Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Havanese gazdik fórum

Havanese gazdik (beszélgetés)

❮❮ ... 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 ... ❯❯
1872. fekete-fehér,Rocco (válaszként erre: 1869. - 61698013d8)
2009. szept. 18. 19:51
Kitartás,ahogy nő annál kevesebb"rosszat csinál"Rocco nem csinált még olyan feltűnően rosszat.De ez a kölyök korral együtt jár.Folyamatosan ás,szedi ki a fűvet gyökerestöl,papucsokat elviszi stb.Most már egyre kevesebbett pisil be,kaki meg már nagyon rég volt itt bent.Igaz rengeteg játékuk van,és van két játszótársa(Maszat,Kelly)Nyúzza őket rendesen,szerencsénk van ,hogy ilyen türelmesek hozzá.A ki-be járó szerintem nagyon sokat jelent,de hát van hátránya is.Most hogy esett az eső,nem kell ecsetelnem hogy néz ki az előszoba.Jöttünk haza tiszta viz, át volt ázva mint egy kis ürge.Remélem nem fázik meg.Gyorsan jól áttörölgettük ,hogy száradjon.Holnap lesz 4 hónapos.
1871. fekete-fehér,Rocco (válaszként erre: 1868. - Maruszja)
2009. szept. 18. 19:40
Sziasztok,milyen sűrűn fürdetitek,vagy mindig kozmetikushoz viszitek????
1870. Maruszja
2009. szept. 17. 08:12

Sziasztok!

Jó reggelt gazdiknak és kutyusoknak. Sajnos nálunk esik az eső, de le kellett vinni, most langyos vízzel várom, mert alvázmosás lesz. Van esőköppenye, de a férjem nem adta rá (akkor minek van? Nem?)

Régebben nálunk is téma volt a virág. Van egy nagy Yukkám, amelyet nem tudok semmire feltenni, mert így is már a flafonig ér. No ennek a földjét egyszer kiszedte, minden földes lett a lakásban. A szája tiszta fekete a földtől. Aztán azt csináltuk (nem volt szép, de hatásos), hogy egy nagy papírdobozt szétszedtünk és azzal takartuk körbe a virágot. Aztán egyszer eltüntettük a papírdobozt és azóta nem jár rá.

Igen, ha valamit el akar érni, addig ugrál, amíg nem sikerül neki.

Még jó, hogy festés lesz nálatok, de azt javasolom, hogy csukjátok be az ajtót, ahol éppen festenek, mert félő, hogy még ott is tudna csinálni egy kis meglepetést!

2009. szept. 17. 07:39
Sziasztok! ne tudjátok meg, tegnap mi fogadott, amikor hazaértem. Az előszobában volt egy félig kiszáradt növény a virágtartón. azt az én kis drágám kiszedte, és az egész lakáson végighúzta, a nappaliban a 2*3-as szőnyeg félig felhajtva, (nem tudom hogy csinálta) és beterítve földdel és növénydarabokkal. erre jött még a lakásban három kaki. Amikor beléptem, hirtelen nem tudtam megszólalni, pedig akkor még csak az előszobát láttam. már mosolygok rajta, de tegnap kicsit mérges voltam. +még három cipő a nappaliba húzva, azt rágta. pedig már magasabbra volt téve. Most zizizek, mert a lakás kicsit szét van pakolva, holnap két szobában lesz festés, és nem tudom mi fog várni, ha hazaérek. Remélem most kicsit visszafogja magát. Egyébként édi bédi, meg néha ügyes a kinti wc-zéssel is, de vannak dolgai. Furcsa, mert nekem még ilyen "kártékony" kutyusom nem volt, és fogalmam sincs, ezt lehet e egyáltalán befolyásolni. Megrágta az első nap után a kisfiam keményfedeles olvasókönyvének a sarkát is, pedig a szekrényen volt, de felágaskodott és elérte. meg mindent, amit ér. pedig van rágókája, vettem még olyat is, ami fa, hátha, de nem az érdekli. Pakolunk, mintha bébi lenne a házban.
1868. Maruszja (válaszként erre: 1866. - Daroki)
2009. szept. 16. 20:07

De jó, annyira imádom én is mikor Picúr tiszta. De már megint kezd szürkülni a bundija. Olyan hamar piszkosak. Pedig minden lemenetel után lábmosás, alvázmosás van és sokszor kefélés.

Most van éppen lent a férjemmel sétálni. Isteni jó az idő, ezt szeretem!

2009. szept. 16. 17:13
Sziasztok,nálunk is rendben vannak a dolgok.Vasárnap óta kint vannak a pelusok.Egyik a bejárati ajtó elött,másik a teraszon.Éjszaka kibirja,reggel jelez ha ki kell menni.Napközben sem csinál bent semmit(mikor nem vagyunk itthol).Mikor megjövünk akkor nem tudom elfeledkezik magáról???Mostmár mind három nap akkor pisilt be mikor már itthol vagyunk,de egyönk sem látja mikor.Nem tudom rajt kapni,hogy egy kicsit leszidjam.Remélem erröl is leszokik hamar,és akkor már minden rendben lesz.Szegény Maszat már alig birja az egésznapos játékot,de Rocco fáradhatatlan.Csak a kanapéra tud előle menekülni,de már onnan is lehuzza néha a farkánál fogva,ha eléri.
1866. daroki (válaszként erre: 1863. - Maruszja)
2009. szept. 16. 15:52

Helloka!

Nálunk kutyaügyileg igen.Tegnap fürödtek a kutyusok,most szép tiszták:)Na nem sokáig:D Egyre hosszabb megint a szőrük,majd csinálok róluk képet,csak töltöm az elemeket,bár már jobban járok,ha újat veszek.

1865. Lanoka
2009. szept. 16. 15:45
ez a vizsgálat a gazdiknak szól:-)
1864. Lanoka
2009. szept. 16. 15:45
Fájdalommentes ALLERGIA vizsgálat Budaörsön október 2.-án. 500 féle anyag közül állapítjuk meg okozhatja az allergiát. Bejelentkezés: 30-9894077. Ára: 5.000.-/fő
1863. Maruszja
2009. szept. 16. 13:20
Sziasztok gazdik és kutyusok! Remélem mindenhol minden rendben van!
2009. szept. 13. 15:40
Sziasztok,ma megint ovi nap volt.Ismét jól érezte magát.Kapott egy kis selyem sonkát behivásnál,kiváncsi voltam hazafele befog e hányni.Még a régi kutyasuliba is bementünk(ahova a Kelly-vel járok)bemutatkoztunk.Minden kutya megszagolta,behuzta ugyan a farkát de jól viselte.Szerencsésen haza értünk(hányás nélkül)A nejem szerint is a doki után hány,de hát nem is voltunk még máshol,még nem voltak meg az oltások. Jó hétvégét mindenkinek!
1861. Maruszja (válaszként erre: 1860. - Fekete-fehér,Rocco)
2009. szept. 12. 22:37

Tündéri szép ez a kiskutyus! Nagyon tetszik, arany pofikája van.

Jó éjszakát mindenkinek!

Ma nagyon jó napom volt. Tudom ez kutyafórum, de akkor is nekem ma nagyon jó napom volt.

2009. szept. 12. 17:07
A naplóba tettem pár képet,igaz nem sok látszik belőle.
2009. szept. 12. 16:34
Sziasztok,ma ismét voltunk óviban,Nagyon jól érezte magát,teljesen feloldódott,rohangált játszott és mindig megtalált mikor elszaladtunk.Ma 7 db vele egysúlycsoportos volt és egy golden,de az kicsit félénk volt.Mondtam is az"óvonéninek" mindig igy kellene.Egy kis csoport és egy nagy.Most ki van fáradva (lemerült a duracel).Utána mentünk a soron következő oltásra(korona virus ellen).3,15kg vagyunk,szépen gyarapodunk.Ma nagyon elfáradt,ez nem is volna baj ,csak ép mikor haza értünk akkor hányt be a kocsiba.A mult hétvégén már nem hányt,azt hittem megszokta a kocsit,igaz akkor nem voltunk szurin.Lehet ,hogy ma sok volt neki?????Vagy csak a doki után hány(nagyon stresszeli magát)nem tudom.A jövő héten csak oviba megyünk,és akkor meglátom.Ha nem hány,akkor csak a doki miatt van.Persze máshol még nem voltunk.
1858. Maruszja (válaszként erre: 1852. - Fekete-fehér,Rocco)
2009. szept. 11. 08:13

Sziasztok gazdik és kutyusok!

Nekünk Picúr előszeretettel ugatja a kukázókat, cigányokat. Már sokszor úgy restellem. A múltkor én sétáltam vele és 2 ember a kövön ült, ott borozgattak, Picúr eléjük állt és olyan égtelen ugatásba kezdett előttük, hogy alíg bírtam elhúzni. Gondoltam menjünk innen, mert mindjárt a seggünkbe rúgnak!

