Hematóma a terhesség alatt (beszélgetés)
Ez a fórum a következő íráshoz nyílt: Hematóma a terhesség alatt
Sziaszok!
Jázmin:
6 hete fekszem. A szó legszorosabb értelmében (se ülés, még evésnél sem ülök fel teljesen). Csak wc-re meg zuhanyozni, fogat mosni kelek fel,ill. 1-2-szer kimegyek a konyhába vmiért. De kb. 3 percnél tovább nem állok. Séta azóta nem volt. Nem merek - annyira ilyesztő volt főleg az elején amikor még véreztem, azóta meg nem merem lazábbra venni, nehogy újra bevérezzek. Majd ha a doki azt mondja, akkor is csak fokozatosan leszek "talpon" egyre többet.
Beus:
A genetikai szívvizsgálatra gondoltam, Attak már meg is válaszolta 😊
Na majd ha nem mondják nekem, rákérdezek a genetikai UH-on erre a szívultrahangra is.
Mennyi idő neked bejutni Bp-re?
A szívhanghallgatót nekem is ki kellett tapasztalnom, találtam hozzá pár videót a youtube-on, azok közül az egyik különösen hasznos volt. Megkeressem, bemásoljam?
Shabby:
Én egyelőre a szabinapjaimat veszem ki (pedagógus vagyok és nekünk nagyrészt a szünetekre kell tartogatni és akkor kivenni), de lassan elfogynak, akkor jön majd a táppénz...
Szia Amina. Pihengetek, uncsizgatok 😃😃😃
Vettem egy szivhang vizsgalot de neg nem sikerult babut megtalalni. Holnap lesz egy hete h neztek a hematomam. Szandekozok jovo csutortojre bejelentkezni a dokimhoz uh ra csak uuuuugy feeeelek beautozni Pestre :(
Te jol vagy? :)
Sziasztok,
2.sikeres lombik után most már 1 hónapja itthon vagyok mivel veszélyeztetett terhes vagyok. 2 hete volt egy 8mm hematóma, tegnapi UH szerint felszívódott hál istennek. 9 hetesek vagyunk egy 21,3mm babócával. Most kapok először fizetést mióta 9-es táppénzen vagyok. igaz nem lesz teli hónap mert az utolsó táppénzes papírt még nem állították ki. Valaki meg tudná mondani, hogy kb.mennyi pénzre számítsak? Ez is a fizetés 70%-a? 9-es kóddal írtak ki. Amúgy már nagyon unatkozok igaz eddig napi szinten hányingerrel küzdöttem úgyh amúgy se tudtam volna mit csinálni. Köszi az infókat ha valaki megosztja.
Köszönöm szépen!
Én is gratulálok Nektek a babához.
Én is beültitől itthon fekszem. Semmit nem csinálok.
Ma 5 percet sétáltam a házidokihoz a táppénzes papírért. De amúgy fekszem. A babáért mindent.
Szia Jázmin. Gratulálok a babához😊
Osztom Ámami velemenyet. A hematoma gyogyulása teljesen valtozo. Sotmitobb arra sincs garancia sajnos hogy nem ujul ki :(
En konkretan mar semmit nem merek csinalni. A hazaseletet beultetestol melloztuk de most mar konkretan semmit se merek csinalni. Fekszek es ucsorgok egesz nap. Tegnap foztem egy pörit de parom mosogat, kutyakkal ő setal. Nagy mereszen ha muszaj csutortok ota 2x elmentem a kapuig ami 50m de amugy csak a retasz széléig ha kiviszem a kutyit. Azert ez igy gáz😔 es ma mult szerda ota eloszor megint pici foszlanyok tavoztak. Doki azt mondta ez normalis de engem megremiszt 😔
Ámami a sima szivhangra gondolsz hogy hol csinaljak vagy a genetikai szivvizsgalatra?
Köszönöm szépen!
6 hete fekszel vagy azért szabad egy kis séta már?
Szerencsére egy hete is csak picike vér volt. Meg most is csak kicsike barna. Egy hete semmi.
Alig várom a holnapot. Végre láthatom.
6 hetesen 18.5 mili volt a petezsák. A babát akkor nem mérte le, vagy csak nem mondta. És volt szívműködés :)
Szia Jázmin!
Először is, gratulálok a babához ☺
Hogy mennyi idő? Az nagyon változó. Függ a méretétől is. Meg valakinek kiürül, valakinek felszívódik, valakinek "beszervül". Nem tudni, melyik mitől. De az jó, ha már csak barnázás van és csak kevés, most az elején az a lényeg, hogy ne induljon meg nagyon, de "sodorja magával" a babát.
Nekem amúgy a 6.hét óta van meg a hematóma (először nőtt, aztán fokozatosan csökkent), illetve múlt héten még volt, vagyis majdnem 6 hete.
De van, akinek 2-3 hét után nyoma sincs ☺
Én csak ezen a héten vettem észre, hogy nagyobbak lettek a melleim - hadd örüljön már apjuk is valaminek, ha már ìgyis tilos a házasélet 😆
Remélem holnap jó híreket kapsz, írj majd! 😉
Beus, de jó neked :-)
Mondjuk én már lassan észre se veszem, annyira hozzászoktam (na jó, nem, de majdnem :-P ).
Az jó, ha már nincs barnázás, meg ugye a baba 3-szor akkora, mint a hematóma, az is nagyon jó ;-)
Az szuper! Remélem nekem is jó lesz a genetikai, 2 hét múlva megyek. (Magzatvíz mintavételt én sem semmiképpen, akkor már inkább vmelyik - igen drága -kromoszómaszűrés.)
Magzati szívultrahangot kórházban csinálnak vagy magánban?
Én sem hánytam még ezalatt a terhesség alatt, hál'Istennek. Szerintem se tenne jót az azzal járó erőlködés, úgyh lehet vhogy tudat alatt is visszatartottam, de tény, h nem is volt olyan erős...
Sziasztok! 7hetes 2 napos kismama vagyok. Lombikkal sikerült a kisbabánk.
Múlt héten hétfőn egy picike vért láttam a betéten. Rohantam az orvosomhoz a kórházba. Hematoma van a baba mellett. Babának szívműködés látható volt de még nem hallható.
Nem tartott bent a kórházba. Itthon fekszem. Magnerotot és rutascorbint szedek. Vérzés azóta sem volt. Ma volt egy picike de az is inkább barnásabb volt.
Mondta a dokim, hogy ürülni fog ne ijedjek meg.
Mennyi idő alatt szívódik fel?
Melleim hatalmasak lettek. És igencsak válogatós lett a gyermek :)
Holnap délután megyek uh-ra. Remélem már nem csak látjuk de halljuk a szivecskéjét verni.
Huu lanyok, sajnalom hogy rosszul vagytok. Nalam sohasem volt hanyinger🤔
A progileepitestol en is félek. 14 hettol kell kezdenem.
Lassan toltom a 13 hetet de nem vagyok nyugodt raadasul a hematomam is majd 2cm, mondjuk szerda ota semmi nyom. Meg halvany se🙏🙏🙏
Nem csináltattam semmilyen vizsgálatot. Szerencsére a genetikai uh-on mindent rendben találtak, tarkóredő 1,8 cm, orrcsont látható. Felajánlották ugyan a korom miatt a magzatvíz mintavételt, de csak a protokoll miatt, az uh-ot végző orvos egyáltalán nem tartotta szükségesnek és én sem akarnám semmilyen okból sem.
A hányinger nálam egész napos már 10 hete, viszont most én sem hánytam még, szerencsére, mert nem gondolom, hogy a hematomának jót tesz az erőlködés.
De jó :-)
Igen, nekem is tovább tartott mindig a hányinger a 12.hétnél, mondjuk onnan fokozatosan csökkent és a 14-15. hét körül szabadultam meg tőle. Kivéve a lányomnál, vele kb. a 20.hétig volt, de szerintem az elevit volt a ludas... (Utána a fiúknál más terhesvitamint szedtem.)
Amúgy most Gravidát szedek, és az eddigiektől eltérően nem reggel, hanem este. Na ez nálam kulcs. Ugyanis az eddigieknél reggeltől estig (+éjszaka is) iszonyat hányingerem volt (+sokat hánytam), most meg egész tűrhető :-)
A progi elhagyásától én nagyon tartok, de nekem még messze van...
Te is csináltattál valami vizsgálatot kromoszómrendellenesség kiszűrésére? Milyet?
Szuper!
(Az én hematómám 6mmx2mm-es, tényleg nagyon remélem, hogy legközelebb amikor megyek már vagy nem lesz vagy olyan kicsit kesz,h azzal már nyugodtan felkelhetek :-) )
Na akkor már átlépted a bűvös határt (12 hét) :-)
A kombi a kombinált teszt? Én is azon gondolkozom, hogy először csak azt csináltatom meg és ha nem lesz jó az eredmény, akkor egy pontosabbat (Prenat-ot néztem, elég lenne nekünk, ha azt a néhány főbb rendellenességet kiszűri, mert az a helyzet, hogy ha pozitív, akkor sem vetetnénk, csak legalább rá tudnánk készülni...)
Sziasztok lányok!
Nagyon szuper híreket kaptatok, nagyon örülök!!! Pihizzetek tovább, minden rendben lesz!
Jajj nem irtam meretet
Hematoma 1,7cm, babuci 5,8cm
12+2 vagyok 😊
Szia! Ez de jo 😊 szepen novogettek😍😍
Tul vagyunk a genetikai h meg kombin. Olyan jo eredmenyt kaptunk hogy nem kertuk vegil a niftyt. Hematoma meg can saj a de mar itthon pihizek. Arnica montanahomeopatias bogyot veszek ra, az segit allitolag a felszivodasba 😊😊😊
Sziasztok csajok!
Mai híreim: baba nagyobb (3cm - 10 hetesnek megfelelő méret), hematóma valamivel kisebb lett. Feküdnöm kell továbbra is,2 hét múlva kontroll...
Megkérdeztem a szívhanghallgatót, doki azt mondta nem árt (hematóma esetén sem), de nem ajánlja, mert ilyen korai terhességben nehéz megtalálni a szívhangot és ha esetleg egyszer nem találnám, szétparáznám magam. Nem mondtam neki, hogy már az előző babánál is használtuk, és tökre kiügyesedtem a szívhang keresésben és a mostaninál is tök hamar megtaláltam. Illetve volt, amikor nem találtam az előzőnél, persze nem voltam nyugodt, de olyankor sem rohantam a kórházba, h nincs szivhang, mert tudtam, h ha tényleg nem él, akkor már úgysem tudnak tenni semmit. Félretettem 1-2 napra és újrapróbálkoztam, és utána mindig sikerült. Szóval nekem ez inkább megnyugtatás volt, mint ok az aggodalomra, de nyilván ha valaki nehezen vagy ritkán találja meg a szívhangot, annál inkább az ellenkezőjét éri el...
Na, ennyit erről 😆
Beus, mizu? 😊
Hát én is elképesztő parás vagyok, folyamatosan ellenőrizgetem én is... Hiába mondja valaki, hogy nyugi meg stb., ha vki ezt átéli (meg esetleg előtte egy-két-három vetélést) és nem parázik szinte folyton, azelőtt emelem a kalapom...
Szóval én is arra jutottam, hogy el fog ez tartani addig, míg meg nem születik... (Igen, valóban messze van :-O )
Köszi Attak, holnap írok, Beus te is ;-) Kitartás!
Attol tartok hogy tenyleg. De az meg olyan messze van....
Reggelig itt tart az orvosom. Szeretne meg holnap nezni egy uht.....szoval maradok😃😃
Szerintem csak akkor nyugszunk meg igazán, ha megszületik.
Remélem holnap mindketten jó híreket kaptok!!! Majd írjatok. ☺
Csütortok mindjart itt van 😊😊
Szurkolok🍀🍀🍀🍀
Sajna nem tudok a parátol szabadulni. Maszkalok a wc re hogy ellenorizzem😔
Igen, én is abban bízom, hogy ez a legutóbbi barnázás a maradék 5mm-es hematóma kiürülését jelentei :-)
Csütörtökön kiderül.
Tök jó, a babád már majdnem 5-ször akkora, mint a hematóma ;-) Nekem is általában éjjel/hajnalban ürült, napközben meg szinte semmi. (Hát ha barna, akkor elvileg az a meglévő...)