Hétnapos zöldségdiéta (beszélgetés)
Köszi, örülök, hogy ezt írod, azért van némi aggodalmam, inkább ellenvéleményekre számítok, de a saját tapasztalat majd megmutatja, jó lesz e vagy sem.
Én is sok párolt zöldséget tervezek, levest, krémlevest, grillezést, és természetesen salátákat!!!
A mai holdállás (az Irányadónk a hold fórumból), azt hiszem soha jobb alkalom elkezdeni ezt a kúrát.
"A fogyókúrát is telihold után 1-2 nappal kezdjük. Tehát mától. Az édességet és zsírt ilyenkor nem kívánjuk annyira, mint teliholdnál.
A mai napon összeszedettebbek vagyunk mint eddig. A munkánkat nagyon jól fogjuk ma végezni, aprólékosan és odafigyelve. Ma nem terhel meg minket a sok munka.
A mai nap alkalmas a méregtelenítésre nagy bőjtre. Ezért a mai napon semmiképpen ne fogyasszunk alkoholt, húst és ne dohányozzunk. Zöldséget, gyümölcsöt és tejterméket valamint ásványi sót vigyünk bőven a szervezetbe mert most erre van szüksége.
A szerlemben ma kedvesünk megsértődhet, hiszen úgy érzi nem foglalkozunk vele, de ma az elkötelezettségek napja van és az köti le figyelmünket.
A bőrünket ápoljuk ma, egy jó füdő egy mazzsázs az nagyon jót tehet."
Köszi Tündi!!!
Nem lesz gond a fehérjével! Én 10, majd 5 napos méregtelenítős, lúgosító fogyókúrát csináltam már. Picit hiányzott a hús, de inkább a vége felé. Zöldségeket ettem párolva, pürének és levesként, reggelire gyümölcslevest (Turbó fogyókúra volt a Gastroyaltól).
Kitartást! Egyébklént pont tegnap küldték el nekem ezt a leírást.
Olvastam sok véleményt, mielőtt elkezdtem, és amit a legtöbb helyen olvastam, az a fehérjehiány. Ezt én is hiányolom, tartok is tőle, hogy gondot okozhat, de végülis belevágok, előfordul máskor is, hogy kimarad a husi és a tejtermék a napjaimból, pl. tésztanap, zöldségnap, és eddig sem okozott gondot. Ha gyengének fogom érezni magam, a harmadik napon az egyik szelet barna kenyeret egy doboz kefírrel eszem majd meg.
Ma van a lénap. Hoztam paradicsomlevet, bio zöldséglevet, zöldteát és ásványvizet. Egész nap lehet inni, közben melóval aktívkodni. Biztos fog korogni a gyomrom, de nem félek, hogy elszédülök, annyira nem nullkalóriás ez.
Remélem csatlakozik még valaki, valakik.
Rengeteg diéta létezik, mindenkinek más-más módszer segít. Íme egy újabb diéta azoknak, akik szeretik a zöldségeket, és le tudnak mondani egy hétre a husiról:
A különböző zöldségfélék alacsony energiatartalmúak, viszont értékes tápanyagokban rendkívül gazdagok.
Magas rosttartalmukkal segítik az emésztést, vízhajtó hatásuk révén méregtelenítik a szervezetet, és gyorsítják a zsírégetést is. A hétnapos „zöld diéta” tehát nemcsak eredményesen karcsúsít, de egészségessé és széppé is tesz minket. Amire szükségünk lesz: napi egy kiló zöldség és egy gyümölcscentrifuga.
1. nap
Ez a legnehezebb. Csak folyadékot fogyaszthatunk: legalább három liter zöldséglevet.
2. nap
Együnk meg egy teljes kiló zöldséget! Bármilyen fajtát választhatunk, és azt is eldönthetjük, hogy nyersen esszük-e, vagy inkább levesnek, párolva, sütve, esetleg grillezve. Használhatunk különféle fûszereket és olívaolajat is.
3. nap
A zöldségek mellett megengedhetünk magunknak két szelet barna kenyeret is.
4. nap
Zöldség bármennyi, bármilyen módon elkészítve, és fél kiló gyümölcs.
5. nap
Reggelire joghurt vagy kefir, napközben minél több zöldség.
6. nap
Reggelire tejes kávé, napközben zöldség, grillezve, párolva vagy főzve. Vacsorára gyümölcs.
7. nap
Bármennyi zöldséget ehetünk, két szelet barna kenyérrel, egy pohár joghurttal és fél kiló gyümölccsel.
Nagyon fontos, hogy a kúra során naponta legalább három liter folyadékot fogyasszunk. Ihatunk ásványvizet, teát (természetesen cukor nélkül), zöldséglevet, sőt, egy pohárka száraz bort is.
Ne feledkezzünk meg a testmozgásról sem, sétáljunk, kocogjunk vagy biciklizzünk legalább egy fél órát mindennap.
Sziasztok!
Én a mai napon elkezdem ezt a diétát. Ha van valakinek kedve csatlakozni, szívesen látom. Egyébként a 90 napos diétát csinálom, kissé stagnálva. Beindítani, méregteleníteni szeretnék ezzel.
A diéta lényege a következő hozzászólásban!