Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Hasfájós babák! Tudom, hogy nincs ellenszere, de kinek mi vált be a görcsök csillapítására? (gyógyszerek, ékezés, masszázs, stb...) fórum

Hasfájós babák! Tudom, hogy nincs ellenszere, de kinek mi vált be a görcsök csillapítására? (gyógyszerek, ékezés, masszázs, stb...) (tudásbázis kérdés)


1 2 3 4 5 6
174. Dodi44
2017. febr. 1. 07:48

Komenymagbol csinalj gyenge teat, az segit a picurkaknak a hasfajasukban...

De nezz utanna, sokfele talalsz rola felvilagositast, ezeket az osi otthoni orvoslasokat, meg a regebbi videki orvosok mind tudtak, akik nem a pirulakat nyomtak az emberekre...

173. jajjj
2017. jan. 26. 20:51
A hordozóba pihentetés nálunk azért vált be, mert tök jól tudott benne kakilni. Az espumisan nem hatott semmit.
172. 30ed059098 (válaszként erre: 171. - Zebracsikó)
2017. jan. 26. 00:40

Most az espumisant probáltuk,de nem annyira látszik a változás talán hosszabb idő kell.

Ajánlották a kiságy megdöntését,hordozoba pihentetést.

171. zebracsikó (válaszként erre: 169. - 30ed059098)
2017. jan. 24. 10:31

próbálj tápszert cserélni, hátha az nem jó neki, amit most használtok


ne hagyd kínlódni, próbálkozz türelmesen mindennel, ami elérhető, de leginkább a megfelelő táplálékot kell megtalálni, mert az okozza, a többi dolog (espumisan, gripe water...)csak csökkentheti a tüneteket.


A Bio Gaia cseppeket érdemes még kipróbálni (patikában kapható recept nélkül)


Jobbulást, türelmet, kitartást! Jobb lesz, csak rá kell jönni, mi okozza

170. jajjj (válaszként erre: 169. - 30ed059098)
2017. jan. 24. 07:17
Én nem. Hányásról akkor van szó asszem, ha előtte öklendezik. Bukni nálunk meg egyfolytában bukott a baba. De eléggé türelmetlen böfiztető voltam. Meg még ha türelmes voltam akkor is sokszor bukott utána.
2017. jan. 23. 20:36

Okozhat bukást vagy hányást a Gripe Water víz?

Tapasztalt valaki ilyesmit?

168. HDiana90 (válaszként erre: 166. - 30ed059098)
2017. jan. 22. 20:07

Nagyon nagyon sok mindent próbáltunk.

- espumisan, torna, masszírozás első körben, majd infacol.

- colief csepp: nagyon pici javulás

- beba ha sensitive: átmeneti javulás majd romlás

- pregomin: de jó lett volna, ha az élet nem szól közbe... itt lett húgyúti fertőzéses a fiam, azt hittük ezt a tápszert nem eszi és nem is bírja mert sokat sírt és semennyit nem aludt, semennyit se gyarapodott. Visszaálltunk a beba ha sensitive-re. Közben kórház majd javulás.

-angol víz : 3x 5 ml fecskendőben beadva

- szélcső

Sok sok hónap várakozás, hogy majd kinövi

- újra pregomin, teljes javulás, 2 hónap nyugalom - utána kezdődött a fogzás.


Sajnos így 7 hónapos koráig volt hasfájós. Nemrég kiderült, hogy nem csak a laktózzal van a baj, a tejfehérjét se bírja.

167. jajjj
2017. jan. 22. 06:04

Mi próbáltuk a gripe watert, az espumisan cseppeket, a laktáz vagy milyen cseppeket is, és egyik sem hozott igazán eredményt. Mindig amikor valami új szert kipróbáltunk, 1 napig azt hittük na ez a csodaszer, de inkább csak a véletlen volt. A tünet nálunk inkább éjszaka közepén jelentkezett, a babácska elkezdett az éjszaka közepén hangosan nyögni, még csak nem is feltétlenül ébredt fel közben rögtön, de reggelig nyögött. Próbált kakilni. Kétségbeesetten hívtam a gyerekorvost, aki berendelt minket egy napnyi koszos pelenkával, egyesével kibontogatta és végigszagolgatta őket, majd a végén közölte, hogy ennek épp ilyennek kell lennie. Azt mondta, hogy ő nem lát semmit, de a biztonság kedvéért elküldött minket hasi uh-ra, ahol semmit nem találtak.

Én így utólag azt gondolom, hogy nálunk semelyik szer nem segített, nem oldották meg a problémát. Az egyetlen ami hasznos volt, az a szélcső volt. Nagyon idegenkedtünk tőle, nagyon sokáig tartott mire rászántuk magunkat, hogy vegyünk egyet, de én most tényleg úgy gondolom, hogy a hasfájós időszakot csak ki lehet nőni, addig meg csak enyhíteni lehet a kínjain. Ha semmi más nem segített, szépen feltettük a pelenkázó asztalra, be a szélcsövet, és mi is szabályosan megkönnyebbültünk amikor végre kipöfögtek rajta a bent rekedt gázok, meg gyakran hirtelen minden más is. Aztán olyan 10-12 hetes korában az egész egyszer csak megszűnt. Pont ahogy a legtöbb helyen írják.

Ez nem jelenti azt, hogy más babáknál is csak ez a megoldás működhet, de a következőnél én elsőre ezzel fogok próbálkozni.

A gripe watert amúgy én úgy tudom, hogy esetileg kell alkalmazni, nekem egy angliában élő barátnőm ajánlotta. Ő azt mondta, hogy amikor jött a sírós időszak, ők beadtak neki egy adagot, pillanatokon belül jött egy gigaböfi és a megkönnyebbülés is. Tehát nem rendszeresen, hanem csak akkor adták neki, amikor gond volt.

2017. jan. 22. 01:01

Pici babám valószínűleg hasfájos.Esti órákban mindig nyügős,sír,fehuzza a lábait,és teljesen megfeszűl.Van hogy alszik és hírtelen kezd el torka szakadtából üvölteni.

Ki milyen praktilákat vettet be a hasfájás ellen?

Ha valaki használ gripe water vízet,hogy szokta adagolni?

És milyen tápszer vált be hasfájás ellen?

2016. nov. 16. 13:23
Nálunk a Pregomin tápszer vált be. Sokmindent próbáltunk de hiába. Ezt meg sajnos csak 7 hónaposan írta ki a doki, addig szenvedtünk. A mecsek baby több kárt okozott, mint hasznot. A gripe water segített a gázoknak távozni, az infacoltól ordítva bukott, espumisant, biogaia-t észre se vettük, hogy kapja. A lactase comfort valamennyit szintén segített legalább a hasmenés megszűnt vele
2016. nov. 8. 22:41
Ugyan van ahogy az előttem szóló írta. A hasfájáson az idő segít. Mi is nagyon hasfájósak voltunk de betöltötte a 3. hónapot és mint akit elvágtak. Ő is átaludta az éjszakát volt amikor 13 órát aludt egyhuzamban. És mi tápszeresek voltunk, szval nem az én életvitelemmel volt a baj.
163. Mami777 (válaszként erre: 160. - F8db0709b8)
2016. nov. 4. 08:51
Az én tapasztalatom pont ennek az ellenkezője volt. Az első babámnál a védőnő hatására már csak krumplit és rizst ehettem, hogy nehogy puffadjon, majdnem 3 hónapig felváltva csak ezt a két dolgot ehettem, el tudod képzelni milyen volt... de ettől függetlenül sem változott semmi, egész éjjel keservesen sírt, hihetetlenül hasfájós volt és semmi nem használt, se az édeskömény, se az ánizs tea, se az Espumisan, se az Infolac, se a Colief csepp, se bármilyen homeos bogyó, amit ajánlottak, csak róttam vele a köröket a kezemben rázogatva, masszázs a hason, háton, lábkörzés, vízben torna, tényleg minden volt már, de nem hatott semmi, viszont a 3 hónap után mintha kicserélték volna... el se akartam hinni.... nyugis lett, jó alvó, semmi hasi panasz, pedig továbbra is csak szoptattam, lassan elkezdtem hát enni minden egyebet is, semmi nem változott. A második babámnál, már úgy voltam vele, engem nem érdekel mit tanácsol a védőnő, már minden vackot kipróbáltunk az elsővel én meg alig ettem, csoda, hogy nem ment el a tejem, mégsem változott semmi, hát inkább próbáltam többet aludni már a 9. hónapban s készültem arra a 3 hónapra, mikor alig lesz alvás, ordítás annál több éjszakánként. De nem így lett! Mindent ettem, amit kívántam, hogy legyen energiám a virrasztásokhoz, de a pici, kiválóan aludt, nem volt hasi panasza ennek ellenére, sőt nagyon hamar már az egész éjszakát átaludta! Szóval az én tapasztalatom az, hogy nem kell rögtön az anyára gondolni, mint bűnbakra ilyenkor, hogy tuti tolja a káposztát ezerrel éjszakánként... csudát... a babák nem egyformák! Lehet egyik anyuka ehet bármit, mégsem fáj a babócájának a hasa, mint az én esetemben is a 2. babánknál, vagy a fordítottja, mint szintén az én esetemben az 1. babánknál. S még megannyi változat létezik a kettő közt is a többi anyuka esetét hallva. A szélcső sem rossz egyébként, amit mások is írtak, azt is használtuk mi is az elsőnél, de hasfájása nem lett kevesebb tőle, viszont a kaki mikor nem akart jönni, akkor segített!
2015. szept. 8. 20:57
Espumisan
2015. jún. 7. 23:08
Nálunk is kizárólag a youlcsi által javasolt bébi szélcső vált be./Mi patikában vettük,hajlékony narancssárga gumicső/Naponta többször is alkalmaztam, tökéletesen orvosolta azonnal a bajt.És szintén megerősítem a Laktoherb tea okozhat fájdalmat a babánál!
2015. jún. 7. 07:17
Én nem tudom milyen egy hasfájós baba,mert nekem egyik sem volt az...de....míg terhes voltam,nem ettem puffasztó kajákat,sőt míg szoptattam sem....szerintem ezzel inkább megelőztem a dolgot :)
159. youlcsi
2015. márc. 6. 08:06

tejszaporító teát nem iszol véletlen?


a laktoherb pl kifejezetten oka tud lenni a hasfájásnak.

158. gabivagyok (válaszként erre: 156. - Youlcsi)
2015. márc. 4. 09:06

Tényleg, elnézést. :D

Függőlegesen :))))


Nálunk is minden bánat megoldója idáig a hordozás, nagyon szeretem és ha lesz még egy, akkor őt is hordozni fogom, ezt már most tudom. :)

157. much
2015. márc. 4. 07:50
nálunk csak az segített, amikor betöltötte a 3. hónapot...
156. youlcsi (válaszként erre: 155. - Gabivagyok)
2015. márc. 4. 07:27

véletlen elírtad. függőlegesen van a baba :)


tényleg, Mukim is hordozódott... ha hasfájásra nem is jött be, de még 3,5 évesen is jó volt minden bánatára :D

2015. márc. 4. 06:50

Nálunk a hordozás segített. Mivel az apró babákat úgy kell a kendőbe kötni, hogy a lábuk magzat pózban van felhúzva, ráadásul vízszintesen van a kicsi, ez egy bevált kombó lett nálunk.

Mondjuk utána is hordoztam az aprótalpút, mert én is nagyon megszerettem. :)

154. siba22
2015. márc. 3. 16:57
szerencsére nagy fiamnál az elhúzódó hasfájós korszak kimaradt.csak 1 éjszánk volt húzos,ami nálunk bevált : orvosi kesztyűbe tettem megel vízet és azt tettem rá fiam pocakjára.a fiam kereszt anyuja ajánlotta aki 2 gyerkőcének csak ez vált be :) nálunk is segített.a kisebbik csemetém mindjárt 2 hós és eddig szerencsére elkerült minket :))) első sorban inkább nézd át mit eszel ha anyatejes a babád,mert a legtöbb esetben az anyatejjel viszed be a babád bélrendszerébe azokat az anyagokat amik ezt okozzák.nálam a nagy fiam 10 hós koráig volt anyatejes a kisebbik fiam is anyatejes.se forralt víz se mást nincs és hasfájást hírből sem ismerjük.
153. youlcsi
2015. márc. 3. 15:30

szélcső. kemény pocakra és hasfájásra a legjobb. nekünk az egyetlen volt, ami használt is ideig-óráig legalább...

viszont amikor használod vigyázz, nem csak a szelek jönnek ;)

152. Dodi44
2015. márc. 1. 00:14

A köménymag hatásos ellenszere a vírusoknak és a baktériumoknak, ezért például a torokgyulladás kezelésére is nagyon javasolt. Azonban vigyázzunk, mert elég erős az aromája a köménymagnak, így 3 deci vízhez, csak egy teáskanálnyi köménymagot kell tenni.


Szerintem kiprobalnod erdemes!

Ha hasznal, akkor megtudod kimelni picurka csemetedet a fajdalmaktol! Ha nem akor sem fogsz artani semmit sem vele! [az en ket gyerekemnel jo hatasal volt. Kis cumisuveg, eloszor negyed, majd egyharmad reszig toltve szopiztak.]

151. Dodi44
2015. márc. 1. 00:00

A "feher komenymag" tea, a hasfajos bajokra hatasos segitseg. (olvassal rola, kerdezd meg a doktort, vagy a vedonot!)

Az emésztés segítője.

Bélrendszeri gondok gyógyítására is kiváló a köménymag. Egyrészt segíti a gyomorsav termelődését, így például étkezés előtt is fogyasztható, ha valakinek ezen a területen vannak problémái. Másrészt pedig görcsoldó és a puffadást is megakadályozza, de szinte az összes emésztési zavar ellen nyugodtan alkalmazható.

A köménymag az egyik olyan fűszerünk, amelyben szinte az összes vitaminunk megtalálható ezen kívül pedig tartalmaz magnéziumot, káliumot, kalciumot és vasat is. Nem véletlen, hogy már nagymamáink receptjei között is a rántott levesek álltak az első helyen, ha betegség gyógyításáról volt szó. És valóban érdemes is kihasználnunk jótékony hatásait.

2015. febr. 28. 18:33

Szia! Nekünk az angol víz nem jött be, de van akinek igen.

A pocakot mi is masszíroztuk.Kaka rendben van? Sajna erre leginkább az idő lesz a gyógyír.

Esetleg espumizan, nekünk ez volt ami talán enyhítette.

Kaka problémára szélcső, amikor már nagyon nem ment. :(

149. BlueJasmine (válaszként erre: 148. - Manó2000)
2014. máj. 17. 14:12
Sziasztok! Nálunk az Infacol vált be! 1,5 hetes kora óta minden evés előtt kapott a baba, és 3 hónapos korában hagytuk abba, azóta nincs semmi gond.
2014. máj. 17. 08:06

Sziasztok!

Sajnos nekünk is az egyik fiú nagyon hasfájós volt. Úgy ordított szegénykém, pedig mi is mindent próbáltunk, espumizan talán valamelyes enyhítette, de ez se volt igazán könnyebbség. Én is totálisan kimerültem, a gyerek majdnem kiesett a kezemből éjjel, olyan fáradt voltam.

Ezt próbáltam volna ki utoljára, de ami nekünk segített az a bébihinta. Ami elringatta. Tudom ilyesmibe max fél órát tölthet a gyerek, olyan az ülése mint az autóba szerelhető babahordós ülés. Amikor már teljesen kivoltam, beleraktam ebbe a hintába és aludtam egy picit. Elringatta, nem sírt. Babának is jobb volt, hiszen pihenni is tudott egy kicsit.

147. szofi28
2014. máj. 17. 07:35
Köszönöm az infot! :-) nálunk is van babamasszázs tanfolyam,lehet,hogy a következőre benevezek,ha nem lesz jobb a helyzet.
2014. máj. 16. 21:29
Babamasszázs
2014. máj. 16. 21:17
Több ismerősöm is, akiknek nem volt szimpatikus a szélcső vagy a kemikáliák az indiai babamasszázst alkalmazták. Nekünk is így ajánlották. Néhány alkalom alatt meg lehet tanulni, nekünk is segített már a 2. alkalom után. Azt mondják, hogy elősegíti a bélmozgást, bélműködést, ami csecsemő korban még nem kifejlett. Nekünk is jött a puki rendesen. A kakilás is utána beindult, meg a baba is jobban aludt utána. Nálunk egy indiai babamasszőr járt és nagyon szépen megtanított mindet. Már a 3. alkalom után jól ment.
1 2 3 4 5 6

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook