Főoldal » Írások » Lélek & Szerelem témák » Hat nap telt el és már sokkal gazdagabb vagyok!

Hat nap telt el és már sokkal gazdagabb vagyok!


Csodálatos változásokon mentem keresztül. Az elmúlt két évben örökös problémát jelentett a pénz és a baráti köröm egyre többször hallotta a számból: sajnálom, de ezt most nem engedhetjük meg magunknak. Minél kevesebbre futotta, annál több vitánk volt a párommal. Az utóbbi időben nem is nagyon esett másról szó, mint hogy nincs pénzünk semmire.

Nem volt ez mindig így. Régebben sok pénzem volt, de nagyon hamar el is szórtam. Nem becsültem a pénzt. Külföldön is szerencsét próbáltam és mikor hazajöttem ingatlanközvetítőként kezdtem dolgozni. (Ekkor találkoztam a párommal.) Hittem benne, tetszett a munka, de több kolléganőm állandóan azt szajkózta, hogy ebből nem lehet megélni. Az tény, hogy elég bizonytalan jövedelem, főleg a legelején. Ezekből a negatív dolgokból sajnos sokat magamba is építettem és bár több ingatlant adtam el, mint amit ők összességében, sokszor hallottam, hogy miért nem lehet ebből megélni, így végül nekem sem sikerült.

Párom a kapcsolatunk elején átjött a céghez és bár 2 hét alatt 160E Ft-ot tett a családi kasszába, de mikor 3 hónap együttlétünk után kiderült, hogy babát várok, eleget akart tenni a biztos jövedelem elvárásnak és segédmunkásként kezdett egy gyárban dolgozni.

Szülés után én csak állambácsi juttatásait élveztem (havi 40-50E Ft) ő meg a biztos fizetésért, kezdetben 65-80.000, most 100.000 Ft-ért jár be dolgozni. Talán nem árulok el nagy titkot, hogy meglehetősen nehezen jöttünk ki ebből a pénzből, és némi adósságot halmoztunk fel. Bár a párom többször pedzegette a vállalkozás gondolatát, én tűzzel-vassal irtottam belőle, mondván, hogy most válság van, nézd meg mi is milyen nehezen gazdálkodunk, hidd el, jobb a biztos munkahely!

Nem mellesleg minél többször ismételtem, hogy most nincs pénzünk, annál kevesebb jutott arra amire szerettük volna. Erre még többször tudatosítottam a páromban, hogy nekünk nincs pénzünk, semmire sem jut. Tudjátok, mi történt? Odáig harsogtam ezt, míg végül tényleg semmire sem jutott. Ha mégis azt gondoltam kigazdálkodjuk valahogy, bejött egy váratlan csekk és újra padlón voltam.

Május 24-én este jött az első szikra, a Szerencsevadászok című Napló riport láttán. Azt mondták, minden fejben dől el.

Ekkor kezdtem megnyílni abban az irányba, hogy mivel itt ez a sok fizetnivaló és jelenleg a kiadásunk nagyobb, mint a bevétel oldalunk, valamit lépnünk kell, hogy ezt megjavítsuk. Még nem tudtam, hogy mibe vágunk, de azt igen, hogy hinni fogok a sikerében.

Szombaton találkoztam anyukámékkal, akik saját vállalkozásukból élnek és a válság ellenére nekik nem csökkent a bevételük. Nem élnek fényűző életet, de annyit keresnek, amire szükségük van. Miután néhány szót váltottunk a kezdetekről, még inkább felerősödött a dolog bennem és eldöntöttem, kiveszem a negatív gondolatokat a fejemből, és bármilyen nehéz is a kezdet kitartunk a sikerbe vetett hitünkben. Itt a Hoxán ajánlott nekem egy könyvet valaki, aki már nálam előbb felismerte ezt a dolgot. (Örök köszönet érte.) Azonnal megrendeltem, kedd óta szinte le sem teszem. Ez a könyv segített tisztázni a pénzel való viszonyomat, az alapokig leásott és miután egy egyszerű kérdéssel meggyőzött: Most gazdag vagy? Nem? Akkor mit veszíthetsz, ha kipróbálod a módszerem? Hagytam, hogy a rosszul épített alapomat a rá felhúzott düledező épületemmel a földbe döngölje. Tiszta lappal indulva követtem az építési tanácsait. Hihetetlen felismeréseken mentem keresztül, sokszor szinte rázott a hideg az olvasás közben, és igen, már minden porcikámból hiszek benne, hogy sikerülni fog. Hiszem, hogy vonzom a pénzt.


Mivel lettem hat nap alatt gazdagabb?

Rengeteg jó gondolattal ÉS összhangba kerültem a párommal, nem veszekszünk és alig várjuk, hogy egymás közelében legyünk, hogy újabb gondolatokat oszthassunk meg egymással, ÉS nemvárt pénzt hozott a postás, ÉS párom által régóta sóvárgott navigációs rendszert most ingyen megkaptuk, ÉS egy új Senseo kávéfőzővel, ÉS egy APEH-től kapott számunkra nagyon kedvező pénzügyi könnyítéssel, ÉS ma újabb nem várt pénzzel.

(Bizony a héten 10.000-et költöttünk, és így most 16.000-el van több pénzünk, mint szombat előtt.) Megnyugodtam, az energiám megsokszorozódott és már alig várom, hogy vasárnap legyen, ugyanis akkor hozza meg párom a vállalkozásunk tárgyait. Jó minőségű külföldi használt játékokat fogunk árulni mindenki számára megfizethető áron.


Történetemet azért osztottam meg veletek, mert úgy gondolom, lehet más is köztetek, aki hasonló gondokkal küzd és a "Ha eddig az én módszeremmel nem lettem gazdag, akkor mit veszíthetek, ha más ember (aki nem mellesleg milliomos) módszerét próbálom meg?" kérdés talán mást is segít elindítani az úton.
Írta: babapiskotaa, 2009. augusztus 9. 10:03
Fórumozz a témáról: Hat nap telt el és már sokkal gazdagabb vagyok! fórum (eddig 146 hozzászólás)

Ha tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook