát nem tapasztaltam! De Istenben és Máriában vetett hitem, imáim, sokszor meghallgatásra találtak 🙏
Én pedig csak abból gondolom, hogy idealista, mert van egy olyan dal, amelyben az van, hogy "ez a harc lesz a végső, csak összefogni hát, s nemzetközivé-é-é lesz holnapra a viláág!"
Mi ez, ha nem idealizmus?!
Tanítják a mai napig a filozófiáját, nemcsak külföldi egyetemeken, hanem itthon is. A Német ideológiát vettük; azért mondom, hogy idealista, mert ahhoz a művéhez volt szerencsém (de olvastam tőle mást is amúgy).
Elhiszed, ha azt mondom, hogy a marxizmus egy idealista eszme?
Hát igen...
Pedig Marx, mondják, tényleg nagy koponya volt.
Ebben is van felsőbb erő. Emberi gonoszság a neve.
Az is hit, de még milyen vakhit.
...Vagy a gondolat erejében...
...Vagy az emberi jóságban...
...Vagy saját akaraterődben...
(Hinni nemcsak Istenben lehet...)
A materializmusban sem hiszel?
a békéért is mióta imádkoznak.az emberiség története a háborúk története.
Aki azt mondta neked, hogy a hit lényege és egyben bizonyítéka az, hogy ha imádkozol, teljesül amit kérsz, becsapott téged. Teljesen téves információ alapján írod le a témát.
mindegyik,vallástalan,és hitetlen is.
Jól értelek: vallástalan vagy, de nem hitetlen?
(Azaz: az antiklerikális megjegyzéseid MÖGÖTT nem steril hitetlenség húzódik meg?)
ha százszor olvasnám,akkor sem válnék hívővé.hát igen a hit ereje,tényleg létezik,de nem csak a vallás vonatkozásában.
a sors.olvastad a Szent Lajos király hídját?mikor a biciklist megölte az autós,gondolom nem isten akarata volt,csak fatális véletlen.
ez csak egy megrögzült mondás.
Isten mindenben jelen lévő. Mindegy hogy hiszel benne vagy nem. A sorsodat nem tudod elkerülni.
További ajánlott fórumok:
- Hiszek egy Istenben...?
- Miért ciki Istenben hinni, és miért menő szellemekben, horoszkópokban és minden egyéb, hasonlóan bizonyíthatatlan valamiben hinni?
- Akik csalódtak Istenben, Sátánba, Angyalokban, Démonokban, ezotériában, spiritualizmusban, stb...
- Hiszel Istenben?
- Hisztek Istenben?
- Ti hisztek Istenben, vagy valami felsőbb hatalom létezésében?