Főoldal » Receptek » Levesek, levesbetétek receptjei » Hideg zöldorsóleves recept

Hideg zöldorsóleves recept

A Hideg zöldorsóleves hozzávalói:
40 dkg zsenge cukorborsó,
3 dkg vaj,
2 dl tejföl,
2 dl tejszín,
1 kis hagyma,
1 csomó petrezselyemzöld,
1 teáskanál liszt,
2 kiskanál só,
3 evőkanál cukor.


A Hideg zöldorsóleves elkészítési módja:
A kifejtett cukorborsót sós vízben puhára főzöm. A tejszínből és tejfölből a liszttel készített habarást a levesbe engedem, cukorral ízesítem és kihűlni hagyom. Közben az apróra vágott hagymát a vajon aranysárgára pirítom és a kihűlt leveshez keverem. Tálaláskor megszórom apróra vágott petrezselyemmel.


Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei


A hideg zöldorsóleves elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook