Főoldal » Írások » Babák & Mamák témák » A jódhiány is okozhat időszakos meddőséget

A jódhiány is okozhat időszakos meddőséget


A családunkban anyai és apai ágon is többször előfordult pajzsmirigybetegség, sajnos ezt a problémát én is örököltem. A rosszban a jó, hogy az én esetemben nem olyan súlyos. Gyorsan, még a probléma kialakulásának kezdetén észrevettem és kezeltem a betegséget.

A betegség kezdetekor általános gyengeséget éreztem, indokolatlanul felszedtem 4-5 kilót, a körmeim és a hajam nagyon elgyengültek. Elmentem hát egy vérképet készíttetni, ahol kiderült, hogy kis pajzsmirigy-alulműködésem volt. A háziorvosom javaslatára elkezdtem szedni jódot.

Akkoriban már férjnél voltam, és terveztük a gyerekvállalást is, de csak nem jött össze. A probléma kiderülte után, na és egy kínos felmondást követően (munka), elmentünk egy hosszú hétvégére, Hajdúszoboszlóra, ahol 3 napig áztattam magam a jódos vízben.


Egy hónappal később, láthatóan és érezhetően javult a közérzetem, leadtam a felszedett kilókat, amiket a következő 9 hónapban megtöbbszöröztem, mert kiderült, kisbabát várok.


Jódot szedtem a várandóság ideje alatt is, mert nekem is, és a kisbabának is fokozott szükségünk volt rá. A gyerekek szellemi- és idegrendszeri fejlődéséhez ugyanis nélkülözhetetlen a jód fogyasztása.


A dupla csavar a „betegségem” történetében, hogy két évvel később újból elmentünk Hajdúszoboszlóra hétvégézni, és 3 héttel később ismét két csík volt a terhes teszten. Megfogant Máté kisfiam is.


Egyszóval, egy egyszerű hiánybetegség sok problémát okozhat. Pótlásával viszont a legnagyobb boldogságot is megkaphatjuk (fiaim).


Azt azért megsúgtam kedves férjemnek, hogy legközelebb nem Hajdúszoboszlóra megyünk pihenni.TIPP: A magyarországi Sóshartyánban hozzák felszínre azt a jódos vizet, amit Jódaqua néven forgalmaznak. Ebből a vízből napi egy kk mennyiség elegendő a jód pótlására. Magyar termék, nagyon olcsó, hónapokig elég, nincs mellékhatása.
Írta: Kiradahatir, 2008. november 13. 11:03
Fórumozz a témáról: A jódhiány is okozhat időszakos meddőséget fórum (eddig 20 hozzászólás)

Ha tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook