Házasságkötés: Biztos, hogy kell az a papír a boldogsághoz? (beszélgetés)
engem nincs ami meggyozzon a hazasagra anyagi okokon kivul...mas semmilyen ertelmet nem latom..;)
nem szeretem en az ilyen nagy bulikat...ezeket a megrendezett esemenyeket ahol mindennek megvan a leirasa hogyan kell tortenjen,,,..
Másik fele, hogy vannak családok, ahol többet jelent a papírnál a házasság. Maga a szertartás, a készülődés a lakodalomra, és mindezt jó megosztani a tágabb családdal.
Nálunk a férjemnek volt fontosabb, talán azért mert az ő családjában mindenki házas és csak jó példákat látott.
papír nélkül is lehet nagy cirkusz a válás, főleg ha közös minden vagyon, vannak gyerekek és az egyik fél nem akar megegyezni.
Ismerősömék több mint fél éve próbálnak elválni élettársi kapcsolatból, de még most sem látni, hogy mikor lesz a vége. A férfi iszik, verekszik, ezért a nő a gyerekekkel szükséglakást kapott. A pasi meg otthon van a nagy családi házban, aminek a hitelét is a nő fizeti, mert az ő nevére lett felvéve. Ehhez képest ők egy penészes szoba-konyhában laknak a két gyerekkel.
Ennyit a nincs papír nincs probléma elméletről..
Én hàzassàgot kötök de:
Se vendégek(csak a két kötelezö tanu...)
Se menyasszonyi csiri biri ruha
Se gyürü(mert nem kötelezö)
Viszont kimondjuk hogy igen,mert szeretném a pàrom nevét büszkén viselnii.
Lehet hàzassàgot kötni szerelemböl minden féle csillogo lagzi nélkül is.
A házzaság tudjátok mi?
Egymással isten kötelékébe lépni, kizárni a világot, hogy tudják mi egymásé vagyunk örökre. nem a szeretet, szerelem, annak már előtte meg kell lennie, és nyílván utánna is.
Én elképzelhetőnek tartom. Én szeretem a páromat, és nem gondolok másra, én egy életet tervezek vele.
A házasságot pedig nem siettetjük, pedig beszéltünk már róla, hogy megérettünk rá. Nem ez egy életre szóló döntés, nem szabad beleugrani.
Sokan azt mondják erre: el lehet válni. Hahaha, ha már erre gondolnak, minek megházasodni?
Én nem gondolok rá, mert szóba sem jön, azért házasodok, hogy egy életen át a párom jobb része legyek, ő pedig az én bal részem, ez egyébként már most is így van.
Egyetértek veled.Az a gond,hogy manapság már nem jelent az embereknek annyit a házasság,mint régen.Most a felhajtásról szól stb.Régen igaz volt az,hogy jóban-rosszban,egészségben-betegségben . . . Ma már az első nagyobb gondnál az emberek a válást fontolgatják.
A nagyszüleim 62éve házasok,az azért nem semmi,pedig biztos nekik sem volt egyszerű.Ma már házasság nélkül,egy kapcsolat sem nagyon tart eddig.Én is elképzelhetetlennek tartom.
Nem kell, de annyira csodás, amikor két ember egymásnak szenteli az életét isten előtt.
Sajnos manapság ez nem erről szól.
Nálam és a páromnál a házasság egy csodás szent dolog, amit egyszer köt az ember, inkább előtte fontoljuk meg alaposan.
Ezen még nem gondolkoztam, de szerintem a boldogsághoz nem kell.
Lehet, hogy vannak előnyei, de vannak hátrányai is. De ez inkább társadalmi-jogi szempontból érdekes.
Ha még nem hallottad, akkor most elmondom én, hogy bevezetik, hogy az élettársi kapcsolatot is be lehessen jegyeztetni. Majdnem olyan mint a házasság. Ami azt jelenti, hogy a hitelnél olyan, mintha házas lennél, majdnem. Ugyan olyan jogaid lesznek, mint a házasoknak. Csak attól tartok, hogy az is olyan lesz, ha szét akarsz menni, mint a házasoknál. De ebben nem vagyok biztos. Szóval akkor jön a kérdés, hogy akkor már miért nem házasodnak össze? Hát nem tudom.
De én csak egy szaros hitel miatt nem mennék férjhez soha. Akkor keresek más megoldást!!
De mint mindig mondtam, ki ahogy gondolja. Csak aztán nehogy jöjjön a panasz, hogy nem kellett volna!!!