1857. Kiccicu (válaszként erre: 1855. - Daroki)
2009. szept. 11. 08:10
Lehet kapni állatgyógyszertárban, vagy kutyaüzletben vitaminokat, attól nagyon fényes lesz a szőre.
1856. fekete-fehér,Rocco (válaszként erre: 1855. - Daroki)
2009. szept. 11. 04:52

Sziasztok,pontosan én sem tudom,de állitólag a kajával függ össze.Ha meg van bene minden,akkor simán fényleni kellene.Mindenféle kence-fice nélkül.Nálunk ez eddig igy is volt(kivéve Whitey-t mert ő fehér volt, fehér kutyát még nem lattam fényes szörre,ha csak be nem fujták valamivel.)Kelly a labi

fekete, ragyog olyan fényes a szőre,pedig ő nagyon ritkán van fürdetve.Maszat palota világosbarna keverék,neki is fénylik mikor hosszú(most rövid nyári frizurája van.)Bizom benne ,hogy Rocco csak koszos,és azért lett matt.Szombaton megyünk szurira,és megkérdezem a dokit lehet e már fürdetni.Ti mit gondoltok lehet már????Lassan már 4 hónapos lesz.Nem emlékszem pontosan,de vahol olvastam,kölyköt nem szabad fürdetni,ha nem muszáj .De azt már nem tudom mennyi idős koráig.

1855. daroki (válaszként erre: 1854. - Fekete-fehér,Rocco)
2009. szept. 10. 19:38
Nálam Edu szőre olyan mattos.Picinek szép fekete fényes szőre volt,mostanra fakult neki.Ha megvan fürdetve,akkor kicsit fényesebb,de aztán pár nap múlva megint mattos.Mollynak még fényes,de neki is még bébiszőre van.Nem tudom,hogy mitől függ,hogy fényes szőre legyen egy kutyának?Volt egy fekete spánielem,nagyon szép fényes szőre volt.
2009. szept. 10. 18:50
Lenne egy kérdésem azokhoz akinek fekete,vagy sötét szörű a kutyája.Rocco addig olyan szép fényes volt a fekete részen,most olyan matt lett.Aránylag jó tápot eszik,vidám ,jó a széklete.Vagy talán már koszos lett???A tiéteknek fénylik a szőre???Kelly alapból fénylik nem csinálok vele semmit csak hetente fésülöm.(labrador és fekete)
1853. fekete-fehér,Rocco (válaszként erre: 1848. - 61698013d8)
2009. szept. 10. 18:36
Sziasztok,remélem a mieink is féléves korukra szobatiszták lesznek.(ha nem akkor is megtartjuk.)Tiéd még nagyon fiatal,szerintem nem lehet még tőle elvárni a szoba tisztaságot.Rocco egész éjszaka kibirja(igaz ötkor kelt bennünket).Napközben ,hogy nem vagyunk itthol nem pisil be,pedig benn is van, mert mikor jövünk haza öt körül akkor jön ki .Nem találunk pisi foltot a peluson sem ,meg szerencsére máshol sem.De utána aztán bepotólja,mert kintröl szalad be a teresz ajtón ,pisil a pelusra és megy tovább és kimegy a ki-be járon.Anyira örül szerintem és elfeledkezik"a jónevelésröl".Bizok benne rövid időn belül szoba tiszta lesz.A tervem az 4 hónapos korától,kirakom a pelust az udvarra,és ha bent végzi a dolgát akkor már egy kis leszidást kap.Eddig dicsértük ha pelusra végezte a dolgát,most akkor nem szidhatom le érte.Mi most nem veszünk tudomást ha rápisil,kint viszont kapja a dicséretet.Türelem ,a tiéd meg tényleg nagyon fiatal.
1852. fekete-fehér,Rocco (válaszként erre: 1851. - Maruszja)
2009. szept. 10. 18:16
Sziasztok,igen ezt már észre vettem,hogy bátrak.Most már Rocco sem menekül be ha ugatnak a nagyok.A postást,újsághordót,már elég eröszakosan ugatja.Az oviban is ment neki a nagy kutyáknak még reggel.Aztán rájött nem bátják,akkor már másképp viselkedett.
1851. Maruszja (válaszként erre: 1850. - Fekete-fehér,Rocco)
2009. szept. 9. 21:26

Ezek a kutyusok amilyen picik, olyan bátrak. Az én Picúromnak sok nagy kutya barátja van. Van, amelyiket úgy megugatja és körbeszaladja. Nagyon édi.

Kellemes estét gazdiknak és kutyusoknak is!

Drága Arany Barátnőmnek nagyon sok erőt és kitartást és sok puszit küldök!

2009. szept. 9. 19:02

Sziasztok,Rocco már 4-hónapos lesz 19 én.Nem akarom elkiabálni de egyre kevesebbett pisil bent.

Igaz ő már redszeresen használja a ki-be járót.Most már erélyes házörző,az elöbb hordták a reklám újságokat,mindkét kutyánk nagyon haragszik rá.Eddig elszaladt ha ugattak,ma már ő is erélyesen ugatott.Ugy hogy kezd bátorodni.Üdv mindenkinek István.

1849. csibiusz
2009. szept. 9. 09:05

Szép jó reggelt gazdiknak, és kutyusoknak !

Olvasom a beírásaitokat, nagyon ügyesek, tanulékonyak ezek a kutyusok.

Ma nálunk betévedt egy fekete nagy cica, és akkora háború volt, hogy nocsak !

Zengett az egész utca Lilitől, annyira haragudott, alig lehetett lecsillapítani.

Arany férjének jobbulást kívánok, Aranynak pedig nagyon sok erőt,kitartást,egészséget, hogy segíteni tudjon.

2009. szept. 8. 18:11
Zara két és fél hónapos már, ha jól számolom. Telik az idő. De nem haladunk semmire. Van pisifolt a peluson, mert ahová pisilt, azt gyorsan feltöröltem vele, de semmi. Ha kimegyünk és ott állok mellette, akkor talán, de nem mindig van siker. most miközben ülök a gép mellett, történt egy dolog. össze-vissza mászkált a lakásban, rászóltam. erre elindult az ajtó felé, megnézte, és elindult vissza. Gyyorsan kivittem, és kakilt. Heuréka!!!!!!!!!!!! Hát, nem tudom. elég kevés volt az együtt töltött idő itthon, amíg igazán sikerült szokatni. Ha kinn hagyom, akkor áll az ajtó előtt, és olyan keservesen sír, hogy rossz hallgatni, és behozom. a szőnyegeink nem mind mosható, de az biztos, hogy előszeretettel megy rá... Majdcsak lesz valahogy. még annyit szerettem volna mondani, hogy a hugomnak volt egy havaneese kisfiú kutyusa, ő fél éves koráig kinn volt udvaron, semmi tanítás nélkül. Aztán a hugomhoz került, elvitte egy kutyakiképzőhöz akinél ha jól emlékszem 2-3 hetet töltött és képzeljétek utána teljesen szobatiszta volt. Nem tudom hogyan csinálta.
1847. fekete-fehér,Rocco (válaszként erre: 1845. - 61698013d8)
2009. szept. 7. 18:49

Sziasztok,hát még biztos korai neki a bejáró(habár nem tudom hogy mekkora és mennyi idős)vagy csak nem olvastam figyelmesen a hozzászólásaidat.

A pelusról,nem tudom hol vetted,de kb mi is igy vettük de miénk 10 db-os.Azt tudom a DM-be a tiz darabos Olyan 800ft máshol az ezerkettő.Most öt darabosat vettűnk de ez nagyobb 700ft .Durván 100 ft körüli egy db.Rocco azért rápisil,de úgy hogy kint játszik az udvaron,beszalad pisil a pelusra és kijön játszik tovább.Éjszakát kibirja nem csinál semmit,de reggel ötkör kelt bennünket és akkor ki kell vele menni.Egyedül nem megy ki,ott kell aszisztálni neki mig pisil és kakil.Mikor bejövünk leül a nassos szekrény elé és várja a megérdemelt juti falatot.Hétközben ez nem is baj mert akkor kelünk,de ő hétvégén sem "felejt".Igy hát akkor is ébresztő van.

1846. fekete-fehér,Rocco (válaszként erre: 1844. - Maruszja)
2009. szept. 7. 18:33
Sziasztok,igen sokkal jobb volt mint szombaton.Az óra végére teljesen feloldodott,már rá kellett szólnom,hogy hagyja békén a kis havanese lányt.Örülök neki,elég gyorsan alkalmazkodik,és remélem ez csak jobb lesz.
2009. szept. 6. 20:17

A kutyabejárón még nem gondolkodtam, lehet majd valamikor. Most annak is örülnék, ha a kutyapelusra sikerülne valami. Most ültem gép mellé, így nem láttam, hogy hol és milyet vegyek, totál fel is vagyok háborodva, 1600 ft volt a legkisebb méret, 16 db-os. De vettem, majd legközelebb okosabb leszek. Dm nincs nálunk, csak rossmann, de majd figyelek. Egész nap vidéken voltunk, bevásárolni, Zarát vittük magunkkal. Persze a kocsiban mindig maradt vele valaki. Egész nap nagyon ügyi volt, nem pisilt be egyáltalán. örülök, hogy jobban sikerült a kutyaovi.

Szép estét mindenkinek!

1844. Maruszja (válaszként erre: 1842. - Fekete-fehér,Rocco)
2009. szept. 6. 16:42

Sziasztok! Örülök neki, hogy ma már jobban viseltétek az "ovit". Lehet, hogy mindig jobb lesz. Az tényleg jó, hogy több kutyus volt ott és akkor már "dombon a tanya", mert jobban tudnak játszani és talán a feladatokat is megcsinálni.

Szép napot Nektek!

2009. szept. 6. 11:05
Jav:Sziasztok
❮❮ ... 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook