Havanese gazdik (beszélgetés)
köszönöm a választ!
igazából reggel 7 körül le tudtunk feküdni kicsit pihenni, aztán már ment nagyba a játék.
remélem nem lesz ma este is ugyanez, sajnáltam szegényt, hogy ekkora stressz éri:S.
Én sem tudok mást írni,mint azt,hogy türelem:)
Az első pár nap a legtöbb kutyusnál így tellik,hogy sír,vonyít,hiányolja az anyját a tesóit.De ez normális az első időkben.
Sztem nyugodtan vedd ki az első pár nap a helyéről,legyen ott a kezed közelében,neki most erre van szüksége.Én is végigcsináltam ezt Mollyval,aztán amikor már nagyon fáradt voltam,mert keveset aludtam,ment a húgomhoz pár éjszakára.Nem emlékszem pontosan,de kellett jó pár nap,mire megszokott minket.
Nekem az a tapasztalatom,hogy a lány kutyák amúgy is hisztisebbek,mondom ezt két fiú kutya után:)
Mindenképpen nyugtatgasd,ha kell beszélj hozzá,aztán amikor már megszokott titeket,az új helyét akkor aludni is fog éjszaka:)
Éjszaka szerintem ne próbáld lekötni a figyelmét semmivel,főleg ne labdával,tanulja meg,hogy éjszaka alvás van.
Ha pedig több ideig lesz majd egyedül a kutyus,akkor érdemes fokozatosan hozzászoktatni,egyenlőre elég "trauma" neki az is,hogy nincs vele a mamája.
Esetleg még ami segíthet,hogy egy kis rongy darabot amin az anyja szaga van beteszitek a helyére...attól lehet megnyugodna.
Sok sikert!
Tegnap volt az első estéje nálunk a kis bichon lánynak. Tudom, hogy türelem kell hozzá, és próbálok is minél többet odafigyelni, de annyit nem tudok, amennyit elvár tőlem
Egész este vonyított, mert kialakítottunk neki egy elkülönített rész, de a szobánkban. Aztán átkerült az ágy mellé és amikor már a kezemet betettem hozzá(úgy aludtunk) megnyugodott. Regelre szétrágcsálta az ujjaimat.
Mivel tudom lefoglalni? Lekötni a figyelmét?
Van labdája, rágókája.
Mit tegyek ha estére egyedül hagyom, és sír? kivegyem? úgy tudom, hogy azt nem szabad.
ma 2 órát sikerült aludni…
Kérlek segítsetek!
Sajnáljuk a kutyát,meg persze a kórházban fekvő gazdáját is:(Szomorú ez,mert mindkettőnek rossz.
Én még elviselem(bár nagyon nehéz)de a felettünk lakó lánya lassan szülni fog,nem hiszem,hogy ők sokáig fogják ezt tolerálni:(
6-7 hetesen szokták elvinni a kiskutyákat./szerződéssel/Mindegyik egészséges,problémamentes "nagy"kutyus lett.
A haszki,csak áll a kerítés mellett,és éktelenül vonyít.Hogy mi baja lehet?Szerintem unatkozik.Pedig nincs egyedül,van ott egy németjuhász is.
Mindenképpen örülj a kutyusodnak!
Nem bántásnak szántam,hiába eszik egyedül és van féregtelenítve a kutyus,akkor is ajánlják még,hogy legalább 8 hetes koráig maradjon a tesóival,anyujával.Az én állatorvosom "morgott",hogy minek hoztuk el 8 hetesen Mollyt.Van olyan tenyésztő,aki 3 hónapos kora előtt nem is adja oda a kutyát.
De ez csak az én véleményem volt,tényleg legyen benne sok örömöd.Nekem Molly miatt negatívak a tapasztalataim,de több helyről is hallottam negatív élményeket a korai elhozatal miatt.
Párom édesanyja,aki történetesen a szomszédban lakik.
A pici már rég eszik egyedül,féregtelenítve és túl van egy oltáson...
Azt hittem itt megoszthatom az örömömet, de mind1.
Gyors gyógyulást Jackynek!Mire megszokja a gallért le is kerül róla:)
Mollyval szerencsések voltunk,csak pár éjszakát volt rajta,napközben egyáltalán,de örző szemek figyelték minden mozdulatát:)
Én meg már megőrülök a felettünk lakó kutyától.Egésznap ugat,elviselhetetlen már és ez így megy hetek óta:(
Sziasztok!
Jacky túl van az ivartalanításon.Jól viseli,csak a gallér nem tetszik neki.Állandóan piszkálja,le akarja szedni.Na meg mindig neki megy az ajtó fának.10 napig kell hordania,úgyhogy kénytelen lesz megszokni.
Szia!
Egy hiba mindenképpen van benne...hogy nem hozzám kerül:DDD
Viccet félretéve,így ránézésre minden rendben van vele:)Honnan veszitek,mennyi idősen hozzátok el?Láttátok a szülőket is??
Sziasztok!
MI most készülünk Havanese-t venni a 6 éves kisfiamnak. Tettem fel képet róla,megnéznétek? Remélem rendeben találtok nála mindent:-)
Végig olvastam a fórumot,de azért annyit még had kérdezzek hogy mielött elhozzuk mire kell odafigyelni? Köszönöm előre is és szépek a kutyusaitok!
Marci most 8 hónapos, talán akkor van még kis időnk..
Egy kiesett játék közben szombaton (lenti), de most megnéztük, a felsők is duplán vannak.
Marci sokat rág, kb 3 hete csülköt főztem, annak megkapta a csontját, imádja, kint van a kertben..
De ezt a rongyos dolgot megpróbáljuk intenzíven, hátha hat..
Köszi a tanácsot!